Agenda Constructiilor
Joi, 28 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - ANALIZA - Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2021

Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2021
Analiza pietei exportatorilor de tamplarie termoizolanta pe anul 2021
PDF, 3 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE & FATADE CORTINA
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 29 oct 2021
Sumar: click aici
Exportul isi cauta alte repere, sub influenta noii cereri de tamplarie
Desi in ultimii ani s-a constatat in principiu (cu unele intreruperi, in 2016, 2017, 2018 si doar punctual in 2019-2020) un reviriment in sectorul constructiilor, pe piata autohtona de ferestre cererea continua si in acest an, mai ales in contextul actualei crize sanitare, sa se afle cu mult sub potentialul capacitatilor de productie ale firmelor din bransa, cu toate ca, pe termen mediu, se evidentiaza si in continuare premisele unei reluari sustinute a comenzilor, iar pana in acest moment criza sanitara a afectat doar partial derularea lucrarilor. De aceea, pentru a induce totusi o nota de optimism ponderat in randul managerilor din bransa, obligati sa activeze si in continuare intr-un mediu de afaceri tot mai arid si competitiv (marcat inclusiv de necesitatea stringenta a adaptarii la noile caracteristici ale cererii, precum si la procesul de digitalizare), trebuie precizat ca, in ultimul deceniu, exportul a fost identificat ca una din putinele oportunitati care au asigurat continuitatea activitatii.
Optiunea livrarii pe pietele din strainatate continua sa fie viabila chiar si in perioada pandemiei, ale carei efecte (destul de grave in Europa, ca de altfel in intreaga lume) au perturbat doar punctual, macar la inceput, principalele piete-tinta. Premisele privind derularea in conditii foarte dificile a exportului au devenit vizibile si vor influenta aceste activitati si in continuare, mai ales ca anumite date, disponibile la Eurostat confirma trendul descendent al livrarilor de tamplarie din tara noastra. Oficialii institutului au estimat, pentru 2020, exporturi de 235,6 milioane de euro (la tamplaria din PVC, aluminiu, otel si lemn), ceea ce reprezinta o ascensiune fata de cele 236,7 milioane de euro din 2019. Pentru intervalul ianuarie-decembrie 2020, valoarea productiei din Romania a fost de aproape 524,5 milioane de euro, fiind corespunzatoare unei cantitati de peste 4,87 milioane de unitati. Din acest nivel, exportul a insumat 176,6 milioane de euro (1,08 milioane de bucati), ceea ce mentine tara noastra pe pozitia a treia din UE, dupa Polonia si Germania, iar importul s-a cifrat la 24,7 milioane de euro, pentru 1.057.534 de unitati.
Pe segmentul produselor din aluminiu, in 2020, productia interna oficiala de tamplarie din aluminiu se cifreaza la 63,4 milioane de euro (pentru 317.361 de unitati), importul plasandu-se la putin peste 9,2 milioane de euro (325.934 de bucati), iar exportul la 36,4 milioane de euro (sau 189.290 bucati).
Analiza este realizata pe baza datelor Eurostat si PRODCOM selectate, centralizate si analizate de redactorii revistei Fereastra, si completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum Arcom Gealan, Alcon Plus, Ecosfera Plast | Alfa Best Real Line, Frontal Production Rumanien, Izo Concept, Romalumil si Romserv Invest.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor celor mai importante companii implicate pe pietele de export.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei companiilor exportatoare de tamplarie termoizolanta si produse conexe va fi disponibila in trimestrul al patrulea din 2022.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
man and machineALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
Ubitech
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
BALTIC
noark
grundfos
FRONTALE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica