Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - FORTRESS Reit achizitioneaza Eli Park 1 de la Element Industrial si Paval Holding
FORTRESS Reit achizitioneaza Eli Park 1 de la Element Industrial si Paval Holding
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 06 Sep 2021 10:18
Fortress, unul dintre cele mai mari trusturi de investitii imobiliare (REIT) din Africa de Sud, a achizitionat ELI Park 1 de la Element Industrial si Paval Holding. ELI Park 1, un parc industrial de clasa A, localizat in cel mai nou hub logistic din nord-vestul Bucurestiului, zona - Buftea-Chitila, a devenit astfel prima lor achizitie logistica din Romania.
„Pentru noi, Romania este una dintre cele mai interesante piete in ceea ce priveste investitiile in logistica pe termen lung, la nivel global, datorita potentialului ridicat de crestere industriala si a consumului, precum si datorita proximitatii fata de Europa de Vest. Aici, vedem o piata in plina dezvoltare cu nenumarate oportunitati de investitii imobiliare pentru Fortress. Suntem selectivi si intentionam sa ne crestem portofoliul de depozitare de inalta calitate din Europa Centrala si de Est (CEE), in urmatorii ani. La inceputul acestui an am achizitionat primele noastre active logistice in Polonia. Aceasta tranzactie arata ca nu suntem straini de regiune, avand in vedere faptul ca suntem cel mai mare actionar al NEPI Rockcastle Plc, activ in segmentul spatiilor de retail, cu o crestere ridicata in CEE,” spune Steven Brown, CEO al Fortress REIT Limited.
“Suntem multumiti ca prin dezvoltarea ELI Park 1 la standarde ridicate am atras un nou jucator pe piata locala, cel mai mare proprietar si dezvoltator de logistica din Africa de Sud, care aduce o experienta valoroasa in Romania”, explica Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. “Aceasta tranzactie confirma zona Buftea-Chitila drept al treilea hub logistic din proximitatea Bucurestiului si, totodata, puterea de dezvoltare a Element Industrial, recunoscuta de un gigant imobiliar mondial”, adauga el.
ELI Park 1 este un parc logistic, de clasa A, cu o suprafata inchiriabila bruta de 50.000 mp, localizat la 15 minute de nordul Bucurestiului si la 5 minute de soseaua de centura, in imediata vecinatate a conexiunii cu viitoarea A0. Este de asteptat ca aceasta investitie in infrastructura sa modifice industria logistica din capitala. ELI Park 1 este inchiriat unor companii precum: Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology Romania, Kalapod, Mobilier 1, Novomatic sau Paste Baneasa.
Parte a Element Group, cu investitii variate in logistica, retail si birouri, Element Industrial este unul dintre cei mai activi jucatori locali pe piata de logistica din tara. Pandemia a creat noi oportunitati pentru piata de logistica, in contextul accelerarii digitalizarii si cresterii pietei de e-commerce. Prin diversitatea produselor din protofoliul Element Industrial, dezvoltatorul si-a propus sa fie un partener flexibil pentru chiriasii de spatii logistice din Romania. Pe langa investitiile din hub-ul Buftea-Chitilea, Element Industrial are in desfasurare mai multe proiecte situate in orase precum Bacau, Ploiesti sau Pitesti. Obiectivul ambitios al companiei este de a dezvolta 500.000 mp pana la finele lui 2026.
Toate proiectele sub marca „ELI Parks” sunt dezvoltate conform standardelor internationale de clasa A, avand principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potentialilor chiriasi, indiferent de domeniul in care acestia activeaza. In acest context, conceptele utilizate in dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate in acomodarea unei game largi de nevoi, atat tehnice, cat si operationale.
 
AUTODESKTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iuljungheinrichALLBIM
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
hilti
Acvatot 2019
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere