Agenda Constructiilor
Miercuri, 25 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Accenture: 85% din companii estimeaza ca vor recupera investitiile in AI in 2024
Accenture: 85% din companii estimeaza ca vor recupera investitiile in AI in 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 15 Mai 2024 11:23
Liderii de afaceri sunt din ce in ce mai optimisti in privinta inteligentei artificiale generative, iar 85% dintre acestia considera ca organizatiile lor isi vor recupera investitiile in IA Generativa pe parcursul anului 2024, potrivit raportului Accenture (NYSE: ACN) Pulse of Change pentru CxO.
Desi perspectivele pentru cresterea activitatii in 2024 sunt in general pozitive, studiul arata o discrepanta tot mai mare intre nivelurile de optimism ale liderilor de top ai companiilor. In timp ce 38% anticipeaza o crestere puternica pentru organizatiile lor, comparativ cu 26% acum sase luni, procentajul liderilor care prevad orice crestere a scazut cu 20%.
“Potentialul imens al inteligentei artificiale generative de a schimba modul in care functioneaza companiile este tot mai evident, iar acest lucru este reflectat in cresterea optimismului liderilor de afaceri. Cu toate acestea, pentru a profita pe deplin de aceasta oportunitate, este esential ca organizatiile sa investeasca nu doar in tehnologie, ci si in recalificarea fortei lor de munca. Accenture are capacitatea de a sprijini companiile in aceasta calatorie, oferind solutii inovatoare si personalizate de inteligenta artificiala generativa, alaturi de programe de dezvoltare a talentelor”, a declarat Raluca Burghelea, country managing director Accenture Romania.
Punand accentul pe investitiile in tehnologie, studiul releva ca 78% dintre organizatii intentioneaza sa isi creasca usor investitiile in tehnologie ca procent din venituri in 2024. In mod remarcabil, se pune accentul pe investitiile in inteligenta artificiala generativa, 85% dintre organizatii acordand prioritate unor astfel de investitii si 60% concentrandu-se pe consolidarea nucleului lor digital. Cu toate acestea, directorii executivi isi exprima ingrijorarea cu privire la adaptarea la progresele tehnologice pentru 2024. In prezent, doar 10% dintre organizatii au reusit sa adopte pe scara larga inteligenta artificiala generativa in intreaga lor companie, iar doar 13% dintre acestea isi exprima "increderea maxima" in strategia lor de date si in capacitatile digitale. 
Aproximativ 60% dintre organizatii implementeaza tehnologii emergente, cum ar fi inteligenta artificiala generativa, pentru a stimula productivitatea angajatilor, insa cu toate acestea, doar 33% sunt in proces de recalificare a fortei de munca pentru a sprijini aceasta crestere.
Conform studiului, liderii de afaceri recunosc: 
  • 3 din 4 cred ca au nevoie de cel putin un anumit nivel de instruire in inteligenta artificiala generativa, iar 15% recunosc necesitatea unei instruiri extinse in acest domeniu.
  • Doar 35% dintre liderii C-suite sustin ca folosesc personal instrumentele de inteligenta artificiala generativa cel putin o data pe saptamana, in scadere de la 61% in urma cu doar sase luni.
  • Mai mult de jumatate considera ca organizatia lor are nevoie in primul rand de o formare de nivel intermediar in domeniul inteligentei artificiale generative, in timp ce peste 40% considera ca formarea avansata este cea mai importanta nevoie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
quadratum
konsent
EURO BUILD
AED
theda mar
EDIT-Structural
CDS
Arduro
rigips
strabag nivel 1
leviatan
ELECTROGRUP
MAKITA
noark
DRS
VEGO
BogArt
Acvatot 2019
Ubitech
concelex
SSAB
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<