Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TERAPLAST suspenda momentan dezvoltarea ansamblului rezidential din Bistrita
TERAPLAST suspenda momentan dezvoltarea ansamblului rezidential din Bistrita
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 20 Sep 2022 11:11
TeraPlast si Alfa Construct Partners anunta incetarea, de comun acord, a acordului privind proiectul imobiliar de pe strada Zefirului din Bistrita.
Decizia vine ca efect al climatului complex de pe piata constructiilor care a generat cresteri ale preturilor materialelor de constructii, coroborate cu evolutia accelerata a costurilor cu energia si combustibilii, care impacteaza semnificativ costurile cu furnizorii si materialele aferente proiectului imobiliar.
„Nu renuntam la obiectivul de a valorifica acest activ in beneficiul actionarilor nostri si al comunitatii locale. Ramanem deschisi la vanzarea terenului de circa 2 hectare in scopul dezvoltarii unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obtinut. Cunoastem evolutia pietei constructiilor prin perspectiva segmentelor pe care activam si vedem companii de antrepriza, chiar din randul clientilor nostri, care intampina dificultati din cauza cresterilor semnificative ale preturilor din ultimii 2 ani si jumatate. Ne dezvoltam si fructificam oportunitatile de piata, dar in acelasi timp ne adaptam lor pentru a asigura o evolutie echilibrata a afacerilor noastre pe termen mediu si lung.” a declarat dl Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.
„Suspendarea proiectului imobiliar de pe Zefirului nu inseamna ca renuntam la obiectivul de a contribui la dezvoltarea pietei imobiliare a Bistritei. Evolutia preturilor materialelor si a serviciilor ne obliga sa regandim coordonatele proiectului, deoarece obiectivul nostru ramane dezvoltarea de proiecte care respecta promisiunile fata de bistriteni, in primul rand. Asta, pe de cealalta parte, depinde si de evolutia climatului economic si al climatului de piata, pe care noi le urmarim indeaproape prin studii de specialitate. Multumim partenerilor, clientilor si colaboratorilor pentru eforturile depuse, interesul prezentat si increderea acordata. In viziunea noastra, acasa este un sentiment, insa drumul pana acolo trebuie sa fie unul care ofera atat perspectiva asupra viitorului, cat si un grad ridicat de siguranta.” a adaugat dl Doru Ciocan, Administrator al Alfa Construct Partners.
Parteneriatul dintre TeraPlast si Alfa Construct Partners a fost incheiat in al treilea trimestru din 2020. Acesta viza dezvoltarea unui ansamblu de locuinte pe fosta locatie a fabricii TeraPlast, in apropierea centrului Bistritei. De la momentul acordului pana in prezent, s-a obtinut PUZ-ul, insa nu au fost demarate lucrari de constructii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
noark
EDIT-Structural
ness project
CONCEPT STRUCTURE
concelex
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
viarom
konsent
Ubitech
CDS
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander