Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - META Estate Trust investeste in dezvoltarea proiectului The Lake Home Sibiu
META Estate Trust investeste in dezvoltarea proiectului The Lake Home Sibiu
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 19 Oct 2021 11:06
Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activeaza in sectorul rezidential, a investit 500.000 de euro in prima faza a ansamblului rezidential The Lake Home din Sibiu si intentioneaza sa contribuie si la urmatoarele faze ale proiectului pe masura ce acesta se dezvolta.
The Lake Home, proiect imobiliar mixed-use, este construit de compania DMX Construction si va cuprinde 494 apartamente, un aparthotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea si 29 case individuale de lux. Proiectul este dezvoltat pe o suprafata de 50.500 mp, din care 20.000 mp sunt dedicati spatiilor verzi.
Gandit, in primul rand, pentru confort citadin, acest proiect premium trece dincolo de asteptari, pentru a bucura clientul, uimeste prin cadrul inedit de abordare in designul arhitectural si duce insertiile sale de industrial asumate, la un alt nivel, prin imersarea tonurilor calde specifice locuintelor caracterizate de intimitate moderna.
“In urma unei analize foarte riguroase pe care o facem inaintea semnarii oricarui contract cu dezvoltatorii, am luat decizia de a investi inca din prima faza a proiectului The Lake Home si intentionam sa sustinem si fazele viitoare deoarece, din punctul nostru de vedere, acesta indeplineste toate criteriile pentru a deveni un proiect de succes. Proiectul The Lake Home este o dovada ca in frumosul oras Sibiu se pot dezvolta locuinte la preturi accesibile de cea mai inalta calitate, cu o foarte buna localizare si prietenoase cu mediul”, a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.
The Lake Home ofera acces facil la diverse activitati sportive, zone de agrement, inclusiv prima plaja artificiala din Sibiu, cat si la spatii culturale si comerciale. In imediata vecinatate va fi construit noul spital regional, iar centrul vechi se afla la o distanta de aproximativ 6 minute. Complexul de locuinte, aparthotel, restaurante si centre comerciale este localizat in imediata apropiere a autostrazii A1, ceea ce confera un avantaj net fata de alte ansambluri rezidentiale, proprietarii acestor apartamente fiind, astfel, mereu conectati cu principalele coridoare de trafic, dar, in acelasi timp, protejati de aglomeratia specifica fluxului urban.
“Decizia holdingului Meta Estate Trust de a face o prima investitie in proiectul nostru, este una naturala ce confirma dimensiunea si impactul proiectului The Lake Home in peisajul investitional. Astfel viziunea si deschiderea noastra pentru piata de capital incepe cu Meta Estate Trust, cu care ne-am propus sa acceleram dezvoltarea proiectului nostru. Inca de la inceput, ne-am dorit sa dezvoltam un proiect unic pentru frumosul nostru oras Sibiu si am atras in proiectul The Lake Home o serie de parteneri strategici si arhitecti de top pentru a livra spatiul perfect folosind sisteme constructive si tehnologii de ultima generatie cu o calitate deosebita a materialelor si o atentie deosebita in executie”, a declarat Raul Tarnaru – CEO XUX Investment, dezvoltatorul proiectului.
Meta Estate Trust are, in prezent, investitii in 14 proiecte rezidentiale in valoare de peste 8 milioane de euro in orase precum Bucuresti, Constanta, Sibiu, Iasi, Brasov si in statiunile de pe litoral.
Compania combina avantajele in investitii imobiliare cu cele ale pietelor de capital prin crearea unui instrument financiar care ofera lichiditate si in care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piata imobiliara, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei tinte de randament proiectata ca medie anuala in primii ani de aproximativ 15%.
In data de 27 septembrie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 35,9 de milioane de lei, suma propusa pentru a fi atrasa de la investitorii interesati printr-un plasament privat estimat a se derula in a doua jumatate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% in actiuni preferentiale purtatoare de dividend preferential. In luna aprilie 2022, Meta Estate Trust intentioneaza sa se listeze la bursa pe piata AeRO.
Meta Estate Trust este administrata de cei cinci initiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu –Fondator Certinvest, Ionut Nicolescu - presedinte SVN Romania, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci actionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Paun, Marius Scuta si Viorel Nica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
noark
quadratum
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
leviatan
FRONTALE
strabag nivel 1
viarom
CDS
top 500
top 500
top 500
theda mar
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu