Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ABN Systems: Crestere de 76% vanzari de produse Smart Home, in primele 9 luni
ABN Systems: Crestere de 76% vanzari de produse Smart Home, in primele 9 luni
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 16 Nov 2022 13:43
ABN Systems International, unul dintre liderii pietei de accesorii telecom din Romania, a inregistrat o crestere de 76% a vanzarilor pentru categoria de produse Smart Home, realizate sub brandul Tellur, in primele noua luni din 2022. Evolutia vanzarilor reflecta, pe de o parte, interesul sporit pentru solutiile „smart” de reducere a consumului de energie, manifestat in Romania si in alte peste 30 de tari unde ABN Systems comercializeaza gama Tellur Smart Home, pe fondul cresterii preturilor la energie. Pe de alta parte, tendinta se inscrie in evolutia ascendenta a pietei Smart Home la nivel mondial.
Pentru anul 2022, valoarea pietei globale de produse Smart Home este asteptata sa ajunga la 115,70 miliarde USD, in 2026, potrivit datelor agregate de Statista in analiza Technology Market Outlook, in timp ce piata va atinge valoarea de 195,20 miliarde USD. In acel an, numarul de locuinte „smart” este anticipat sa ajunga la 573,7 milioane in toata lumea.
In ceea ce priveste dispozitivele Internet of Things (IoT), o analiza TechJury arata ca numarul acestora va creste, de la 29 de miliarde in 2022, la 64 miliarde, in 2025. La fiecare secunda, 127 de noi astfel de echipamente IoT se conecteaza la internet.
Acest trend crescator al pietei Smart Home este sustinut de faptul ca produsele au preturi tot mai accesibile, dar si de o aplicabilitate imediata in contextul cresterilor preturilor la energie: permit reducerea consumului atunci cand dispozitivele electronice nu sunt in functiune.
Numai in SUA, o analiza realizata de Natural Resources Defense Council arata, inca din 2015, ca energia irosita, prin simpla mentinere in priza a echipamentelor electronice si electrocasnice atunci cand nu sunt utilizate, se ridica la circa 19 miliarde USD pe an. Iar pierderea financiara, echivalenta cu 64 miliarde de KW/ora, are si un impact asupra mediului, eliberand in atmosfera 44 milioane de tone de dioxid de carbon.
Potrivit reprezentantilor ABN System International, pentru a obtine eliminarea risipei de energie si a unor cheltuieli inutile, produsele Smart Home pot fi programate sa regleze consumul pe baza unor scenarii precum:
- Daca, dupa ora 9:00, nimeni nu mai este acasa, becurile si prizele se inchid automat.
- Daca nimeni nu revine in locuinta pana la ora 18:00, se programeaza centrala termica pentru a ajunge la 22 de grade numai la ora respectiva.
- Seara, dupa ora 23:00, se poate intrerupe alimentarea tuturor televizoarelor din casa;
- Becurile dintr-o incapere se pot aprinde si stinge la deschiderea si inchiderea usii, folosind un senzor de miscare.
- Luminile exterioare (la curte) si alimentarea prizelor pot fi pornite tot in functie de un senzor de miscare sau in functie de orice alt „eveniment” detectat de un produs Smart (exemplu: senzorul de miscare al unei camere de supraveghere).
- In momentul in care o priza detecteaza un consum mai mic decat o anumita valoare, aceasta se inchide automat, ceea ce va elimina consumul dispozitivelor care sunt in modul stand-by.
Pentru un apartament de doua camere, costul dispozitivelor Tellur Smart cu ajutorul carora se poate programa reducerea consumului, se situeaza la circa 200 EUR.
Toate dispozitivele smart se pot conecta prin intermediul aplicatiei Tellur Smart (disponibila prin App Store si Google Play), care a ajuns la circa 45.830 de utilizatori inregistrati, cu peste 36.400 de device-uri active, dupa o crestere de peste 30 de ori in ultimii trei ani.
„Ne bucuram sa vedem ca, atat din motive care tin de reducerea cheltuielilor, cat si pentru a elimina impactul asupra mediului a risipei de energie, tot mai multi oameni apeleaza la produsele Tellur Smart. Estimari internationale arata ca dispozitivele electrocasnice si electronice aflate in modul stand-by consuma intre 5 si 10% din energia anuala a unei locuinte, numita si ‘energie vampir’ sau ‘energie fantoma’, iar reglarea consumului ne poate scapa de acesti ‘dusmani’ invizibili. Acesta este un prim pas in universul Smart Home, dar sunt convins ca, ulterior, fiecare utilizator descopera si alte beneficii ale unor dispozitive interconectate si coordonate cu usurinta”, a declarat George Barbu, CEO al ABN Systems International.
In topul vanzarilor din gama Tellur Smart se afla termostatul, senzorul de inundatie si prizele, cu cele mai bune vanzari in tarile Europei de Vest si interes in crestere pe piata nord-americana. In aceasta luna, ABN Systems a lansat noi produse Smart, intre care e regasesc camere de supraveghere video, termostate, intrerupatoare, precum si dispozitive de distribuit hrana si apa pentru animale de companie.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
MAKITA
konsent
CDS
BogArt
Arduro
concelex
siniat
rigips
ness project
theda mar
Acvatot 2019
noark
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
quadratum
SSAB
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander