Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ECOVILLAS: Oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o locuinta eficienta
ECOVILLAS: Oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru o locuinta eficienta
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 27 Iul 2021 09:41
Piata imobiliara, inclusiv cea rezidentiala, trece printr-o perioada de transformari, generate initial de pandemie, care insa acum sunt determinate de politicile din domeniul mediului de la nivel mondial si local, sau de cele din domeniul energiei sau alte sectoare cu impact direct asupra bugetului cumparatorilor
”Schimbarile care apar pe piata rezidentiala se manifesta incredibil de repede, aceasta fiind foarte sensibila la orice tip de decizie la nivel global sau national.
Daca anul trecut, cei care erau interesati sa cumpere locuinte verzi, erau interesati de constientizarea importantei pe care locuintele le au asupra mediului inconjurator, in ultima perioada vedem ca oamenii au inceput sa evalueze costurile de locuire, confortul oferit de aceste locuinte, raportate la investitia pe care o aloca pentru achizitie. Observam ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru a beneficia de o locuinta eficienta din punct de vedere al costurilor si consumului.” (VLAS VEACESLAV – CEO al companiei Ecovillas)
Perspectiva aplicarii unor masuri pentru a reducere a emisiilor de carbon, se traduc in costuri mai mari, mai ales in locuintele de pe piata veche. Astfel, pe piata rezidentiala am putea asista, la fel cum s-a intamplat pe piata auto in urma cu mai multi ani, la costuri mai mari pentru locuintele „poluante” si care nu respecta standardele de mediu care devin din ce in ce mai stringente.
Sectorul cladirilor private, inclusiv cel al locuintelor individuale, incepand cu finalul anului trecut, trebuie sa respecte standardul nZEB, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba un consum de energie aproape de zero, asigurat in mare parte din surse regenerabile si printr-un grad ridicat de eficienta energetica.
Studiile arata ca sectorul rezidential va fi cel mai afectat de aceste standard avand in vedere ca cea mai mare parte a stocului de locuinte este vechi si cel mai poluant.
“Prin proiectul LOFT green apartments, compania Ecovillas a devenit in Romania un pionier al constructiei apartamentelor incalzite si racite cu pompe de caldura geotermice care nu polueaza. Am ales sa riscam si sa aducem un proiect ambitios pe o piata imatura si ne-au asumat investitia. Inca din faza de studiu a pietei, am considerat ca aceste standarde vor deveni obligatorii si ca este tipul sa venim cu un concept care sa fie un reper in sectorul rezidential autohton. Mai mult decat atat, suntem atenti si cautam cele mai inovatoare solutii pentru a dezvolta proiecte care sa mentina standarul de calitate si de eficienta pe care l-am adus pana acum pe piata” (VLAS VEACESLAV – CEO al companiei Ecovillas).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanzarile s-au dublat in ultimele 6 luni si mizam pe o triplare a cererii pe acest segment in urmatorii 5 ani.
Interesul pentru locuintele cu tehnologii noi, eficiente energetic este in crestere inca din luna ianuarie a acestui an. Vizionarile au crescut cu 40% fata de ultimul trimestru din 2020, iar vanzarile s-au dublat in primele 6 luni fata de ultimul trimestru din 2020.
Complexul LOFT green apartments are in total trei imobile - 154 de apartamente de tip studio, 2 camere si 3 camere. Prima faza a proiectului este vanduta integral. Faza a 2-a ce include constructia a doua blocuri noi va fi livrata anul acesta. Blocul 2 este finalizat, urmeaza predarea apartamentelor catre proprietari, iar blocul 3 va fi gata pana la finalul anului. In acest moment, proiectul fiind vandut in proportie de 85%.
Designul proiectului este unul de tip loft si include materiale cat mai brute, dar sustenabile precum: betonul, caramida, lemnul, ferestre mari si o inaltime de pana la 2,9 metri a locuintelor. Complexul LOFT green apartments este construit intre doua paduri mari, in Mogosoaia. Ansamblul are un sistem cu pompe de caldura geotermice care folosesc energia regenerabila a pamantului pentru incalzire, racire si apa calda. Complexul are ZERO emisii de CO2 si nu foloseste combustibili fosili pentru incalzire, fiind singurul complex rezidential de apartamente care nu necesita racordare la gaze.
Mai mult decat atat, pentru constructia blocului 2 a fost folosita izolatie cu spuma poliuretanica, un produs 100% reciclabil si fatada 100% din lemn Thermowood adus din Finlanda.
Preturile pentru locuintele din cadrul complexului pornesc de la 50.625 euro + tva pentru locuintele de tip studio, 2 camere de la 73.125 euro + tva, iar 3 camere de la 100.125 euro + tva. Compania Ecovillas va finaliza anul acesta cele doua blocuri din faza a 2-a a proiectului, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
top 500
top 500
Acvatot 2019
top 500
strabag nivel 1
FRONTALE
MAKITA
theda mar
quadratum
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu