Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - C&W Echinox ajunge la un portofoliu de administrare de proprietati de 500.000 mp
C&W Echinox ajunge la un portofoliu de administrare de proprietati de 500.000 mp
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 25 Mar 2024 11:38
Compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnata sa administreze complexul de birouri Expo Business Park, unul dintre proiectele emblematice  din zona Expozitiei din Bucuresti, incepand cu luna ianuarie 2024. 
Prin acest proiect, portofoliul de active imobiliare administrate de departamentul de Asset Services al Cushman & Wakefield Echinox ajunge la circa 500.000 metri patrati, cu o valoare de piata de 550 milioane euro. Proiectele administrate gazduiesc 230 de chiriasi, iar bugetul de cheltuieli operationale gestionat se ridica la 9,65 milioane de euro. 
Ca urmare a acestei decizii, Cushman & Wakefield Echinox va avea atributii in gestionarea activitatii administrativ – operationale de zi cu zi in cadrul proiectului, managementul relatiei cu chiriasii, operatiuni financiare si de raportare, implementarea programelor de community management dedicate chiriasilor. Totodata, serviciile asigurate includ si gestionarea relatiei cu subcontractorii si cu autoritatile, avand permanent in vedere respectarea cerintelor legale si crearea de oportunitati si solutii de eficientizare in linie cu standardele ESG printr-o echipa de specialisti atat on-site, cat si la sediul central, coordonati de catre Mihaela Petruescu, Partner Asset Services.
Mihaela Petruescu, Partner Asset Services, Cushman & Wakefield Echinox: „Preluarea Expo Business Park in portofoliul de active imobiliare pe care il administram este o oportunitate, si o extraordinara ocazie sa valorificam expertiza si experienta echipei Cushman & Wakefield Echinox, atat in relatie cu proprietarul cladirii cat si cu ocupantii acesteia. Intr-o perioada in care piata de birouri este in plin proces de repozitionare, administrarea cladirilor intr-un mod proactiv care sa adreseze rapid si eficient cerintele si nevoile chiriasilor, este un element de diferentiere pentru proprietari. In acest context, ne-am diversificat si rafinat serviciile astfel incat rolul nostru nu mai este doar de a eficientiza costurile de administrare si intretinere a unei cladiri, ci de partneri strategici in promovarea si pozitionarea cladirilor pentru a fi atractive pentru chiriasi si pentru angajatii acestora”. 
Expo Business Park este unul dintre cele mai mari proiecte de birouri de clasa A dezvoltate in Bucuresti, situat pe strada Aviator Popisteanu, in zona Expozitiei, la 450 de metri de statia de metrou 1 Mai, avand o suprafata inchiriabila de 40.950 de metri patrati in trei cladiri. Zona subterana cu 2 niveluri cuprinde 600 de locuri de parcare, cu iluminare cu LED, tehnologie de recunoastere a vehiculelor, rasteluri pentru biciclete si vestiare pentru biciclisti. Cladirile sunt desfasurate pe 2S+P+5/8 si ofera o suprafata inchiriabila pe etaj de pana la 1.750 metri patrati.  Parcul face parte din portofoliul CPI Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de real estate, a fost finalizata in 2019 si este certificat BREEAM Outstanding.  
Printre chiriasii proiectului se numara ING Bank, MagnaPharm Marketing & Sales, Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus/Spaces, Royal Canin si World Class.
Fulga Dinu, Country Manager, CPI Romania: „Cladirea Expo Business Park este cea mai impresionanta proprietate din portofoliul CPI Romania, avand un grad de ocupare de 100%. Una dintre directiile strategice ale CPIPG este atentia la nevoile si dorintele chiriasilor nostri si adaptarea conditiilor si ofertelor in functie de acestea. Din acest punct de vedere, avem nevoie de parteneri puternici care sa ne impartaseasca viziunea si sa ne sustina in atingerea obiectivelor, iar Cushman&Wakefield Echinox este exact acest tip de partener”.
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
EDIT-Structural
ness project
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
rigips
konsent
CDS
quadratum
noark
siniat
Ubitech
theda mar
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander