Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMPACT vizeaza emisiuni de obligatiuni verzi, pentru constructii la standard nZEB
IMPACT vizeaza emisiuni de obligatiuni verzi, pentru constructii la standard nZEB
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 02 Aug 2021 06:24
Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucuresti, are in vedere emisiunile de obligatiuni "verzi" pentru finantarea proiectelor construite la noile standarde nZEB (Nearly Zero Energy Building) si certificate BREEAM Excellent. Implementarea acestor standarde asigura o performanta energetica ridicata a cladirilor si le ofera rezidentilor o calitate superioara a locuirii, la costuri reduse, contribuind in acelasi timp la protectia mediului inconjurator, spun reprezentantii grupului Impact, dezvoltatorul ansamblurilor rezidentiale Greenfield Baneasa si Luxuria Domenii.
In sprijinul planurilor sale, Impact a aderat la ARIR (Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania) in calitate de membru asociat, din dorinta de a sprijini dezvoltarea pietei locale de capital. Piata de capital reprezinta un instrument central al strategiei de dezvoltare a companiei Impact, prin emiterea de actiuni noi si de obligatiuni listate pe piata principala a BVB, cu plasament privat.
Impact Developer & Contractor a obtinut punctajul maxim (10) pentru comunicarea cu investitorii, conform indicatorului VEKTOR publicat de catre ARIR, reevaluarea fiind realizata la cererea companiei.
VEKTOR este indicatorul comunicarii cu investitorii pentru companiile listate la bursa si este calculat in baza unei metodologii ce include 15 criterii, in linie cu cele mai bune practici internationale in domeniu.
"Impact a fost apreciat pentru comunicarea activa si transparenta in relatia cu investitorii, furnizandu-le acestora informatii clare, detaliate, precum si estimari realiste si argumentate privind activitatea companiei, rezultatele financiare si evolutia actiunilor sale pe piata de capital. Compania utilizeaza instrumente variate de comunicare, atat online prin canalele proprii (website actualizat in timp real cu informatii de interes, social media), comunicare cu presa, cat si offline, prin evenimente dedicate investitorilor", spun reprezentantii dezvoltatorului.
Analiza si evaluarea informatiilor publice disponibile au fost realizate de ARIR si o comisie de proiect, formata din analisti de guvernanta corporativa, profesionisti IR, mediul academic si consultanti in raportare non-financiara.
"Suntem onorati sa obtinem recunoasterea ARIR pentru preocuparea de a ne imbunatati continuu interactiunea cu investitorii si de a implementa cele mai bune practici in aceasta directie. Relatia cu investitorii reprezinta baza pentru dezvoltarea unei afaceri de succes pe piata de capital, de aceea, ne ghidam activitatea dupa o serie de principii ferme, cum ar fi transparenta, proactivitatea si livrarea de rezultate performante. Ne dorim, de asemenea, sa avem un impact pozitiv asupra mediului si a societatii, in timp ce cream valoare atat pentru companie, cat si pentru investitorii nostri", a declarat Constantin Sebesanu, CEO Impact Developer & Contractor.
***
Cu o experienta de 30 de ani pe piata, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucuresti, la 30 iulie 2021 avand o capitalizare bursiera de 795,37 milioane de lei. Printre proiectele de referinta ale dezvoltatorului se afla Greenfield Baneasa si Luxuria Residence. Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, Impact a demarat in 2020, in Constanta, constructia proiectului rezidential Boreal Plus, proiect mixt format din vile si blocuri de apartamente, precum si a proiectului rezidential Greenfield Copou, in Iasi.
Un interviu cu Constantin Sebesanu, CEO Impact Developer & Contractor, referitor la proiectele companiei si obiectivele pe piata locala, poate fi citit aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMAUTODESKgamma_2021TERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
leviatan
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AICPS_30
bienala
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere