Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ONE United vrea sa atraga 500 milioane lei de la investitori, prin majorare de capital
ONE United vrea sa atraga 500 milioane lei de la investitori, prin majorare de capital
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 23 Mar 2022 13:49
One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri si mixte de ultima generatie din Romania, anunta intentia de a atrage pana la 500 de milioane de lei de la investitori, printr-o operatiune de majorare de capital social cu aport in numerar, care va fi supusa votului in Adunarea Generala a Actionarilor din 26 aprilie 2022. Majorarea de capital planificata va fi a cincea astfel de operatiune pentru One United Properties, care in iulie 2021 s-a listat pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti dupa derularea unui IPO de succes finalizat cu atragerea a 252 milioane de lei.
„2021 a fost cel mai bun an din istoria pietei imobiliare rezidentiale din Romania, fiind inregistrata o crestere cu 49% a numarului de unitati locative vandute in Romania si o crestere cu 40% a numarului de unitati rezidentiale vandute in Bucuresti si Ilfov. Pentru One United Properties, veniturile din segmentul rezidential au crescut peste nivelul pietei si am reusit astfel sa oferim actionarilor nostri o marja neta record de 36%. In acest an, ne aflam in fata unei bune oportunitati de a ne continua extinderea portofoliului de terenuri, ceea ce ne va ajuta sa oferim stakeholderilor venituri consistente in anii urmatori. In consecinta, suntem pregatiti sa abordam piata si sa obtinem noi capitaluri proprii de la investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.
Capitalul atras in urma operatiunii de majorare a capitalului social va sprijini strategia de dezvoltare a One United Properties, prin valorificarea oportunitatilor suplimentare din piata. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate in dezvoltari noi, conform pipeline-ului puternic al companiei din prezent, in timp ce pozitia actuala de numerar va fi utilizata pentru a accelera livrarea dezvoltarilor in curs. Dezvoltatorul se concentreaza cu preponderenta pe investitii in Bucuresti, unde se afla cea mai mare parte a portofoliului sau.
„Am incheiat 2021 cu cel mai bun rezultat din istorie si cu o pozitie de numerar remarcabila, in valoare de 508 milioane de lei, determinata de incasarile nete in urma IPO-ului si de fluxurile de numerar pozitive generate din activitatea de vanzari si inchiriere. Vom investi acest capital in 2022 pentru a accelera implementarea dezvoltarilor in curs. Vedem astazi oportunitati bune de crestere pe piata si suntem hotarati sa le valorificam. Insa, ne dorim sa accesam piata doar daca exista un context bun. Odata cu decizia si aprobarea majorarii de capital in Adunarea Generala a Actionarilor, vom selecta si extinde cu atentie pipeline-ul nostru si vom actiona, ca intotdeauna, in cel mai bun interes al actionarilor nostri si ne vom asigura ca putem atrage in urmatoarele 12 luni capital nou la un nivel de pret corect,”, adauga Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.
One United Properties intentioneaza sa emita pana la 330.017.986 de actiuni noi in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social cu aport in numerar, care se va desfasura in doua etape. In prima etapa, actionarilor existenti li se vor acorda drepturi de preferinta in baza carora vor putea achizitiona actiuni ONE nou emise. Actiunile care raman nesubscrise in prima etapa vor fi oferite celorlalti investitori din piata prin intermediul unui plasament privat. Dupa aprobarea in Adunarea Generala a Actionarilor, decizia asupra calendarului operatiunii va fi luata de Consiliul de Administratie.
In 2021, One United Properties a inregistrat venituri de 1,1 miliarde de lei, in crestere cu 105% fata de 2020, un prag istoric pentru companie. Profitul brut a crescut cu 192%, ajungand la 603,5 de milioane de lei. Veniturile generate de One United Properties pe segmentul rezidential s-au ridicat la 675,4 de milioane de lei, in crestere cu 54% fata de 2020. In 2021, 699 de apartamente, 926 de locuri de parcare si 69 de spatii comerciale si alte unitati au fost vandute si pre-vandute cu 202,2 milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere de 115% fata de 2020. Vanzarile au explodat in 2021, in principal datorita demararii vanzarilor din a doua jumatate a anului pentru One Cotroceni Park, unde Grupul a vandut 479 din 868 de unitati rezidentiale disponibile. One Cotroceni Park are data de finalizare estimata in T4 2023 si este cea mai mare dezvoltare a One United Properties de pana acum, care se adreseaza segmentului de clienti cu venituri medii si medii-mari.
Pentru 2022, One United Properties estimeaza venituri de 1,52 miliarde de lei si un profit brut de 647,4 milioane de lei. Veniturile din vanzarile de proprietati rezidentiale in 2022 sunt estimate sa ajunga la 1,2 miliarde de lei, in crestere cu 72% fata de rezultatul preliminar din 2021, in timp ce veniturile din chirii sunt estimate la 71,7 milioane de lei in 2022, o crestere de sase ori fata de 2021. Bugetul pentru anul 2022, pe care Consiliul de Administratie al One United Properties l-a adoptat la data de 10 ianuarie 2022, este supus aprobarii de catre actionari in Adunarea Generala a Actionarilor din 26 aprilie 2022. Bugetul nu include impactul potential al operatiunii de majorare de capital cu aport in numerar.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
CELCO 2020
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
viarom
Ubitech
hidroplasto
hilti
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
BMI_Icopal
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere