Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in trimestrul I 2010

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in trimestrul I 2010

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in trimestrul I 2010
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare in trimestrul I 2010
PDF, 4 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 22 iun 2010
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Scaderi ale importului in primul trimestru din 2010
 
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), primul trimestru din 2010 a insemnat o perioada de regres pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, intre lunile ianuarie si martie a.c. s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… milioane mp). In perioada corespunzatoare din 2009, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… milioane mp), iar in acest sens rezulta o scadere moderata (de 6,41%). In schimb, la nivelul ultimelor 3 luni ale anului 2009 valoarea importurilor de faianta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone, respectiv… milioane mp). In contextul crizei economico-financiare, precum si ca urmare a perpetuarii situatiei critice pe piata de profil, se poate observa ca nivelul importurilor din intervalul analizat se afla in conformitate cu dinamica specifica anului trecut. Tinand cont de influenta factorilor macroeconomici asupra pietei, precum si de modificarea comportamentului de consum, pe fondul implementarii masurilor guvernamentale de austeritate, departamentul de analiza al revistei Agenda Constructiilor preconizeaza ca in al doilea trimestru al anului in curs va avea loc o usoara crestere a nivelului importurilor. Referitor la structura, in intervalul analizat aceasta s-a schimbat considerabil, iar preferintele consumatorilor indica faptul ca - si in continuare - se achizitioneaza preponderent produse din categoria celor cu un cost mediu sau scazut. Astfel, China se situeaza in topul surselor de provenienta (39%), cantitatea comercializata (… tone) devansand-o pe cea importata de la firmele spaniole (care au detinut prima pozitie pana anul trecut). Totodata, firmele din Turcia au reusit sa ramana competitive, ocupand pozitia secunda (cu 19% din total). Totusi, gradul de utilizare a placilor de faianta importate din Spania continua sa fie semnificativ (15% din importuri), pozitia a patra fiind detinuta, deocamdata, de exportatorii din Italia (10%). Companiile din Bulgaria (care, de altfel, ocupa un loc important in clasamentul anual al surselor de provenienta) au o cota de 9%, in timp ce ponderea firmelor poloneze a ajuns la 8%.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in primul trimestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de gresie, faianta si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte generale referitoare la livrarile de materiale destinate placarii incintelor cu destinatii speciale. Structura importurilor si valoarea acestora, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de faianta 2007-2010", "Importuri de gresie 2007-2010", respectiv "Importuri de obiecte sanitare 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de profil, care se confrunta cu efectele recesiunii. De asemenea, este disponibila o analiza a datelor referitoare la exportul de gresie, faianta si obiecte sanitare, acest domeniu de activitate fiind evaluat in functie de comenzile efectuate de principalii parteneri externi, valoarea/cantitatea materialelor livrate in strainatate etc.
Documentul include si 18 diagrame, dupa cum urmeaza:
  1. Valoarea trimestriala a importurilor de obiecte sanitare
  2. Valoarea importurilor de obiecte sanitare
  3. Structura exporturilor de faianta (ianuarie-martie 2009)
  4. Structura exporturilor de faianta (ianuarie-martie 2010)
  5. Structura importurilor de faianta (ianuarie-martie 2009)
  6. Structura importurilor de faianta (ianuarie-martie 2010)
  7. Valoarea trimestriala a importurilor de faianta
  8. Valoarea importurilor de faianta
  9. Structura exporturilor de gresie (ianuarie-martie 2009)
  10. Structura exporturilor de gresie (ianuarie-martie 2010)
  11. Structura importurilor de gresie (ianuarie-martie 2009)
  12. Structura importurilor de gresie (ianuarie-martie 2010)
  13. Valoarea trimestriala a importurilor de gresie
  14. Valoarea importurilor de gresie
  15. Structura exporturilor de obiecte sanitare (ianuarie-martie 2009)
  16. Structura exporturilor de obiecte sanitare (ianuarie-martie 2010)
  17. Structura importurilor de obiecte sanitare (ianuarie-martie 2009)
  18. Structura importurilor de obiecte sanitare (ianuarie-martie 2010)
Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor (ce include, ca noutate, diagramele referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de gresie, faianta si obiecte sanitare) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de gresie, faianta si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru placare interioara, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ness project
quadratum
rigips
siniat
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
noark
leviatan
CDS
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Ubitech
theda mar
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander