Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALLBIM: Fara digitalizarea constructiilor nu se poate atinge neutralitatea climatica
ALLBIM: Fara digitalizarea constructiilor nu se poate atinge neutralitatea climatica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 03 Nov 2020 09:55
Digitalizarea sectorului de constructii este esentiala pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatica stabilit la nivelul Uniunii Europene pana in anul 2050. Adoptarea si utilizarea la scara larga si la niveluri avansate a tehnologiei BIM a devenit esentiala, iar in 2021 ar putea fi disponibile si celelate parti, 4 si 5, ale standardului BIM, EN ISO 19650.
Noutatile legate de digitalizarea sectorului de constructii, mai ales in contextul noii realitati generate de situatia creata de pandemia de coronavirus, au facut subiectul celui mai recent seminar AllBim Net, organizat pe 24 octombrie 2020 pe tema "BIM si transformarea digitala in industria constructiilor", organizat online.
"Obiectivul Comisiei Europene este ca Europa sa devina primul continent neutru din punct de vedere climatic, pana in 2050. Fara digitalizarea intregului sector al constructiilor, nu poate fi realizat acest obiectiv. Deciziile in proiectarea si executia constructiilor nu mai pot fi luate fara implicarea de la inceput a tuturor «actorilor» care participa la intregul ciclu de viata al existentei constructiilor. De aceea, colaborarea stransa a acestor actori este vitala. Fara indoiala ca trebuie imbinate arta si tehnologiile noi de realizare, precum si cu inovatia digitala. Toate acestea au dus la elaborarea conceptului BIM, care a primit si primele standarde", a declarat in cadrul evenimentului Dan Moraru, directorul general al AllBim Net.
Specialistul a reamintit faptul ca primele doua parti ale standardului EN ISO 19650 au fost deja traduse de ASRO si sunt disponibile in limba romana inca de anul trecut. El a precizat, de asemenea, ca partea a treia a standardului este in curs de traducere, iar partile 4 si 5 sunt in procedura de adoptare.
"Probabil ca la inceputul anului viitor vom putea avea un limbaj comun international pentru BIM. Vom putea sa incepem sa intelegem procesele care stau la baza acestui standard, care pune in ordine relatiile dintre oameni, procese si tehnologii. Odata cu aparitia acestui standard, vorbim despre un prim pas concret si esential spre o industrializare a sectorului constructiilor", a mai spus Dan Moraru in deschiderea seminarului.
Printre temele ce au mai fost abordate in cadrul seminarului anual AllBim se afla redefinirea modului de lucru in 2020, BIM - conceptul esential in digitalizarea constructiilor, smart planning - modele 3D inteligente si bilanturi teritoriale automate, rapoarte geotehnice digitale, sisteme de sprijinire si analiza FEM, geometrii complexe, detalii mai precise si randari extraordinare, modalitati rapide de dimensionare si modificare a traseelor de instalatii, performanta prin detaliere si colaborare pe un model unic, direct in Cloud, si multe altele.
Compania AllBim, cu o experienta de 28 de ani pe piata locala de software pentru industria constructiilor, are peste 4.500 de utilizatori in Romania si a realizat afaceri anuale de 8 milioane de lei in 2019. Compania a dezvoltat, la nivel national, 25 de centre de training si a organizat circa 40 de evenimente specifice.
Inregistrarea integrala a seminarului AllBim Net poate fi urmarita aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
CDS
viarom
FRONTALE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
noark
concelex
ness project
rigips
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander