Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ADLO: Investitii de 28 milioane euro in parcurile industriale oradene in anul 2023
ADLO: Investitii de 28 milioane euro in parcurile industriale oradene in anul 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 06 Feb 2024 11:38
Directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) Alina Silaghi a sustinut la sediul agentiei o conferinta de presa, in care a prezentat raportul de activitate pe anul 2023 a societatii pe care o conduce.
Conform spuselor directorului, la finalul anului 2023, ADLO detinea sase titluri de parc industrial, patru amplasamente situate pe Calea Borsului (144,73 ha) – Parcul Industrial Eurobusiness Oradea I, strada Ogorului (80,19 ha) – Parcul Industrial Eurobusiness Oradea II, strada Uzinelor – Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba – Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha) respectiv doua amplasamente situate in judetul Bihor, parcul Industrial Sacuieni (5.03 ha) si Parcul Industrial Tileagd (9.22 ha).
Pentru toate amplasamentele au fost finalizate si aprobate Planurile Urbanistice Zonale. Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I, II si III au finalizate dotarile cu utilitati publice si caile de acces. Pentru Parcul Industrial Eurobusiness IV este in curs de finalizare dotarea cu utilitati publice.
De asemenea, gradul de ocupare a parcelelor de catre investitori este aproape suta la suta, pentru Parcul Industrial Eurobusiness I de 98%, pentru Parcul Industrial Eurobusiness II de 80%, pentru Parcul Industrial Eurobusiness III de 90%, pentru Parcul Industrial Eurobusiness IV de 90%, iar pentru Parcul Industrial Tileagd de 70%. In ceea ce priveste Parcul Industrial Eurobusiness IV, respectiv cel din Sacuieni, acestea inca nu sunt ocupate de investitori.
"In ceea ce priveste Parcul Industrial IV, urmeaza sa se finalizeze lucrarile de infrastructura, acolo avem si o extindere a acestui parc cu aproape 20 de ha, urmeaza sa demaram in acest an procedura de licitatie”, a declarat Alina Silaghi.
In anul 2023 s-au organizat patru sesiuni de licitatie pentru terenurile din parcurile industriale, in urma carora au fost atribuite cinci parcele de teren, in suprafata totala de 30.908 mp si au avut loc patru proceduri de negociere directa cu doua companii romane si doua companii straine, ocupandu-se trei parcele de teren in Parcul Industrial Eurobusiness II, in suprafata totala de 75.332 mp si doua parcele de teren in Parcul Industrial Tileagd, cu o suprafata totala de 42.672 mp. Valoarea totala a investitiilor atrase in parcurile industriale pe anul 2023 este de 28.316.300 euro, urmand a se ajunge la un numar total de 10.200 de locuri de munca pana in anul 2028.
"Investitia mare atrasa prin negociere directa in anul 2023 in parcurile industriale din Oradea are o valoare totala de 6 milioane de euro, aceasta urmand a genera un numar de 200 de locuri de munca. Investitia consta in construirea unei hale de productie echipamente de sport care va fi realizata de societatea Amer Sports Ro pe o suprafata de 33.792 metri patrati de teren in Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea”, a declarat directorul ADLO.
Totodata, anul trecut ADLO a participat la mai multe activitati de promovare si a oferit si sprijin altor proiecte de interes general.
Printre realizarile majore din anul trecut, Alina Silaghi a mentionat finalizarea incubatorului de afaceri "Cresc Oradea Mare”, extinderea parcurilor industriale in Oradea si Bihor, construirea unor locuinte de serviciu pe str. Ovid Densusianu, demararea lucrarilor pentru infrastructurile necesare in Parcul Industrial IV de pe str. Corneliu Baba, Make IT in Oradea.
"Cel mai important milestone atins de catre Make IT in Oradea in 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 in Romania, dupa Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, intr-un clasament realizat de catre agentia internationala Startup Blink. Cu un avans de 138 de locuri la nivel international fata de anul 2021, Oradea este singurul ecosistem din Romania care in 2022 a evoluat in acest clasament”, a mentionat Alina Silaghi.
In ceea ce priveste planurile ADLO pentru anul 2024, Alina Silaghi a mentionat ca, alaturi de continuarea proiectelor incepute, vor pune un accent marit pe implicarea in proiectele comune cu mediul de afaceri.
"Ce ne dorim de la toate aceste proiecte pe care cetatenii le regasesc in oras si care tin de mediul de afaceri – si aici as vrea sa mentionez: parcuri industriale, parcuri cu specializare inteligenta, incubator de afaceri, parcul stiintific si tehnologic etc., ne dorim ca ele toate impreuna sa creeze un ecosistem in care investitorii care sunt deja prezenti in Oradea sa gaseasca noi surse pentru a face poate si alt fel de business sau sa acceseze noi directii pentru alte zone in care ar putea intra, respectiv cei care isi doresc sa vina in Oradea si Bihor sa gaseasca aici toate formele de afaceri de care au nevoie, sa putem asigura toate aceste necesitati in Oradea si in judet”, a precizat Alina Silaghi.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
viarom
concelex
siniat
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
ness project
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019
Ubitech
noark
leviatan
quadratum

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander