Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPACT va plati 13 milioane euro catre RCTI pentru noi lucrari de constructii
IMPACT va plati 13 milioane euro catre RCTI pentru noi lucrari de constructii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 26 Sep 2022 12:49
Impact Developer & Contractor a semnat un contract in valoare de 12,86 milioane de euro (inclusiv TVA) cu antreprenorul general RCTI Company, pentru executia de lucrari de constructii si instalatii, inclusiv sistematizarea, pentru blocurile prevazute in etapa a V-a a ansamblului rezidential Greenfield Baneasa. Impact detine o participatie de 51% in cadrul societatii de constructii, cu care are in derulare contracte in valoare totala de circa 50 de milioane de euro.
"Precizam faptul ca valoarea cumulata a contractelor incheiate cu RCTI Company de catre Impact depaseste 5% din valoarea activelor nete ale Impact, precum si 10% din cifra de afaceri neta aferenta ultimei situatii financiare anuale, motiv pentru care, in conformitate cu prevederile art. 108 din Legea 24/2017 cu modificarile si completarile ulterioare si cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, Impact are obligatia de a raporta inclusiv valoarea cumulata a acestor tranzactii", se arata intr-un anunt transmis de dezvoltator Bursei de Valori Bucuresti.
Conform aceleiasi surse, Impact are de incasat creante de la RCTI Company in suma de 5,7 milioane de lei, in timp ce RCTI are creante fata de IMPACT in valoare de 6,63 milioane de lei.
Pentru noul contract incheiat, garantia de buna executie este de 1% din pretul contractului, urmand a se retine din valoarea fiecarei plati. Antreprenorul va achita penalitati pentru neindeplinirea Punctelor de Referinta de 0,1% din Pretul Contractului pe zi de intarziere, pentru fiecare Punct de Referinta in parte. Penalitatile pentru intarzierea finalizarii lucrarilor sunt stabilite la 0,2% din Pretul Contractului pe zi de intarziere, limitate la 10% din Pretul Contractului.
Pretul Contractului devine scadent in etape, in functie de lucrarile efectiv executate de antreprenor.
RCTI Company este un jucator important pe piata constructiilor din Romania, compania inregistrand la nivelul anului 2021 o cifra de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei si un profit de peste 3 milioane lei.
IMPACT Developer & Contractor este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari romani, cu o prezenta pe piata de peste 30 ani, grupul IMPACT avand in portofoliu companii care dezvolta proiecte rezidentiale mari in marile orase din tara si care pune la dispozitia clientilor si servicii de administrare si mentenanta a proprietatilor, brokeraj de credite, design interior si servicii de inchiriere si vanzare a imobilelor.
 
AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
hilti
CELCO 2020
FRONTALE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
BMI_Icopal
viarom
Ubitech
leviatan
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu