Agenda Constructiilor
Joi, 09 Iulie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Investitii NIRO de peste 12 milioane de euro, pe timp de criza
Investitii NIRO de peste 12 milioane de euro, pe timp de criza
Antreprenori & Dezvoltatori 26 Oct 2009 17:11

Ecaterina Vanea (54 de ani)
Functia/firma:
Director de investitii al companiei Niro Investment SA;
Studii: Facultatea de Comert, Academia de Studii Economice din Bucuresti; 
Experienta: 6 ani in domeniul constructiilor;
Hobby-uri: arta, calatoriile, lectura

Prezent pe piata din Romania de peste 15 ani, holdingul Niro Investment Group, cu actionariat 100% romanesc, reuneste 17 companii distincte si 600 de angajati, cifra medie de afaceri insumand mai mult de 100 de milioane de euro anual. Domeniile de specializare sunt multiple: industria bunurilor de larg consum, industria alimentara, imobiliara, de constructii, servicii de paza si protectie si de agrement. Initial, obiectul principal de activitate era orientat pe inchirierea si administrarea spatiilor comerciale. Ulterior, segmentul constructiilor si al dezvoltarii imobiliare a devenit un obiectiv de interes pentru managementul executiv al grupului, fapt care s-a concretizat prin demararea unei activitati sustinute in aceasta directie, incepand cu anul 2005, cu executia primului ansamblu rezidential de mari dimensiuni din Bucuresti - Central Residental Park.

-
Cum a aparut ideea de implicare sustinuta in domeniul constructiilor?
- Dupa cum se cunoaste, Niro a devenit o forta pe piata locala prin pozitionarea firmei ca interfata intre companiile din Uniunea Europeana si comerciantii din China. Prin implementarea unor programe de dezvoltare corect orientate, am reusit sa aducem complexul Dragonul Rosu la dimensiuni respectabile, ceea ce inseamna 9 hale de comercializare, cu o suprafata totala de 180.000 mp. Pentru a atinge astfel de rezultate, am fost nevoiti sa ne implicam nemijlocit in activitatea imobiliara. In scurt timp, Niro Group a devenit unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Romania, investind doar in acest proiect sume totale care depasesc nivelul de 70 de milioane de euro. In cadrul zonei Dragonul Rosu, momentan, ne derulam activitatea pe 3 segmente principale, respectiv comercial, rezidential si business (cladiri de birouri), fiecare dintre acestea aducandu-ne rezultate apreciabile.

- Enumerati cateva dintre realizarile companiei.
- Pentru a dezvolta aceasta idee, trebuie inceput tot cu complexul Dragonul Rosu, a carui parte comerciala a fost completata cu doua blocuri de locuinte de cate 32 de apartamente. Pentru sustinerea activitatii din zona, pana in acest moment am realizat un drum de legatura intre Dragonul Rosu si Soseaua Fundeni. Pe termen scurt, ne-am propus un demers similar, in sensul realizarii unei alte artere rutiere intre complexul comercial si linia de centura. Astfel, contribuim esential la cresterea calitatii mediului de afaceri si a facilitatilor pe care l-am dezvoltat in aria respectiva. In acest an, investim in dezvoltarea infrastructurii de afaceri aproximativ 12 milioane de euro, in cadrul unui proiect ce are ca termen de finalizare toamna anului 2009. In ceea ce priveste segmentul de locuinte, trebuie sa ne referim la complexul de locuinte Central Rezidential Park, finalizat si vandut in totalitate (situat in zona Stefan cel Mare). Valoarea acestui proiect este evaluata la 60 de milioane de euro si include 460 de apartamente (cu suprafata totala de peste 120.000 mp). Referitor la imobilele de birouri, principalele realizari sunt Traian Business Center si sediul central UniCredit TiriacBank. Ne-am implicat si in actiunile de reabilitare ale unor cladiri de patrimoniu, aflate in proprietatea grupului Niro, cele mai importante fiind Crama Domneasca, Hotel Bulevard, Cafeneaua Veche etc. In viitor avem in vedere, inclusiv, dezvoltarea imobilelor de tip business, prin construirea unui showroom si a unor spatii pentru birouri, proiect de dimensiuni considerabile. Cu o suprafata construita de aproximativ 100.000 mp, acesta a trecut de faza PUZ si urmeaza sa se hotarasca data inceperii lucrarilor, in functie si de stabilirea unui antreprenor general. Pentru imbunatatirea continua a activitatilor noastre, am luat decizia certificarii atat pe partea administrativa, cat si ca dezvoltator imobiliar, in acest sens avand eliberate documente de agrementare din partea institutului german TÜV Thüringen.

- Care au fost efectele in plan financiar ale activitatii de constructii, in ultima perioada?
- Pe segmentul dezvoltarii imobiliare, in 2008 am realizat o cifra de afaceri de 37 milioane de euro, in crestere comparativ cu vanzarile din anul anterior. Pentru anul in curs, preconizam o continuare a aceleiasi tendinte, concretizata prin obtinerea unor incasari semnificative. Toate aceste rezultate ne indeamna sa ne manifestam optimismul in ceea ce priveste viitorul companiilor din cadrul grupului Niro. Totusi, nu putem spune ca am ramas imuni la convulsiile care se manifesta la nivelul intregii economii mondiale, insa impactul pe care l-am resimtit a fost mult atenuat de faptul ca nu avem relatii directe cu beneficiarii finali. Cel mai afectat sector a fost cel rezidential, deoarece finantarea care se facea la aceste proiecte era mixta: fonduri proprii si credite bancare. Data fiind improbabilitatea accesarii celei de-a doua surse, ne-am decis sa mai asteptam o perioada pentru a lua o decizie corecta in directia demararii de noi proiecte specifice.
Informatii suplimentare, in editia Noiembrie a revistei Agenda Constructiilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelbluebeamVideoConfAC-iulACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
elmas 2017

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere