Agenda Constructiilor
Miercuri, 16 Octombrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Se lanseaza Catalogul de Real Estate Romania Sotheby’s International Realty 2024
Se lanseaza Catalogul de Real Estate Romania Sotheby’s International Realty 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 14 Oct 2024 11:17
Romania Sotheby’s International Realty lanseaza Catalogul de Real Estate 2024, marcand astfel 10 ani de excelenta pe piata imobilelor istorice si de lux din Romania. Catalogul prezinta o selectie exclusiva de proprietati de exceptie, inclusiv resedinte istorice si bijuterii imobiliare unice, ce reflecta autenticitatea si frumusetea patrimoniului romanesc. Evenimentul subliniaza angajamentul continuu al brandului fata de promovarea proprietatilor de lux care definesc exclusivitatea pietei.
"In cei 10 ani sarbatoriti pe aceasta piata dinamica, am avut privilegiul de a gestiona tranzactii pentru unele dintre cele mai remarcabile proprietati din Romania: Crama Rotenberg, Vilele Carola si Take Ionescu din Sinaia, Cula Greceanu (cunoscuta drept cea mai veche cula din Romania), Castelul de la Zlatna si Castelul Pogany, Conacul Golescu-Gussi sau contemporanele Carpathian Estate si La Gloire Varsoviei. Catalogul 2024 simbolizeaza nu doar o colectie de case, ci un testament al excelentei si rafinamentului. De la resedinte aristocratice cu poveste, la vile moderne si apartamente sofisticate, Romania Sotheby’s International Realty a redefinit standardele in domeniul imobiliar, atragand o clientela sofisticata si oferind servicii de clasa mondiala. De asemenea, pe parcursul acestor 10 ani, compania si-a infiintat si dezvoltat si departmentele de retail, terenuri si birouri, iar acoperirea nationala a devenit mai buna avand colegi in Cluj-Napoca, Timisoara si Viscri. Totodata, s-a dezvoltat colaborarea cu alte birouri Sotheby’s International Realty din alte tari, biroul nostru introducand atat cumparatori pentru proprietati din diverse parti ale lumii, cat si proprietari romani cu active imobiliare in alte piete. La randul nostru, ne-am bucurat de faptul ca afilierea a generat clienti internationali relevanti pentru piata romaneasca. – Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.
 
 
O noutate pe piata imobiliarelor, in acest an, este reprezentata de un ansamblu de trei case sasesti din secolul al XVIII-lea, situat la poalele Cetatii Rasnov. Restaurate meticulos si transformate in unitati de cazare de lux, aceste proprietati se reunesc sub denumirea de Patrimoniu de lux in Tinutul Legendelor, oferind un mix unic de istorie si rafinament in inima Transilvaniei. Pretul este disponibil exclusiv la cerere.
Nu lipsesc proprietatile de legenda, precum Casa cu Ax de Fier din Timisoara, monument istoric de clasa B, scos la vanzare pentru 5 milioane de euro. Legenda spune ca, in constructia cladirii, a fost integrat un ax de fier al carului de lupta al lui Eugeniu de Savoia, unul dintre cei mai cunoscuti si de succes feldmaresali ai Sfantului Imperiu Roman, cel care a recucerit Timisoara, in 1716, de la otomani. In realitate, se pare ca axul a apartinut mai degraba unui afet de artilerie grea. Inserarea sa in coltul constructiei are insemnatate nu doar in plan simbolic, cladirea fiind una din cele mai cunoscute in oras, iar restaurarea ei a fost salutata cu entuziasm de locuitori. 
Tot in Timisoara, pentru 2,5 milioane de euro, este scos la vanzare si Palatul Marschall, construit intre 1903 si 1904. In momentul de fata, dupa un proces de reabilitare inceput in 2017 si finalizat in vara acestui an, Palatul este una dintre cele mai frumos restaurate cladiri istorice ale orasului.
Pentru suma de 4,3 milioane de euro, sunt scoase la vanzare si doua paduri impresionante situate la doar 45 km una de cealalta, totalizand 724 hectare, compuse in proportie de 70% din foioase si stejar. Prima padure, cu o suprafata compacta de 484 hectare, ofera un habitat vast si divers, iar cea de-a doua padure, cu 240 hectare, completeaza perfect acest peisaj.
Conacul Radu Iliescu, unul din cele doar cateva conace complet renovate din apropierea Bucurestiului, clasat ca monument istoric si de arhitectura de importanta locala, este scos la vanzare pentru suma de 295.000 de euro. 
 
 
"Zonele turistice din Romania care includ proprietati traditionale si autentice joaca un rol crucial in atragerea clientilor. Ansamblul de case din Breb, Maramures si cel de langa Viscri sunt exemple elocvente, unde traditiile si mestesugurile romanesti sunt pastrate intr-o forma autentica. Echipa noastra continua sa se dedice descoperirii si promovarii proprietatilor deosebite care intruchipeaza spiritul si frumusetea unica a Romaniei.” spune Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.
Recent intrat pe piata imobiliara in acest an este si conacul filozofului Constantin Radulescu-Motru, pentru suma de 120.000 de euro. A apartinut lui Constantin Radulescu-Motru (1868–1957), filosof, psiholog, pedagog si om politic roman, personalitate importanta a culturii si gandirii romanesti din prima parte a secolului al XX-lea. Cu un doctorat in Filosofie in 1893, profesorul a predat si a contribuit la fondarea psihologiei moderne in Romania. Conacul este situat in comuna Butoiesti din judetul Mehedinti. Pe langa valoarea sa istorica, conacul se mandreste cu un teren generos, ce se intinde pe 2.26 hectare, iar un element distinctiv al proprietatii este bazinul cu apa, care adauga un plus de farmec si serenitate intregului ansamblu.
 
 
Catalogul ofera, in continuare, o selectie de proprietati deosebite precum Castelul Konopi (693.000 de euro) din judetul Arad, al carui domeniu istoric a facut parte, in trecut, din domeniul feudal din Soimus, ce i-a apartinut lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei in 1441. Cula Voiculescu, o rara locuinta fortificata din secolul al XVIII-lea, apare pe piata oferind o oportunitate unica pentru iubitorii de istorie si arhitectura traditionala. Cu doar 25-30 de cule ramase in Romania, aflate pe Lista Monumentelor Istorice, aceasta proprietate este un exemplu rar de constructie boiereasca din Oltenia, menita sa protejeze in trecut averea de atacuri. Pretul este disponibil exclusiv la cerere, iar unicitatea culelor, a caror constructie a incetat dupa 1821, le face deosebit de valoroase.
Parte dintr-o retea globala ce cuprinde peste 1.000 de birouri in 81 de tari, Sotheby’s International Realty continua sa fie un nume de referinta in domeniul imobiliar de lux. In Romania, filiala ofera clientilor acces la expertiza globala, la tehnologii inovatoare si la un portofoliu vast de proprietati de prestigiu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
viarom
noark
SSAB
DRS
Arduro
Ubitech
quadratum
SIGM
rigips
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
ness project
MAKITA
konsent
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<