Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 47,7% a cifrei de afaceri din 2015
HIDROCONSTRUCTIA: Crestere cu 47,7% a cifrei de afaceri din 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2016 16:43
Cifra de afaceri a companiei Hidroconstructia a crescut cu 47,7% in 2015, pana la 763,5 milioane de lei (circa 170 milioane de euro), compania redevenind profitabila dupa mai multi ani de pierderi. Societatea si-a redus semnificativ activitatea derulata in afara Romaniei, avand in vedere conflictul militar care afecteaza, in continuare, puternic, posibilitatile de finantare a proiectelor contractate cu autoritatile din Irak (regiunea autonoma Kurdistan), ceea ce a determinat beneficiarul sa adopte masuri specifice de forta majora, fara ca aceasta sa fie invocata oficial. In aceste conditii, Hidroconstructia a redus semnificativ activitatea economica la proiectele de investitii din aceasta zona, ceea ce a generat nerealizarea veniturilor programate.
Pierderile din afara tarii au fost compensate, insa, de activitatea derulata la nivel national. Anul trecut, compania a lucrat la reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a apei uzate menajere din Sighetul Marmatiei, Viseul de Sus, Baia Mare, Seini, Tautii Magheraus, Baia Sprie, Targu Lapus; la reabilitarea si extinderea conductelor de aductiune, a retelelor de distributie si a celor de canalizare din Caransebes, Baile Herculane si Resita, precum si la reabilitarea si extinderea retelelor de distributie a apei si de canalizare menajera din Targu Jiu etc.
Totusi, compania a atins numai 70% din volumul de lucrari de constructii-montaj de 947,8 milioane de lei (peste 210 milioane de euro) propus pentru 2015 de actionarii societatii. Printre cauzele indicate in raportul anual al Hidroconstructia pentru neindeplinirea obiectivelor se afla intarzierile in obtinerea autorizatiilor de construire si a avizelor de la autoritatile publice, lipsa proiectelor la data inceperii lucrarilor, modificarea sau refacerea proiectelor si a documentatiilor in timpul executiei sau neconcordantele dintre proiectele tehnice si situatia de pe santiere. De asemenea, actionarii companiei au reclamat lipsa detaliilor de executie si neconcordante in proiect cu situatia reala de pe santiere aspecte ce au dus la necesitatea reproiectarii unor anumite zone sau obiecte, conditiile imprevizibile legate de natura terenului, infiltratii sau de descoperirea pe amplasamante a unor vestigii arheologice, depozite de munitii etc. Alti factori care au afectat activitatea din 2015 a Hidroconstructia au fost reprezentati de lipsa finantarilor pentru proiectele publice, riscul de neincasare a creantelor aflate in litigiu, pe care societatea le detine la Hidroelectrica (circa 76 milioane de lei), precum si incasarea cu mare intarziere a creantelor inscrise la masa credala.
Totodata, compania a redevenit rentabila, dupa ce a inregistrat un profit total de 6,15 milioane de lei. In 2015, societatea a lucrat, in medie, cu 2.750 de angajati, fata de cei 3.229 de salariati pe care i-a avut in 2014.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere