Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - TUCA Zbarcea & Asociatii: Trofeu DOTY pentru vanzarea activelor CEZ Romania
TUCA Zbarcea & Asociatii: Trofeu DOTY pentru vanzarea activelor CEZ Romania
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 08 Iun 2021 10:17
Castigatorii trofeelor Deals of The Year Awards (DOTY) au fost anuntati la inceputul lunii iunie, ceremonia de premiere fiind programata pentru 16 septembrie, la Londra. Premiile sunt oferite firmelor de avocatura din 22 de jurisdictii, care, pe parcursul anului 2020, s-au implicat in cele mai reprezentative proiecte de tip M&A din regiunea CEE/SEE.
La nivelul tarii noastre, distinctia „Deal of the Year Award” a revenit echipelor de avocati care au oferit servicii de asistenta juridica in contextul procesului prin care compania ceha CEZ Group a vandut, catre fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”), parte din activele detinute in Romania, si anume distributia de energie electrica, furnizarea de energie si portofoliul operational de energie regenerabila.
Semnata in octombrie 2020 si finalizata la sfarsitul lunii martie 2021, vanzatorul si cumparatorul au avut alaturi in aceasta tranzactie o garnitura de consultanti juridici si financiari, atat din Romania, cat si din Cehia. Avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii au acordat consultanta generala CEZ Group privind aspectele corporative si de M&A ale tranzactiei, incluzand analiza de tip due-diligence, oferind asistenta pe durata negocierilor cu potentialii investitori si cumparatorul final, asistenta in semnarea documentelor tranzactiei si pe durata closing-ului. De asemenea, o echipa specializata in dreptul concurentei a asigurat consultanta cu privire la implicatiile legislatiei in domeniul concurentei iar avocatii din departamentul de drept bancar al firmei au oferit suport juridic in ceea ce priveste aspectele de finantare incidente proiectului.
Echipa de avocati din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii a fost coordonata in principal de Sorin Vladescu, Partner (corporate/M&A, energie) si Nisa Jecu, Managing Associate (corporate/M&A, energie). De asemenea, avocatii Raluca Misu, Managing Associate (real estate); Alexandra Peres, Managing Associate (real estate); Bogdan Halcu, Managing Associate (environmental law); Andreea Oprisan, Managing Associate (competition law); Catalin Georgescu, Managing Associate (banking law) si-au adus aportul in finalizarea cu succes a acestui proiect.
Tuca Zbarcea & Asociatii a colaborat cu firma de avocatura ceha - Skils s.r.o. advokatni kancelaƙ, consultantul international al CEZ a.s. care a asigurat coordonarea tranzactiei la nivel global.
„Tranzactiile premiate in acest an sunt deosebit de relevante in contextul in care s-au derulat pe fundalul pandemiei COVID-19 (la acea vreme in expansiune rapida) si multe dintre ele au fost perfectate, cel putin partial, de la distanta si cu ajutorul instrumentelor puse la dispozitie de noile tehnologii. Cu atat mai mult in aceste circumstante, firmele care au jucat un rol critic in asemenea deal-uri, oferind suport inca din faza incipienta si pana la finalizare merita o recunoastere si o apreciere speciale - inclusiv, desigur, Tuca Zbarcea & Asociatii pentru munca sa privind achizitia activelor Grupului CEZ din Romania de catre Macquarie Infrastructure and Real Assets”, a declarat David Stuckey, editor executiv al CEE Legal Matters, care a adaugat: „Membrii juriului au votat aceasta tranzactie ca fiind Deal-ul Anului in Romania, extrem de impresionati de semnificatia sa interna si regionala, dimensiunea si complexitatea sa. Felicitari din toata inima echipei Tuca Zbarcea & Asociatii!”
Finalistii pentru premiile CEE Deal of the Year au fost selectati de un grup de experti juridici din fiecare tara, castigatorii fiind determinati de un al doilea grup de specialisti cu expertiza si experienta regionale, recunoscute pe scara larga. Tranzactiile supuse analizei juriului au fost semnate in anul calendaristic 2020.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
hilti
MAKITA
rigips
viarom
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
FRONTALE
BMI_Icopal
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere