Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United Properties raporteaza venituri de 350 milioane lei in trimestrul I
ONE United Properties raporteaza venituri de 350 milioane lei in trimestrul I
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 16 Mai 2022 11:22
One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, raporteaza venituri consolidate de 348,7 milioane de lei in primele trei luni ale anului 2022, in crestere cu 82% fata de T1 2021. Profitul brut a crescut de patru ori in T1 2022 comparativ cu T1 2021, ajungand la 208 milioane de lei, in timp ce profitul net a crescut cu 320%, ajungand la 166,4 milioane de lei. Datorita rezultatelor solide din primul trimestru, pozitia de numerar a crescut cu 11% de la inceputul anului, la 566,2 milioane de lei, cu un indicator loan-to-value de 25%.
„Piata imobiliara din Romania a continuat performanta solida in 2022 si observam o cerere tot mai ridicata pentru dezvoltarile noastre. Inflatia in crestere si ratele reale negative ale dobanzilor la depozite genereaza economii in domeniul imobiliar, in ciuda contextului geopolitic actual. Pe aceasta piata efervescenta, One United Properties isi mentine pozitia de lider avand in vedere ca am incheiat primul trimestru al anului 2022 cu rezultate istorice atat in ceea ce priveste veniturile, cat si profitul. Marja neta din vanzarile rezidentiale s-a apreciat cu 17 puncte procentuale fata de T1 2021 datorita controlului strict al costurilor bazat pe contracte garantate si pe o politica de cumparare stabilita la termen, in timp ce veniturile noastre recurente din chirii au crescut de 11 ori in contextul extinderii segmentului de birouri si retail. Pe masura ce Bucurestiul continua sa fie un oras cu un potential urias de dezvoltare, ramanem concentrati pe construirea unui pipeline solid pentru viitoarele noastre dezvoltari de reper”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO al One United Properties.
Dublarea cifrei de afaceri a fost determinata de o crestere cu 19% a veniturilor din dezvoltarea si vanzarile de proprietati rezidentiale, care au ajuns la 197,2 milioane de lei in T1 2022. Venitul net din vanzari rezidentiale a fost de 83,8 milioane lei, generand o marja de 42,5%, o apreciere de 17 puncte procentuale fata de T1 2021. In primele trei luni din 2022, One United Properties a vandut si pre-vandut 120 de apartamente cu o suprafata totala de 9.811 mp, 129 de locuri de parcare si 10 spatii comerciale si alte unitati pentru 28,6 milioane de euro.
Veniturile din chirii, care includ veniturile generate de segmentul de birouri, precum si de diviziile de retail, au inregistrat o crestere semnificativa, de 11 ori, ajungand la 6,6 milioane de lei. Efectul a fost determinat de veniturile provenite de la chiriasii One Tower, (grad de inchiriere de 91% la 31 martie 2022) si One Cotroceni Park Faza 1 (grad de inchiriere de 78% la 31 martie 2022), dar aceasta cladire nu genereaza inca venituri intregi, deoarece majoritatea chiriasilor sunt inca in etapa de amenajare. Mai mult, din 2022, rezultatele consolidate One United Properties includ si performanta Bucur Obor, un centru comercial emblematic din Bucuresti cu o suprafata inchiriabila bruta de 26.000 mp, unde Grupul detine pachetul majoritar de actiuni. Conducerea estimeaza ca veniturile din chirii vor continua sa creasca la nivel de trimestru, aducand o pondere mai semnificativa in cifra de afaceri totala pe parcursul anului 2022.
„Anul 2022 inseamna diversificare pentru One United Properties, pe masura ce continuam sa extindem segmentul de birouri si diviziile noastre de retail. Ambele au reusit sa aduca profituri notabile in primele trei luni si vor continua sa creasca pe tot parcursul anului. In paralel, continuam sa ne axam pe extinderea brandului high-end al ONE in dezvoltari la scara mai larga destinate clientilor cu venituri medii si medii-mari. Rezultatele sustinute si excelente ale vanzarilor One Cotroceni Park seteaza premise bune pentru dezvoltari similare, precum One Lake District si One High District, unde vom incepe constructia in acest an. Performanta noastra solida rezulta direct din modelul nostru de afaceri durabil, bazat pe un produs de calitate superioara si pentru care nu facem compromisuri in legatura cu ce si cum dezvoltam. Intotdeauna ne straduim sa livram cel mai bun produs de pe piata,” a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.
La data de 31 martie 2022, One United Properties detinea terenuri cu o suprafata totala de 173.000 mp pentru viitoare dezvoltari rezidentiale, aflate in proces de obtinere a autorizatiei de constructie si in faza de planificare, majoritatea avand estimata demararea constructiei in 2022, in Bucuresti si Constanta (Mamaia). Grupul estimeaza construirea a peste 4.200 de apartamente si spatii comerciale pe aceste terenuri.
One United Properties se afla in prezent in negocieri avansate pentru zece dezvoltari viitoare, precum si in stadii incipiente de discutii sau negocieri pentru mai mult de 20 de alte dezvoltari. Cele zece dezvoltari aflate in prezent in negocieri avansate sunt concentrate in primul rand pe proprietati rezidentiale destinate clientilor cu venituri medii si medii-mari, segment in care Grupul a inregistrat performante excelente in ceea ce priveste vanzarile la One Cotroceni Park. Daca vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri patrati suprafata construibila ar urma sa fie dezvoltate pe aceste terenuri de catre One United Properties in urmatorii sapte ani. Dupa ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare bruta de dezvoltare de peste 2.3 miliarde de euro si un potential profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro.
In perioada urmatoare, One United Properties va derula operatiunea de majorare a capitalului cu aporturi in numerar, aprobata in Adunarea Generala a Actionarilor din 26 aprilie 2022. Capitalul atras in cadrul acestei operatiuni va fi investit cu prioritate in noi dezvoltari, conform planului existent al companiei, in timp ce pozitia actuala de numerar va fi folosita pentru a accelera livrarea dezvoltarilor in curs. Majorarea de capital planificata va fi a cincea pentru companie, care, din iulie 2021, este listata pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti dupa ce a atras cu succes 52,8 milioane de euro in cadrul unui IPO.
In T1 2022, actiunile ONE au fost in mod constant printre cele mai tranzactionate instrumente financiare la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea medie zilnica tranzactionata pentru actiunile ONE intre 1 ianuarie si 31 martie 2022 a fost de 1,5 milioane de lei. In T1 2022, o perioada caracterizata de volatilitate, actiunile ONE au depasit indicele de referinta BET, oferind o apreciere a pretului actiunilor de +3,86% fata de o scadere de -2,92% a indicelui BET. Doar 5 companii de tip blue chip, printre care si ONE, au inregistrat o evolutie pozitiva in aceasta perioada.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
FRONTALE
Acvatot 2019
hidroplasto
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
leviatan
hilti
Ubitech
BMI_Icopal
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere