Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG: Klemens Haselsteiner este noul CEO al grupului, din ianuarie 2023
STRABAG: Klemens Haselsteiner este noul CEO al grupului, din ianuarie 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 09 Ian 2023 14:46
Klemens Haselsteiner este noul CEO al grupului Strabag, incepand din ianuarie 2023. Managerul ii succeda lui Thomas Birtel, care a atins varsta maxima la care poate ocupa aceasta functie, dupa 10 ani. Noul CEO preia toate responsabilitatile predecesorului sau, cu focus pe cele de digitalizare, inovare si dezvoltare a businessului, inclusiv pe cele legate de guvernanta si securitatea muncii. 
De asemenea, s-a alaturat boardului Strabag si Jörg Rösler, ce a fost, anterior, membru al boardului subsidiarei germane Strabag AG, si care va prelua sefia diviziei North+West (nord-vest) din cadrul grupului. Alfred Watzl va conduce operatiunile South+East (sud-est) - unde sunt incluse si cele din Romania, in timp ce Siegfried Wanker va continua sa fie responsabil pentru segmentul International + Special Divisions (international si special). Christian Harder ramane pe pozitia de manager financiar (CFO).
"Klemens Haselsteiner este persoana ideala pentru pozitia de CEO. Are in spate o experienta bogata de experienta de business, este familiar cu tot ce inseamna grupul Strabag si cunoaste foarte bine compania. Ca expert in digitalizare, el are capacitatea de a conduce procesul de transformare digitala a grupului catre cea mai inovatoare si sustenabila companie de constructii din Europa. Ii multumesc lui Thomas Birtel pentru abordarea sa prudenta a businessului, care a asigurat succesul Strabag inclusiv in vremuri tulburi", a declarat Alfred Gusenbauer, presedintele grupului Strabag.
Klemens Haselsteiner s-a alaturat grupului Strabag in anul 2011 si a ocupat, pana in prezent, diverse functii de management in cadrul companiei. Il ultimii doi ani, el a pus bazele segmentului de digitalizare, inovare si dezvoltare a businessului si a jucat un rol-cheie in elaborarea noii strategii de sustenabilitate a grupului si noua pozitionare pe piata a acestuia, sun sloganul "Work On Progress" (lucrul la progres).
"Traversam o perioada provocatoare. Industria de constructii se afla intr-un proces de schimbare fundamentala si transformare, ceea ce face deosebit de important sa avem o idee clara a caii pe care o vom urma - din punct de vedere antreprenorial, ecologic, social si cultural. Pentru mine, acest lucru inseamna ca, la nivel de companie, nu putem astepta, pasiv, sa vedem ce urmeaza, si trebuie sa ne modelam activ viitorul. Concret, vrem sa ne mentinem o crestere profitabila, sa ne digitalizam procesele, sa generam inovare si sa aducem sustenabilitatea in toate zonele companiei. Si ne vom concentra, in toate, pe lucrul in echipa", a declarat Klemens Haselsteiner.
Prin strategia de sustenabilitate adoptata in 2021, Strabag si-a propus sa atinga neutralitatea climatica a tuturor operatiunilor sale, inclusiv pe intregul lant valoric, pana in 2040. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiTERAPLASTVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
BMI_Icopal
theda mar
Ubitech
FRONTALE
leviatan
rigips
leviatan
viarom
CDS
strabag nivel 1
MAKITA
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023