Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ANIS: Bittnet, Softech si Endava, intre castigatorii premiilor industriei IT 2021
ANIS: Bittnet, Softech si Endava, intre castigatorii premiilor industriei IT 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 21 Apr 2021 08:10
ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, a organizat marti, 20 aprilie, a saptea editie a Galei ANIS. In cadrul evenimentului au fost premiate companiile, respectiv proiectele care s-au remarcat de-a lungul anului precedent. In cadrul editiei curente s-au inscris 51 de proiecte, din partea a 29 de companii.
„Un eveniment anual care se transforma in traditie, Gala ANIS reprezinta festivitatea de recunoastere si premiere a celor mai inovatoare companii si proiecte din industria de tehnologie romaneasca. Felicitam inca o data castigatorii de anul acesta si dorim sa multumim tuturor companiilor de tehnologie pentru proiectele realizate in anul precedent, proiecte ce mentin de 20 de ani IT-ul romanesc in topul european al producatorilor de tehnologie”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.
Castigatorii Premiilor ANIS 2021
Compania anului a fost desemnata FintechOS, start-up care dezvolta solutii de transformare digitala pentru industria bancara si asigurari. Compania a ajutat anul trecut Idea Bank in procesul de digitalizare, a automatizat si digitalizat procesele de ofertare si contractare ale Grupului Uniqa si a realizat platforma digitala de creditare a TBI Bank.
Finalistii acestei categorii au fost: Atta Systems cu proiecte precum Medicai si Aurora - dezvoltat pentru UNICEF Romania, care a devenit anul trecut platforma nationala pentru servicii sociale, sau Calculatorul DAE, realizat pentru Banca Transilvania si dezvoltat impreuna cu Ernst&Young; Planable - care a adaugat noi features platformei de colaborare pentru specialistii Social Media, precum posibilitatea de a partaja continut cu colaboratorii care nu au cont pe platforma sau re-proiectarea workspace-ului folosit pentru aprobari; Softbinator Technologies - care a dezvoltat de la zero sistemul bancar digital al unui client cu sedii in Israel si SUA; a creat, de asemenea, o solutie pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor si soferilor pentru un producator auto premium din Germania si a dezvoltat o alta solutie pentru un jucator de top din industria dispozitivelor inteligente tip wearables.
Startup-ul anului este Medicai, o platforma de radiologie care se integreaza cu sistemele on-premise din spitale si clinici, facilitand colaborarea dintre medici si pacienti.
Finalistii acestei categorii au fost MedX, care a creat o aplicatie mobila - BloodChallenge - prin care oamenii pot dona sange intr-un mod facil si informat, respectiv Planable - platforma de colaborare pentru specialistii Social Media, utilizata in prezent de peste 5.000 de profesionisti in marketing.
Bittnet Systems a castigat premiul pentru Programul Educational al anului, gratie proiectului CTRL+N, prin care compania, alaturi de partenerii implicati, isi propune sa recalifice peste 25.000 de romani in domeniul IT, pana in 2026.
Finalisti la aceasta categorie au fost: DB Global Technology, care a implementat un program de masterat in Financial Computing impreuna cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si QUALITANCE cu BottomUP Skills, o platforma de e-learning gratuita, prin care antreprenorii si profesionistii IT isi pot imbunatati abilitatile in domeniul tehnologiei.
Premiul pentru Produsul software al anului merge catre Pentest-Tools.com, un serviciu online cu peste 25 de tool-uri de testare in domeniul securitatii cibernetice, ce permite utilizatorilor sa testeze securitatea site-urilor si a infrastructurii de retea expuse la internet.
Finalistii acestei categorii au fost: Medicai - platforma de radiologie care se integreaza cu sistemele on-premise din spitale si clinici, facilitand colaborarea dintre medici si pacienti, Mirro.io by Zitec, aplicatie de management al performantei resurselor umane si VoxiKids Clinic by Speakquest o platforma online multi-lingvistica pentru copiii cu deficiente de limbaj, care integreaza continut specializat creat de logopezi si mijloacele de gestionare si urmarire a progresului fiecarui copil inscris in terapie.
Softech este castigatorul premiului pentru solutia de outsourcing software a anului. Compania a dezvoltat o solutie de management al alertelor pentru un client din domeniul IT care alerteaza automat factorii decizionali si initiaza pasii necesari pentru un managemet de criza eficient. In prezent, solutia este implementata pe piata europeana si este utilizata de mai multe companii, institutii de medicale si de stat.
Finalistii acestei categorii sunt Atta Systems, care a dezvoltat o aplicatie mobila pentru International Shari'ah Research Academy din Kuala Lumpur, Malaysia, ce contine resurse pentru profesionistii din domeniul financiar islamic si Inetum Romania, care a lansat un proiect Cloud de creare a infrastructurii de baza pentru clientii europeni din domeniul telecomuncatiilor, ce va sustine cererile pentru un trafic sporit in retele odata cu lansarea tehnologiei 5G la scara larga.
Proiectul R&D al anului a fost castigat de Qubiz cu Lifelight - o aplicatie de mobil care poate citi pulsul, rata respiratorie si, in curand, conform creatorilor, nivelul de saturatie a oxigenului din sange, in doar 40 de secunde de privit camera telefonului.
Finalistii acestei categorii au fost Adobe Systems Romania cu Neural Filters, o platforma ce permite aplicarea de functii avansate de filtrare, bazate pe Machine Learning, in cadrul aplicatiilor Adobe Creative Clouds si Tremend Software Consulting cu HumanoID, o solutie bazata pe Inteligenta Artificila pentru verificarea identitatii si autenticitatea documentelor.
Proiectul CSR al anului a fost castigat de DB Global Technology care a donat peste 145.000 de euro catre patru spitale din Bucuresti, sprijinindu-le in lupta impotriva noului coronavirus.
Finalistii acestei categorii au fost Adobe Systems Romania - care a lansat un program de voluntariat pentru sustinerea elevilor din zonele rurale prin sesiuni de consiliere in cariera si dezvoltare personala, mentorat si cursuri de antreprenoriat si devoltare a abilitatilor digitale, precum si Bittnet Systems cu proiectul CTRL+N, prin care compania, alaturi de partenerii implicati, isi propune sa recalifice peste 25.000 de romani in domeniul IT pana in 2026.
Membrul anului este Endava, care s-a implicat activ in proiectele Asociatiei in 2020.
Membrii juriului care au desemnat castigatorii celei de a sasea editii a Galei ANIS sunt: Mihai Matei - Presedinte ANIS, Ioana Epure - Redactor Sef Pressone, Mirela Gavra - Fondator The Diplomat, Bianca Muntean - Director Executiv ARIES Transilvania, Andrei Pitis - Fondator si CEO Simple Capital, Razvan Rughinis - Prodecan Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Dan Zaharia - Fondator Fab Lab Iasi.
Premiile de Excelenta ale Industriei IT si Gala ANIS 2021 au fost sustinute de partenerii strategici: bpv Grigorescu Stefanica si Up Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTotalEnergiesSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
SIGM
VEGO
ELECTROGRUP
CDS
Acvatot 2019
konsent
theda mar
EDIT-Structural
SSAB
concelex
Arduro
ness project
BogArt
strabag nivel 1
noark
leviatan
MAKITA
viarom
rigips
quadratum
DRS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<