Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - UTI GRUP: Afaceri anuale de 65 milioane de euro in constructii si instalatii
UTI GRUP: Afaceri anuale de 65 milioane de euro in constructii si instalatii
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 06 Mai 2019 08:57
In 2018, Grupul de firme UTI a traversat un proces de reorganizare a activitatilor si de divizare de la o structura consolidata de tip "monolit", reprezentata de principala firma a grupului - UTI Grup SA, la o structura de companii operationale mai mici si flexibile, specializate in diverse domenii de activitate. In urma procesului, UTI Grup SA a pastrat in portofoliul de business activitatile de contractor general, de proiectare si inginerie in domeniul constructiilor si instalatiilor pentru lucrari de infrastructura, de altfel unul dintre domeniile de traditie ale companiei. Aceasta linie de business ofera solutii "la cheie" pentru obiective civile si industriale si acopera un spectru larg de servicii - proiectare, executie si punere in functiune -, pe care le completeaza cu servicii profesioniste de mentenanta in perioada de garantie si post garantie. Celelalte companii rezultate in urma divizarii activeaza in domeniile de facility management, infrastructura IT, solutii smart city, geoinformatica.
In prezent, grupul UTI detine un portofoliu de contracte de peste 200 de milioane de euro, din care afacerile pe zona de constructii si instalatii pentru infrastructuri reprezinta 40%.
Interviu cu Nicolae Ivan (31 de ani), directorul general al UTI Grup si manager cu o experienta de 10 ani in domeniul tehnologiilor pentru constructii.
 
- Cum a evoluat business-ul UTI in 2018 si ce estimari aveti pentru acest an?
- Cifra de afaceri a grupului UTI pe segmentul de constructii si instalatii a fost de 65 milioane de euro in 2018, cu aproximativ 5% mai mica fata de anul anterior. Cu toate ca am avut o usoara scadere cauzata de reorganizarile mentionate si de o stagnare a unor proiecte de infrastructura, ne mentinem in top 5 companii de pe piata de constructii din punct de vedere al veniturilor obtinute din activitati de constructii, al proiectelor derulate si valorii acestora, alaturi de companii internationale mari. Pentru anul acesta prioritatea companiei va ramane cresterea productivitatii si a profitabilitatii, consolidarea unor parteneriate pentru viitoarele lucrari si crearea unui mediu intern atractiv pentru atragerea de talente si de competente specializate.
 
- Care sunt cele mai mari lucrari pe care le aveti in derulare, in acest moment?
- Mentionez, in primul rand, lucrarile de instalatii ale Magistralei 5 de metrou, Raul Doamnei - Eroilor 2, proiect derulat in asociere cu Astaldi si FCC Construction. UTI Grup are rolul de antreprenor pentru instalatiile de curenti slabi (fibra optica, radiocomunicatii, telefonie, ceasoficare, televiziune cu circuit inchis, detectie la incendiu, taxare automata), instalatii electroenergetice de joasa si medie tensiune, tractiune electrica, instalatii electromecanice: instalatii sanitare, instalatii HVAC, instalatii de protectie civila, de protectie si stingere incendiu.
Mai lucram la modernizarea ecluzelor Agigea, Cernavoda si Ovidiu, administrate de Compania Canale Navigabile, cel mai complex proiect de modernizare a infrastructurii de transport maritim realizat dupa 1990. Prima faza a acestui proiect a fost incheiata in 2016, urmand ca in acest an sa finalizam si cea de-a doua etapa. Este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura de transport pe care le-am dezvoltat in ultima perioada, avand componente complexe de proiectare si inginerie, dar si de executie. Am avut si avantajul de a lucra cu o echipa bine pregatita si implicata a beneficiarului, care a colaborat foarte bine cu echipa de executie.
Un alt proiect important la care lucram in prezent este cel de refacere si modernizare a patinoarului ...

Pentru a continua lectura articolului in format complet
va rugam sa optati pentru
AUTENTIFICARE sau ABONARE STIRI

Va multumim! 

 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19ACADbluebeamC4E FORUM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere