Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Cristian ERBASU: Decidentii nu inteleg ca tinerii pleaca pentru ca gasesc oportunitati
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Iun 2022 10:01
Tinerii care pleaca "in afara", pleaca pentru ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare, iar multi decidenti din Romania nu realizeaza acest lucru, a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Cristian Erbasu, la cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022), citat de Agerpres.
"Tehnologia, digitalizarea, robotizarea este pe buzele tuturor in acest moment. E adevarat ca pentru unii din generatia noastra, ma refer la mine, care suntem in jur de 50 de ani, pot sa apara anumite momente de nostalgie, cand tehnologia ne-ar putea invada si noi nu vom mai avea viata de altadata. Este evident ca intr-o lume in care toti vom incerca sa protejam natura, pe de-o parte, tehnologia este fundamentala, iar pentru constructori mai mult ca sigur va trebui ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat sa construim poate si pe alte planete. Pentru noi, tehnologia trebuie sa fie ceva uzual. Tocmai de aceea, acum cativa ani am incercat sa coagulam toate energiile si toate cunostintele specialistilor din Romania, astfel incat sa reusim sa constientizam intreaga breasla a constructorilor si nu numai, ci si celelalte bresle care deja erau mai avansate in digitalizare, sa-i constientizam ca si in Romania este necesara o astfel de abordare noua, prin care sa putem sa intram intr-o relatie directa cu tari care sunt mult mai avansate in acest moment in tehnologie (...) Din pacate, sunt foarte multi oameni decidenti in Romania care nu realizeaza faptul ca tinerii care pleaca in afara, pleaca pentru faptul ca acolo gasesc oportunitati mult mai la indemana de a se realiza, tocmai prin acest proces de digitalizare, de tehnologizare si robotizare. Un proces pe care acestia nu-l gasesc in Romania decat pe alocuri", a sustinut Erbasu.
Specialistul a mentionat, totodata, ca, "in aceasta perioada, se pare ca exista resurse financiare" pentru implementarea de tehnologii. "Se pun la dispozitie resurse financiare si existenta acestor clustere, ONG-uri non-profit menite sa dezvolte o masa critica de formatori in prima etapa si ulterior masa critica de specialisti care sa activeze in toate domeniile, vor aduce probabil, mai mult ca sigur nu probabil, o alta viziune in societatea romaneasca", a spus presedintele FPSC.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI - Bucuresti) organizeaza, in perioada 14 - 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cea de-a V-a editie a conferintei internationale "Critical Infrastructure Protection Forum" (CIP Forum V 2022", la initiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Inaltul Patronaj al Camerei Deputatilor, cu sprijinul comisiilor parlamentare si a ministerelor cu atributii in domeniu, din Romania.
Institutia face parte din proiectul European High-Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU), actionand ca un Centru National de Competenta.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips
leviatan
Acvatot 2019
BMI_Icopal
leviatan
theda mar
viarom
CDS
FRONTALE
BALTIC

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023