Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Lóránd Sata, SBR: Sunt optimist referitor la activitatea din industria constructiilor
Lóránd Sata, SBR: Sunt optimist referitor la activitatea din industria constructiilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Aug 2023 06:16
Chiar daca se discuta foarte mult despre o criza la nivel mondial si european, Lóránd Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy Romania spune ca este optimist in ce priveste activitatea din industria constructiilor in general si din segmentul de fundatii speciale, in particular.
"Volumul lucrarilor si solicitarilor pe care le primim este, in continuare, in crestere. De exemplu, este evident interesul major pentru investitiile in infrastructura, datorita PNRR si tuturor fondurilor alocate in aceasta directie. De asemenea, noile nevoi privind independenta energetica, volumul de depozitare si logistica aferenta creeaza si ele multe oportunitati unde expertiza noastra se va dovedi utila si valoroasa. Nu in ultimul rand, datorita capacitatii noastre de a deservi proiecte complexe pe tot teritoriul tarii, cred ca suntem pregatiti sa crestem in continuare si sa intampinam o piata in care sunt semnale favorabile de dezvoltare pentru 2023, dar si pentru urmatorii ani", a declarat managerul SBR Soletanche Bachy Romania.
In 2023, compania a aniversat 30 de ani de activitate in Romania, perioada in care a gestionat un total de 400 de proiecte, care au presupus o valoare totala a investitiilor estimata la 20 de miliarde de euro.
"Suntem constant preocupati de dezvoltarea companiei. De exemplu, o directie importanta este cercetarea si inovarea, pentru care grupul Soletanche Bachy rezerva anual o investitie echivalenta cu o treime din profitul sau. Acest lucru ne permite sa venim cu solutii tehnice inovatoare, performante, sigure si patentate, care pot fi si sunt aplicate cu succes si in Romania. Apoi, la nivel local, investim anual 5% pana la 10% din cifra de afaceri in achizitia, respectiv modernizarea activelor fixe. Anul trecut ne-am extins parcul de utilaje si am modernizat flota de echipamente, prin achizitionarea unei noi foreze de ultima generatie", a precizat Lóránd Sata.
 
 
Pregatirea specialistilor este un alt element-cheie aflat in permanenta in atentia SBR Romania. "Dat fiind ca munca noastra implica o reactualizare continua si conectarea la cele mai noi inovatii in domeniul fundatiilor speciale, este extrem de important sa avem specialisti care inteleg si stapanesc in profunzime folosirea lor. De altfel, faptul ca avem un departament tehnic in-house de proiectare ne ajuta in acest sens si sustine aceasta idee. Daca ma refer la sectoare de activitate, noi ne implicam - si ne-am implicat intotdeauna - atat in proiecte private (rezidential, industrial, centre comerciale si de retail), cat si in proiecte publice. Este adevarat ca planificam sa subliniem mai puternic expertiza noastra in domeniul fluvial si maritim (unde putem opera si ca antreprenor general) si unde avem o experienta valoroasa ca grup, respectiv in proiectele de infrastructura, in acele proiecte unde este nevoie de capacitatile noastre de design & build", a mai precizat Lóránd Sata.
***
SBR Soletanche Bachy Romania este una dintre principalele companii specializate in solutii geotehnice complexe si fundatii speciale de pe piata locala. Compania face parte din grupul de origine franceza Soletanche Bachy, lider mondial in domeniu, cu o traditie si o activitate de peste 100 de ani. Pe plan local, compania este prezenta de 30 de ani si se bazeaza pe o echipa de peste 120 de specialisti.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CONCEPT STRUCTURE
rigips
concelex
strabag nivel 1
leviatan
BogArt
quadratum
Ubitech
viarom
EDIT-Structural
ness project
Acvatot 2019
MAKITA
theda mar
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
siniat

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander