Agenda Constructiilor
Duminica, 14 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - UAUIM se extinde si deschide filiala a facultatii de arhitectura in municipiul Brasov
UAUIM se extinde si deschide filiala a facultatii de arhitectura in municipiul Brasov
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 04 Feb 2022 11:48
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu va deschide o filiala a Facultatii de Urbanism la Brasov, iar 10 dintre cei mai buni studenti din anii terminali ai actualei promotii de studenti vor incepe in luna martie practica in Primaria Brasov.
Primarul Allen Coliban si reprezentantii Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti (UAUIM) - Facultatea de Urbanism, prorector conf. dr. arh. Simona Munteanu si decan conf. dr. arh. Claudiu Runceanu, au semnat astazi, 2 februarie, acordul de parteneriat dintre cele doua institutii, aprobat de consiliul loc prin HCL Nr.727/din 17 decembrie 2021.
Scopul parteneriatului il constituie stabilirea unei colaborari pe termen de 5 ani, pentru consolidarea ofertei educationale la nivelul Zonei Metropolitane a Municipiului Brasov si a rolului de pol universitar regional al Brasovului si transformarea Brasovului intr-un oras modern, model de referinta din punct de vedere al studiilor, institutelor de cercetare, tematicii abordate si infrastructurii create in acest sens. Parteneriatul stabileste cadrul general al acestei colaborari, urmand ca decizii punctuale sa fie luate in functie de evolutia activitatilor.
„E vorba despre un acord de parteneriat care vizeaza trei paliere importante: implicarea studentilor in an terminal in practica profesionala in serviciile de urbanism ale Primariei Brasov, un al doilea palier, care se refera la formare continua pentru specialistii din administratia publica locala - e vorba despre directiile de urbanism - si un al treilea, care se refera la programe de studii, si pentru inceput este vorba despre un program de master in domeniul urbanismului, urmat fiind, in timp, de un program de licenta. (…) Urmare a acestui acord de parteneriat, vom incepe sa consolidam de fapt curricula acestui program, urmand sa continuam cu etapele acreditarii si, in functie de toate termenele care decurg din aceasta, cat mai curand posibil, vom organiza o admitere la Brasov. Cel mai probabil discutam despre anul 2023, este putin probabil ca toate aceste termene sa reuseasca sa fie atinse in asa fel incat sa dam admitere in septembrie 2022. Cu siguranta, fiind vorba de un program de studii, va avea nevoie de intreaga de toate aspectele logistice, ceea ce presupune o filiala, de fapt, a Facultatii de Urbanism la Brasov“, a explicat conf. dr. arh. Claudiu Runceanu.
Programul de masterat va incepe probabil cu un efectiv de 25-30 de studenti, iar locurile vor fi atat subventionate, cat si cu taxa. Durata studiilor va fi de doi ani, iar dizertatiile vor fi date in prezenta unor jurii internationale, cel mai probabil la Bucuresti, unde proiectele vor participa la expozitia organizata de Universitate, beneficiind astfel de expunere nationala si internationala.
„Este foarte important sa gandim dezvoltarea Brasovului pe toate palierele si toate dimensiunile, inclusiv dimensiunea invatamantului universitar. Brasovul are cea mai mare universitate din Regiunea Centru, dar aceasta Universitate, la ora actuala, nu are specializari de care administratia locala si orasul in general are nevoie, precum cele legate de urbanism si arhitectura. Am ales un partener relevant si un partener de incredere, un partener de renume in Romania, in Universitatea de Arhitectura si Urbanism «Ion Mincu», si dezvoltam acest parteneriat incepand de la masuri din lunile urmatoare, programe destinate studentilor, de internship, dar si programe de specializare, de formare continua, pentru specialistii din Directia Arhitect Sef, iar perspectiva pe termen mediu este sa deschidem un program de masterat la Brasov pe tema urbanismului. Exista aceasta provocare pentru orice administratie locala, de a atrage specialisti in domeniul arhitecturii si urbanismului in directia de specialitate din primarii, o provocare cu atat mai mare cu cat meseria de arhitect sau de urbanist este o meserie mai bine retribuita in zona privata“, a explicat la randul sau primarul Allen Coliban.
Prima activitate din cadrul parteneriatului va fi asigurarea practicii de specialitate a studentilor din ultimul an al facultatii in primaria Brasov. „Cel mai probabil este vorba despre un efectiv de 10 studenti care vor veni la Brasov incepand cu luna martie, urmand sa desfasoare activitati in Directia de Urbanism a primariei pentru o durata de doua luni“, a precizat Claudiu Runceanu. Potrivit decanului Facultatii de Urbanism, este vorba despre zece dintre cei mai buni studenti ai facultatii, iar pe lista de doritori se afla deja 25 de studenti. Costurile legate de sederea lor la Brasov ar putea fi asigurate de municipalitate.
Facultatea de Urbanism a Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“ are 25 de ani de activitate si este singura din tara pentru aceasta specializare, in contextul in care in administratie se simte o nevoie tot mai mare de specialisti in domeniu.
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
BMI_Icopal
FRONTALE
MAKITA
leviatan
viarom
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020
hidroplasto
Acvatot 2019
rigips
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere