Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CONEST SA: Extinderea pe noi piete reprezinta o prioritate
CONEST SA: Extinderea pe noi piete reprezinta o prioritate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 25 Nov 2013 13:00
Fiind prezenta de 50 de ani pe piata autohtona de constructii (la inceput ca Trustul de Constructii Montaj Iasi), Conest SA a ajuns la performantele actuale datorita unui mix de profesionalism si experienta ale personalului, managementului eficient al proiectelor, calitatii resurselor si dorintei de perfectionare continua. Astfel, in prezent, compania are in executie circa 25 de obiective din sectorul constructiilor civile, industriale, edilitare si de infrastuctura rutiera, a caror valoare depaseste 55 milioane de euro. Toate acestea, in conditiile in care cele mai multe proiecte sunt contractate prin participarea la licitatiile publice, cu o marja de concretizare de 15% din totalul ofertelor transmise.      
 
Interviu cu Irinel George Tofan, director general in cadrul Conest SA- Iasi.
 
- Cum s-a desfasurat activitatea companiei in perioada recesiunii?
- Avand in vedere faptul ca sectorul de profil a fost printre cele mai afectate in ultimii ani, efectele negative s-au resimtit inclusiv la nivelul companiei noastre. Pentru a contrabalansa reducerea masiva a investitiilor, in special a celor din domeniul constructiilor civile si industriale, am fost nevoiti sa ”construim” Divizia de Infrastructuri Rutiere, a carei activitate ne-a intregit veniturile. In momentul actual (la sfarsitul lui 2013), sunt vizate doua directii principale, respectiv de mentinere a stabilitatii companiei si de concentrare pe utilizarea cat mai eficienta a resurselor, prin aplicarea profesionista a managementului de proiect.
 
- Care sunt principalele actiuni vizate pentru dezvoltarea ulterioara?
- Suntem de parere ca fondurile europene reprezinta principalele motoare de crestere a sectorului de constructii pe termen mediu. Fiind familiarizati cu procedurile de implementare si executie a acestor tipuri de contracte, ne vom directiona activitatea in aceasta zona de lucru. Totodata, in mediul intern al companiei, vizam efectuarea unor noi investitii axate pe calificarea si specializarea personalului, extinderea parcului de utilaje si echipamente (in special pentru lucrarile de infrastructura rutiera), realizarea unor obiective de investitii private adresate comunitatii din Iasi, finalizarea implementarii aplicatiei integrate IT de control al costurilor (ERP) si dezvoltarea departamentului intern de atragere si implementare a proiectelor finantate din surse nerambursabile. Pe de alta parte ne propunem extinderea la nivel national si cochetam cu ideea de a iesi si pe plan international, in Irak, Alger sau Republica Moldova, cu sustinerea asociatiilor profesionale ale caror membri suntem (PSC si ARACO). 
 
- Cum au evoluat indicatorii financiari in contextul pietei specifice?
- La nivelul anului trecut, cifra de afaceri a companiei noastre s-a situat la 15 milioane de euro, in crestere fata de rezultatele din intervalul anterior de referinta. Totodata, prognoza pentru anul in curs este optimista, fiind estimate afaceri de 20 milioane de euro, iar pentru 2014 ne asteptam la continuarea trendului crescator. In ceea ce priveste piata de profil, consideram ca primele semnale de intrare pe un trend ascendent se vor observa din anul 2015, in speranta ca anul viitor autoritatile centrale vor rezolva problemele semnalate de operatorii din domeniul constructiilor, in special pe cele legate de modificarea legislatiei achizitiilor publice, certificarea capacitatii profesionale a firmelor de constructii si utilizarea contractelor de tip FIDIC.    
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19elmas_1octVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
hilti
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere