Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI a cumparat 17 ha de teren in Galati pentru dezvoltarea unui proiect mixt
NEPI a cumparat 17 ha de teren in Galati pentru dezvoltarea unui proiect mixt
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 14 Feb 2022 12:12
Fondul de investitii NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din piata imobiliara din Europa Centrala si de Est, a achizitionat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galati, pentru un proiect imobiliar mixt, intr-o tranzactie intermediata de compania de consultanta imobiliara Colliers. Eversheds Sutherland Romania a acordat asistenta juridica necesara NEPI Rockcastle. Cu un portofoliu de proprietati evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI isi consolideaza astfel pozitia in oras, unde mai detine si centrul comercial Galati Shopping City.
Tranzactia, a carei valoarea este confidentiala, face parte din strategia pe termen mediu si lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle, axata pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixta (in care ancora ramane centrul comercial si este potentata de functiuni complementare, in principal rezidential), fiind un reper important privind lichiditatea pietei locale si contribuind la cresterea increderii investitorilor.
„Ne concentram pe strategii de investitii pe termen lung. In acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle ofera comunitatilor solutii viabile si eficiente, care definesc un stil de viata modern; viitorul este reprezentat de locuri si spatii unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vietii. Noua tranzactie subliniaza si mai mult increderea grupului in atractivitatea proiectelor mixte – retail si rezidential. Estimam ca lucrarile pentru proiectul din Galati vor demara in 2023, dupa obtinerea autorizatiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.
Eversheds Sutherland Romania a consiliat NEPI Rockcastle in toate etapele acestei tranzactii complexe, de la redactarea si negocierea documentatiei (antecontracte, contracte aferente) si pana la due-diligence pe suprafata de teren vizata.
„Tranzactia reprezinta o achizitie strategica a fondului de investitii NEPI Rockcastle si va fi cu siguranta una de referinta pentru 2022, chiar daca anul abia a inceput. Terenul este situat pe strada Portului din Galati, foarte aproape de zona centrala, dar si de promenada orasului, si permite un concept flexibil, cu mixul de functiuni ajustabil dupa cerintele pietei”, explica Sinziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agentie care a intermediat inclusiv achizitia terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galati Shopping City.
Prin vanzarea, in 2020, a patru proiecte de birouri catre AFI Europe pentru 307 milioane euro, NEPI Rockcastle, principalul grup de investitii si dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est, a fost si in prim-planul celei mai mari tranzactii de birouri din istoria pietei din Romania, consiliate tot de Colliers.
Cu un portofoliu de peste 1.500 de terenuri la vanzare in toata tara si o retea de 200 de investitori activi pe piata de terenuri, echipa Colliers dedicata exclusiv tranzactiilor cu terenuri are o experienta de peste 16 pe piata si ofera o abordare multidisciplinara si solutii la orice problema ar putea aparea pe parcursul fiecarei tranzactii in parte.
2021 a fost un an record pentru piata terenurilor in ultimii 15 ani. Tranzactiile au depasit 800 de milioane de euro, crescand astfel de peste doua ori si jumatate fata de volumul estimat in 2020, arata datele Colliers. Dezvoltatorii de retail (inclusiv retailerii pe cont propriu) si cei de rezidentiali au fost extrem de activi, terenurile destinate proiectelor de acest tip reprezentand aproximativ 90% din total.
Perspectivele sunt bune si pentru 2022, an care beneficiaza de un flux bun de tranzactii inca de la inceput. Consultantii Colliers se asteapta la un volum al pietei de terenuri care ar putea foarte bine sa se dovedeasca similar cu cel din 2021, in conditiile in care dezvoltatorii rezidentiali si de retail vor ramane foarte activi. Presupunand ca redresarea pietei de birouri incepe sa prinda contur, consultantii Colliers se asteapta ca si dezvoltatori din aceasta zona sa revina in prim plan intr-un numar mult mai mare decat in 2021.
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
quadratum
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
concelex
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
konsent
viarom
noark
Ubitech
leviatan
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander