ACI Cluj: Noul stadion Arcul de Triumf, intre primele cladiri sportive verzi din lume |
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 08 Dec 2020 14:21 |
Noul stadion de rugby Arcul de Triumf, din Bucuresti, inaugurat la inceputul lunii decembrie 2020, a fost realizat folosind materiale, echipamente si dotari de inalta performanta, ce il incadreaza in clasa A de eficienta energetica. Potrivit constructorului, reprezentat de compania ACI Cluj, arena poate fi printre primele proiecte din lume, cu functiuni sportive, certifica ca cladire verde.
"Folosind materiale, echipamente si dotari de inalta performanta, aceasta investitie se incadreaza in clasa A din punct de vedere al eficientei energetice si poate fi printre primele proiecte din lume, cu functiuni sportive, certificat ca cladire verde, respectand conceptul de sustenabilitate si eco-responsabilitate", a declarat Ioan Aschilean, presedintele ACI Cluj.
Compania clujeana a realizat constructia in asociere cu Athenaeum Construct, dar si cu arhitectii de la Dico si Tiganas, alaturi de care a realizat, in ultimii 10 ani, patru obiective majore in domeniul sportiv, pentru Romania, respectiv stadioanele Cluj Arena, Ion Oblemenco din Craiova, Tudor Vladimirescu din Targu Jiu si Arcul de Triumf Bucuresti.
Noua arena de rugby din zona de nord a Capitalei a fost inaugurata vineri, 4 decembrie 2020, fiind cel de-al doilea stadion finalizat dintre cele 3 pentru care Romania si-a luat angajamentul sa fie realizate pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la Bucuresti, in contextul Euro 2020, eveniment amanat din cauza pandemiei Covid-19. Arena a fost finalizata in aproximativ 17 luni de executie, in urma unei investitii totale de 28,5 milioane de euro. Stadionul are o capacitate de 8.155 de locuri, iar intregul complex are o suprafata construita desfasurata de 21.852 mp.
Recent, ACI Cluj a castigat, tot in domeniul sportiv, contractul de executie a unei sali de sport cu o capacitate de 3.320 de locuri, in Turda (judetul Cluj), in valoare de 13,5 milioane de euro. Durata de realizare a proiectului este de 30 de luni, din care 6 sunt rezervate proiectarii si 24 lucrarilor de executie.
Potrivit datelor publice, in 2019, ACI Cluj a avut o cifra de afaceri de 224 milioane de lei, de aproape trei ori mai mult fata de nivelul realizat in 2018, avand peste 270 de angajati.
|