Agenda Constructiilor
Luni, 06 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ANIS anunta lista castigatorilor celei de-a patra editii a Galei Bursele ANIS 2021
ANIS anunta lista castigatorilor celei de-a patra editii a Galei Bursele ANIS 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Dec 2021 11:05
ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, continua cu succes programul Bursele ANIS, ce ajunge la cea de-a patra editie. Anul acesta sunt sponsorizate de catre industria IT 12 cursuri tech inovatoare, realizate de tineri profesori universitari de la cele mai mari universitati din tara, ce tintesc abordarea unor tehnologii precum AI/ML, Big Data, Blockchain, Cybersecurity, Health Tech, Tech for All. Valorea totala a Burselor ANIS 2021 este de 60.000 de euro.
„Programul Bursele ANIS a cunoscut un real succes inca de la prima editie, de la an la an inregistrand tot mai multe inscrieri de proiecte, fapt ce demonstreaza deschiderea mediului academic spre colaboarea cu industria IT si nevoia unui sprijin extern pentru tinerii profesori dedicati meseriei lor. Pe de alta parte, si sponsorii s-au aratat deosebit de incantati sa participe la acest program, unii fiind alaturi de noi chiar de la prima editie. De altfel, industria IT cunoaste importanta acestui parteneriat cu mediul academic si se dedica constant, prin diverse proiecte, cresterii calitatii educationale din Romania, ce reprezinta fundatia viitoarei forte de munca”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS Romania.
La editia din acest an au fost inscrise, in total, 23 candidaturi, provenite de la cadre didactice tinere, ce predau la unele dintre cele mai mari universitati din tara. Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de lector sau asistent universitar, sa aiba pana in 40 de ani si sa introduca sau sa actualizeze un curs/ laborator cu metode inovative de predare, in unul dintre domeniile tehnologice propuse. Proiectele depuse au fost evaluate dupa urmatoarele criterii: caracterul inovativ al cursului/laboratorului si sustenabilitatea lui, structura, ce trebuie sa acopere obiectivele si materia cursului/laboratorului, respectiv profilul candidatului si metodele inovative de predare.
Candidaturile au fost evaluate de un comitet format din 13 reprezentanti ai industriei si mediului academic, respectiv: Prof. Dr. Lenuta Alboaie (Prodecat FI, Universitatea AI Cuza), Dr. Razvan Bologa (Cibernetica, Academia de Studii Economice), Radu Constantinescu (Qualitance), Catalina Dodu (Atos), Dr. Radu Gramatovici (Prorector, Universitatea din Bucuresti), Daniel Ilinca (Softbinator), Vasile Manta (Decan ACS, Universitatea Tehnica Gh. Asachi), Ion Moldoveanu (Deutsche Bank Global Technology), Dr. Simona Motonga (Vicepresedinte Senat UBB, Universitatea Babes Bolyai), Prof. Dr. Razvan Rughinis (Prodecan ACS, Univ. Politehnica Bucuresti), Dr. Honoriu Valean (Universitatea Tehnica Cluj), Prof. Dr. Radu Vasiu (Presedinte Senat UPT, Universitatea Politehnica Timisoara), Prof. Dr. Cosmin Bonchis (Prodecan FMI, Universitatea de Vest).
Proiectele selectate se incadreaza in tehnologii de top precum: AI/ML - patru cursuri, Big Data - doua cursuri, Blockchain - un curs, Cybersecurity - doua cursuri, Health Tech - un curs, Tech for All - doua cursuri. Initiativa Bursele ANIS a fost sustinuta si la aceasta editie de companii de top, respectiv: Adobe Systems Romania, Atos, DB Global Technology, eMAG, Endava Romania, Microsoft Romania, Qualitance QBS, Softbinator Technologies, Tremend Software Consulting si Wipro Technologies.
 
Bursele ANIS 2021 - Proiecte sponsorizate
Dintre cele 12 proiecte selectate, patru au la baza categoria tehnologica Artificial Intelligence/Machine Learning (AI/ML). Arusoaie Andreea-Valentina (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi) a propus cursul Quantum computing, pentru care a primit o sponsorizare din partea Endava Romania. Craciunescu Razvan (Universitatea Politehnica din Bucuresti) a fost sponsorizat de Qualitance QBS pentru cursul Sisteme hibride de comunicatii mobile. Radoi Emilian (Universitatea Politehnica din Bucuresti), a propus cursul Dezvoltarea de Software in Startup-uri, sponsorizat de Tremend Software Consulting. Zvoristeanu Otilia & Achirei Stefan (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi), au fost sponsorizati de Wipro Technologies pentru cursul Sisteme de Vedere Artificiala.
Categoria Big Data a fost regasita in doua dintre cursurile selectate, respectiv: Technologies for Big Data Analysis, propus de Marin Iuliana (Universitatea Politehnica din Bucuresti) si sustinut de Adobe Systems Romania si Sisteme Distribuite de Baze de Date, propus de Truica Ciprian-Octavian (Universitatea Politehnica din Bucuresti) si sustinut de Microsoft Romania. La categoria Blockchain, Softbinator Technologies a oferit o sponsorizare catre proiectul Introduction to Blockchain, realizat de Cira Cristian (Universitatea de Vest din Timisoara).
Categoria Cybersecurity inregistreaza, de asemenea, doua proiecte sponsorizate. Iancu Bogdan (Academia de Studii Economice din Bucuresti) a propus cursul Securitatea Codului Sursa (Source Code Security), ce a obtinut sustinerea Atos IT Solutions and Sevices, iar Stangaciu Cristina-Sorina (Universitatea Politehnica Timisoara) a fost sponsorizata de Microsoft Romania pentru cursul Operating Systems for IoT (OSIOT).
Endava Romania a sustinut cursul denumit Realitate virtuala si augumentata, ce se incadreaza in categoria Health Tech si este realizat de Stanica Iulia-Cristina (Universitatea Politehnica din Bucuresti). Pentru segmentul Tech for All s-au acordat doua sponsorizari: cursul Technology Entrepreneurship, realizat de Anagnoste Sorin (Academia de Studii Economice din Bucuresti) si sustinut de eMag, respectiv Instruire asistata de calculator, curs propus de Stefan Iulia Adina (Universitatea Tehnica din Cluj) si sponsorizat de DB Global Technology.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
theda mar
siniat
concelex
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
quadratum
viarom
MAKITA
noark
leviatan
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander