Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2012

Completati si trimiteti solicitarea pentru primirea documentului cu plata prin OP
Document:
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2012

Date facturare
Denumire firma/Nume: *
CUI *
E-mail: *
Adresa: *
Telefon: *
* Toate campurile sunt obligatorii
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2012
Analiza pietei de materiale pentru izolatii pe anul 2012
PDF, 9 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SISTEME DE IZOLATII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Elena Mitea
Data actualizare: 31 aug 2012
Sumar: click aici
Dezvoltare a pietei izolatiilor, sustinuta din fonduri europene
Piata interna de termoizolatii a fost evaluata, in 2011 la circa 220 milioane de euro, din care peste 65% (aproximativ 150 milioane de euro) reprezinta segmentul termo- si fonoizolatiilor, sectorul hidroizolatiilor fiind evaluat la 50 milioane de euro, in timp ce diferenta de 20 milioane de euro constituie ponderea materialelor pentru izolatii ignifuge. Toate aceste subdomenii inregistreaza o tendinta de stabilizare in perioada actuala, fiind influentate de puterea scazuta de cumparare a populatiei, de diminuarea investitiilor private in lucrarile de constructii noi si de reducerea fondurilor guvernamentale alocate pentru programul national de reabilitare termica. In ansamblu, o crestere semnificativa ar putea fi posibila numai in cazul dezvoltarii unor proiecte ample de constructii rezidentiale sau implementarea unor programe guvernamentale suplimentare de tipul "Prima Casa". Totusi, majoritatea operatorilor din cele doua sectoare preconizeaza o reluare lenta a tendintei ascendente in urmatorii ani, dupa reluarea investitiilor publice si private in domeniul constructiilor. Potrivit datelor disponibile in domeniul termoziolatiilor, polistirenul expandat (EPS) inregistreaza cea mai dinamica evolutie, avand un potential de crestere pe termen mediu de pana la 350 milioane de euro, in timp ce sectorul de vata minerala s-ar putea dezvolta, in acelasi interval, cu pana la 150 milioane de euro. In tara noastra sunt activi aproximativ 60 de producatori de EPS, avand disponibile capacitati totale de pana la 9 milioane de metri cubi, cu mult peste nivelul cererii specifice, estimate de furnizorii specializati la 2,5 milioane de mc pe an. Productia locala de polistiren expandat se concentreaza in cateva centre localizate in zona Capitalei si in judetele Covasna, Buzau, Prahova, Dambovita, Cluj, Mures, Salaj, Neamt si Constanta. In ceea ce priveste segmentul izolatiilor cu vata minerala, in tara noastra exista numai doi producatori principali, reprezentati de companiile Saint-Gobain Construction Products Romania, prin Isover Business Unit si International Gecsat, respectiv alti patru mari importatori - Knauf Insulation, Rockwool, Schwenk Izolatii si Ursa Romania.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: AdePlast, Amvic, Arcon, Baumit Romania, Baumix, Baco Industries, Duraziv, Henkel Romania, Hirsch Porozell, Icopal Romania, Knauf Insulation, Radial Solutions, Rockwool Romania, Sika Romania, precum si ale oficialilor unor grupuri multinationale: Armacell, BASF, Henkel, Izocam, Sika si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei de materiale pentru izolare va fi disponibila in trimestrul al treilea din 2013.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
quadratum
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
CDS
konsent
rigips
Acvatot 2019
SSAB
MAKITA
EDIT-Structural
viarom
leviatan
concelex
noark
BogArt
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander