Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG: Crestere de 10% a productiei in primul trimestru si record de contracte
STRABAG: Crestere de 10% a productiei in primul trimestru si record de contracte
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 08 Iun 2023 06:20
Grupul austriac Strabag, cu afaceri anuale de 315 milioane de euro realizate in Romania anul trecut, a raportat o crestere de 10% a veniturilor la nivel de grup, in primele trei luni din 2023, pana la 3,38 miliarde euro si o majorare de 3% la nivelul portofoliului de proiecte, care a ajuns, la finalul lunii martie a.c., la 24,5 miliarde euro. Potrivit estimarilor companiei, la nivelul intregului an in curs grupul ar urma sa atinga un nou record al veniturilor, respectiv de 17,9 miliarde euro, in contextul unei marje EBIT de cel putin 4%.
"Noul an a inceput cu succes si putem raporta noi cifre record. Am reusit sa ne extindem in continuare portofoliul de contracte, depasind pragul de 24 miliarde euro pentru prima data in istoria companiei. In pofida situatiei mai slabe inregistrate, in general, in sectorul constructiilor, am reusit sa stabilim o baza solida pentru 2023, dar si pentru anii urmatori, si putem confirma deja perspectivele favorabile pentru anul curent", a declarat Klemens Haselsteiner, CEO al grupului Strabag.
Potrivit datelor companiei, cresterea de 10% a afacerilor din primul trimestru se datoreaza, partial, si mediului inflationist, fiind inregistrata la nivelul tuturor segmentelor operationale. Cele mai semnificative evolutii, in termeni absoluti, au fost realizate pe pietele domestice din Austria si Germania, urmate de Marea Britanie si Romania. Portofoliul mare de lucrari in executie si conditiile meteorologice favorabile din primele trei luni ale anului au contribuit la aceasta evolutie, subliniaza reprezentantii Strabag. 
In ceea ce priveste portofoliul de comenzi, noile contracte semnate in Germania, Romania si Italia au avut cele mai insemnate contributii la majorarea acestuia in primul trimestru. Printre cele mai mari contracte semnate in aceasta perioada se afla constructia complexului comercial si de birouri Neuk├Âlln, in Berlin, dar si a drumurilor Duqm Airport - Ras Markaz in Oman, respectiv a Drumului National 94, in Polonia. In Romania, in 2023 Strabag a contractat proiectul de modernizare a Aeroportului Targu Mures, proiect de 26 milioane de euro.
La finalul lunii martie 2023, grupul Strabag avea, in total, 73.747 angajati.
"Inflatia ridicata si modificarea continua a ratei dobanzii au un efect de amortizare asupra industriei constructiilor. In acest context, dar si pe fondul portofoliului record de contracte si comenzi si al cresterii productiei din primul trimestru, Consiliul de Administratie isi confirma perspectivele pentru 2023: productie de constructii de cel putin 17,9 miliarde euro, cu o marja EBIT de cel putin 4%. Cheltuielile nete de capital (fluxul de numerar din activitati de investitii) nu sunt de asteptat sa depaseasca 600 milioane de euro", precizeaza reprezentantii Strabag in comunicatul in care prezinta rezultatele trimestriale.
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
konsent
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum
concelex
SIGM
SSAB
Arduro
rigips
noark
viarom
leviatan
siniat
theda mar
Ubitech
CDS
ness project
BogArt

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander