Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CTP: Compresie accelerata a randamentelor, asteptata pentru sfarsitul anului 2021
CTP: Compresie accelerata a randamentelor, asteptata pentru sfarsitul anului 2021
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 14 Oct 2021 06:08
Evaluatorul extern al dezvoltatorului de spatii industriale CTP, C&W, a actualizat evaluarile portofoliului producator de venituri pentru trimestrul al treilea din 2021. Acestea indica compresia randamentului material in comparatie cu sfarsitul anului 2020. In consecinta, este probabil ca evaluarile de la finalul anului 2021 ale portofoliului generator de venituri al CTP sa fie afectate pozitiv. CTP considera, acum, ca aceasta comprimare a randamentelor pana la sfarsitul anului 2021, pe intregul portofoliu, este probabil sa fie mai mare de 50 bps, comparativ cu randamentul mediu de 6% in decembrie 2020 (pe baza veniturilor anualizate din chirii).
"Cresterea volumelor de tranzactii, insotita de comprimarea accelerata a randamentelor in logistica/ proprietati industriale usoare pe pietele din Europa Centrala si de Est, a fost evidenta in portofoliul nostru in al treilea trimestru. Aceasta tendinta mai larga a pietei va avea un efect pozitiv substantial asupra evaluarii noastre, lucru de asteptat, de altfel, deoarece CTP este cel mai mare investitor/ operator din acest sector imobiliar din regiune. Desi procesul de evaluare pentru 2021 urmeaza sa fie oficializat abia la sfarsitul lunii decembrie, dovezile actuale semnificative privind preturile sunt de asa natura incat sa putem oferi orientari privind directia de raportare de la evaluatorii nostri externi pentru pietele de capital", a declarat Richard Wilkinson, director general adjunct si director financiar al grupului CTP NV.
CTP se claseaza in top cinci dezvoltatori de proprietati industriale din Europa si este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale si logistice din Europa Centrala si de Est, detinand peste 6,6 milioane mp de spatii logistice si desfasurand operatiuni in noua tari din regiune. Compania si-a propus ca pana in 2023 sa isi extinda portofoliul de proprietati pana la 10 milioane mp. Cu intreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde sa atinga pozitia de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune si va atinge obiectivul privind reducerea amprentei de carbon pana la finalul lui 2021. De la sfarsitul lunii martie a acestui an, compania este listata pe EURONEXT Amsterdam.
In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 1,9 milioane mp suprafata inchiriabila in 13 orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara, Turda, Ineu, Salonta, Oradea si Craiova. Un articol pe larg referitor la planurile de dezvoltare ale CTP in Romania poate fi citit in Agenda Constructiilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
concelex
siniat
theda mar
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander