Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ALESONOR: Finantare BT de 21 milioane euro pentru dezvoltarea Amber Forest
ALESONOR: Finantare BT de 21 milioane euro pentru dezvoltarea Amber Forest
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 25 Iul 2022 13:58
Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete Amber Forest anunta ca a obtinut o finantare in valoare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania. Aceasta reprezinta un credit de investitii pentru dezvoltarea a 294 de locuinte verzi din prima etapa a proiectului Amber Forest, care au un cost de constructie de aprox. 57,5 milioane euro.
Obtinerea capitalului de dezvoltare reprezinta o reconfirmare a valorii si increderii pe care institutiile financiare o au in proiectul Amber Forest, prima si singura suburbie completa din Romania. Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi si 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafata construita, avand cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.
Suburbia va avea infrastructura completa, de inalta calitate, scoala, gradinita si afterschool, terenuri si sali de sport, piste de alergare si biciclete, spa si sala de fitness, peste 5.3 hectare pentru parcuri si spatii verzi, supermarket, piata, brutarie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinica, spatiu de co-working cu sali de conferinte, precum si acces direct la padurea Baneasa, cea mai mare padure din jurul municipiului Bucuresti.
„Locuintele Amber Forest sunt primele locuinte din Romania care respecta standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeana incepand cu 2021. Fiind cladiri eficiente energetic, si in acelasi timp constructii de calitate, durabile, care integreaza tehnologii de ultima generatie si smart home, locuintele Amber Forest sunt o investitie sigura, reconfirmata de obtinerea de la Banca Transilvania a capitalului pentru dezvoltarea primelor vile si apartamente verzi, eficiente energetic.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor.
„Ne bucuram sa fim parte din acest proiect, destinat dezvoltarii locuintelor eficiente energetic conform celor mai recente standarde europene. Finantarea acestui tip de proiecte face parte din strategia de dezvoltare durabila a Bancii Transilvania, iar fiecare client, prin specificul sau, ne ajuta sa ne consolidam pas cu pas competentele ESG specifice care deriva din rigorile standardului energetic NZEB. Ne dorim sa vedem cat mai multe proiecte de acest fel in Romania deoarece la BT avem un angajament ferm privind sustinerea comunitatii si mediului.”, a afirmat Cosmin Calin, Director Executiv Mari Clienti Corporativi, Banca Transilvania.
Intreg procesul de obtinere a finantarii a fost unul complex, evaluat de Banca Transilvania si gestionat impreuna cu o echipa de consultati: Filip & Company pentru servicii legale si Redevo Solutions pentru servicii de consultanta financiara.
„Suntem incantati sa sprijinim din nou echipa Alesonor in legatura cu dezvoltarea unui proiect de referinta, formator de comunitate moderna si cu impact pozitiv asupra mediului. Amber Forest ne da speranta pentru un viitor modern pentru Romania bazat pe respect pentru mediu, dezvoltare durabila si grija pentru ce transmitem mai departe, generatiilor viitoare. Multumim clientului nostru pentru oportunitatea de a contribui la implementarea sa si in general pentru increderea acordata.
Multumim, de asemenea, Bancii Transilvania, in care am gasit, ca intotdeauna, un partener constructiv si cu interes specific in aceleasi valori durabile.”, a declarat Alina Stancu Birsan, partener in cadrul Filip & Company.
„Ne bucuram ca am fost selectati de catre echipa Alesonor pentru un proiect unic in care credem cu tarie si ca prin serviciile si expertiza Redevo Solutions am contribuit la obtinerea acestei finantari, care va asigura edificarea primei faze din acest proiect de referinta pe piata imobiliara din Romania”, a declarat Stefan Oana, Managing Director al Redevo Solutions.
Suburbia Amber Forest ofera peste 20 de tipuri de vile incepand cu 2 dormitoare si, de asemenea, 14 tipuri de apartamente incepand cu 2 camere, in cladiri joase raspunzand multiplelor nevoi si preferinte.
Peste 350 de locuinte verzi Amber Forest au fost deja vandute, iar constructia a demarat la inceputul acestui an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CELCO 2020
BMI_Icopal
rigips
BALTIC
strabag nivel 1
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Acvatot 2019
theda mar
leviatan
viarom
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023