Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Arctic Stream estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 25% pentru 2023
Arctic Stream estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 25% pentru 2023
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 27 Mar 2023 12:41
Arctic Stream, integrator de infrastructura si securitate IT si emitent listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul AST, se asteapta la o crestere cu 25% a cifrei de afaceri, in 2023, fata de anul trecut, respectiv cu 23% a profitului net. Estimarea se regaseste in Bugetul de Venituri si Cheltuieli (BVC) pentru anul in curs, elaborat de administratorul unic al companiei si care va fi supus aprobarii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, de la finele lunii aprilie 2023.
Astfel, cifra de afaceri a companiei este anticipata sa urce de la 82 milioane de lei (16,66 milioane de euro), in 2022, pana la 102,53 milioane de lei (20,83 milioane de euro), in acest an. In acelasi interval, profitul net este este estimat sa creasca de la 6,76 milioane de lei pana la 8,49 de milioane de lei, ceea ce va reprezenta o dublare fata de profitul inregistrat in 2021, care s-a situat la 4,37 milioane de lei.
Prognoza bugetara a Arctic Stream a fost construita pe baza contractelor aflate in derulare in primul trimestru din 2023, tinand seama de contractele semnate in ultimele luni si de oportunitatile identificate pe piata de profil.
Compania a incheiat mai multe contracte semnificative (fiecare dintre ele reprezentand cel putin 10% din cifra de afaceri a anului anterior), in 2022, intre care se remarca unul anuntat la inceputul lunii iulie. Este vorba de un contract-cadru, cu un client din sectorul public, avand durata de 36 de luni, a carui valoare totala ar putea ajunge la 34,9 milioane de euro.
De asemenea, la 17 martie 2023, Arctic Stream a anuntat incheierea altui contract semnificativ, in valoare de 1,55 milioane USD, pentru echipamente aferente infrastructurilor de comunicatii. Clientul este din sectorul privat, iar finalizarea contractului este asteptata pentru sfarsitul lunii septembrie 2023.
„Primul an si jumatate dupa listarea la BVB a reprezentat pentru Arctic Stream o perioada de consolidare, marcata de extinderea echipei, atat la nivel numeric, cat si in ceea ce priveste nivelul de expertiza, precum si de o imbunatatire graduala a eficacitatii operationale. Am pus bazele cresterii, in conditii economice dificile, de prelungire a crizei semiconductorilor, de mentinere a dificultatilor din lanturile de aprovizionare si de intarire a dolarului american, valuta in care achizitionam cele mai multe solutii. Din 2023, sunt convins ca se vor cunoaste si mai bine roadele muncii depuse, prin rezultate in crestere in privinta cifrei de afaceri si a profitului net. Contractele aflate in derulare sau in pregatire, alaturi de climatul general al pietei si de nivelul cererii de servicii pentru integratorii IT ne dau incredere ca vom atinge rezultatele estimate pentru finalul acestui an", a declarat Dragos Octavian Diaconu, fondator si director general al Arctic Stream.
Conducerea companiei va ramane atenta la orice posibile disfunctionalitati din lanturile de aprovizionare, la criza semiconductorilor, precum si la evolutia climatului economic si a situatiilor geopolitice care ar putea avea un impact asupra business-ului sau. In cazul in care vreunul dintre aceste aspecte va fi de natura sa influenteze BVC-ul prezentat, Arctic Stream va reveni cu rectificari care vor fi comunicate tuturor partilor interesate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
siniat
viarom
MAKITA
noark
theda mar
ness project
leviatan
concelex
strabag nivel 1
quadratum
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander