Agenda Constructiilor
Luni, 01 Iunie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - AFF solicita companiilor echipamente IT uzate pentru elevii fara posibilitati materiale
AFF solicita companiilor echipamente IT uzate pentru elevii fara posibilitati materiale
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 01 Apr 2020 12:43
Organizatia Ateliere Fara Frontiere solicita IMM-urilor si companiilor mari din Romania sa predea catre asociatie echipamentele IT uzate, destinate casarii, spre a fi reconditionate si donate elevilor fara posibilitati materiale, care nu au acces la lectii si resurse online cat timp cursurile sunt suspendate. Asociatia avertizeaza ca elevii dezavantajati, carora si astfel le este blocat accesul la educatie, vor avea de recuperat un decalaj care ii va pune intr-o situatie si mai dificila.
"Reconditionarea si donarea unitatilor centrale, monitoarelor LCD si laptopurilor pe care companiile nu le mai folosesc in activitatea lor s-a dovedit a fi singura solutie cu impact de mediu scazut in incercarea de a acoperi cat mai mult din nevoia de calculatoare a diferitelor grupuri vulnerabile, fiind totodata si una dintre cele mai putin costisitoare. Avem solutia la problema lipsei de calculatoare din casele elevilor dezavantajati, lucram deja cu mai multe companii mari si avem nevoie de implicarea si mai multor firme din tara pentru o putea pune in aplicare la scara si mai mare", a declarat Damien Thiery, director general al Ateliere Fara Frontiere.
Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF si testate, reparate si curatate in atelierul de insertie socio-profesionala reconect ca apoi sa poata fi donate catre scolile si copiii care au mare nevoie de acces la resurse educationale online.
Organizatia non-profit reconditioneaza si doneaza echipamente IT din 2008, cand la scurt timp dupa infiintare a lansat reconect - un atelier de insertie socio-profesionala in care persoanele vulnerabile, excluse si marginalizate lucreaza la colectarea, reciclarea si pregatirea pentru reutilizare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in special aparatura IT.
Companiile care au de predat unitati centrale, monitoare LCD si laptopuri uzate o pot face prin intermediul site-urilor reconect.ro si atelierefarafrontiere.ro, astfel indeplinindu-si obligatiile de mediu privind managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si sustinand programul de donatii de calculatoare pe care Ateliere Fara Frontiere l-a demarat la mijlocul lunii martie ca raspuns la criza generata de raspandirea noului coronavirus si inchiderea scolilor.
***
In cei aproape 12 ani de existenta, Ateliere Fara Frontiere a reconditionat si donat peste 16.000 de calculatoare catre unitati de invatamant, organizatii neguvernamentale si institutii publice sociale care deruleaza proiecte educationale pentru copii si tineri din comunitati defavorizate din Romania.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19TeraSteelALLBIMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere