Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI Rockcastle se ofera sa cumpere terenul Romexpo pentru dezvoltare imobiliara
NEPI Rockcastle se ofera sa cumpere terenul Romexpo pentru dezvoltare imobiliara
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 03 Sep 2020 15:03
Grupul NEPI Rockcastle isi exprima interesul de a oferi un pret Statului roman pentru terenul de la Romexpo sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliara, fara sa fie nevoie ca acesta sa fie transferat gratuit catre o entitate privata, in considerarea dezvoltarii unui proiect comercial. Compania isi manifesta astfel interesul de a participa la o licitatie publica de selectie a investitorului pentru dezvoltarea proiectului.
Anuntul dezvoltatorului vine dupa decizia Parlamentului de a transfera gratuit terenul de 330.000 mp, situat pe Bd. Expozitiei nr. 4 si nr. 22-30, B-dul Marasti nr. 65-67, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in vederea dezvoltarii unui mega-proiect imobiliar de aproape 3 miliarde euro in parteneriat cu Iulius Group.
"NEPI Rockcastle crede in beneficiile acestui proiect pentru Romania, care are puterea de a dezvolta zona si de a sustine economia locala, si este oricand pregatita sa il dezvolte pe masura anvergurii sale", precizeaza o comunicare oficiala a NEPI Rockcastle.
Potrivit parlamentarului USR Catalin Drula, care a afirmat ca USR intentioneaza sa atace la CCR proiectul, daca strange numarul necesar de semnaturi, valoarea terenul Romexpo se ridica la circa 400 de milioane de euro.
NEPI Rockcastle este unul dintre principalii competitori ai Iulius Group pe piata dezvoltarilor imobiliare comerciale.
Lider de piata, dezvoltatorul sud-african investeste de mai bine de 13 ani in Romania si are un portofoliu de peste 20 de proiecte imobiliare complexe dezvoltate in toata tara, estimate la o valoare de circa doua miliarde de euro.
***
NEPI Rockcastle este principalul grup de investitii si dezvoltare imobiliara din Europa Centrala si de Est, fiind prezent in Romania, Polonia, Slovacia, Croatia, Bulgaria, Ungaria, Republica Ceha, Serbia si Lituania.
Din portofoliul NEPI Rockcastle din Romania fac parte Mega Mall, Promenada Mall Bucuresti, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre Bucuresti, Iris Titan Shopping Center Bucuresti, Shopping City Timisoara, City Park Mall din Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Shopping City Galati, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamt, Shopping City Satu Mare, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Buzau si Shopping City Targu Mures.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulALLBIMelmas_1octAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere