Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Arctic Stream incheie primul trimestru din 2022 cu un profit dublu fata de T1 2021
Arctic Stream incheie primul trimestru din 2022 cu un profit dublu fata de T1 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Mai 2022 10:31
Arctic Stream, integrator de infrastructura si securitate IT, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul AST, a incheiat primul trimestru din 2022 cu un profit net de 0,9 milioane de lei, in urcare cu 108% peste cel din aceeasi perioada a anului trecut. Performanta a fost obtinuta pe fondul cresterii veniturilor cu peste 150% fata de trimestrul 1 din 2021, pana la 10,76 milioane de lei (2,17 milioane de euro).
Profitul obtinut in T1 2022 a reprezentat 17% din estimarea anuala, iar cifra de afaceri - 23% din cea anticipata pentru finele acestui an, conform bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, din 27 aprilie 2022.
Pentru exercitiul financiar in curs, Arctic Stream a anuntat o estimare conservatoare a cifrei de afaceri, situata la 46,65 milioane de lei (9,42 milioane de euro), pe baza contractelor semnate si aflate in derulare, si tinand seama de provocari precum criza de semiconductori si cea a lanturilor de aprovizionare, manifestata prin cresteri ale costurilor de transport si prin marirea termenelor de livrare.
Cu toate aceste provocari, prin extinderea echipei din zona operationala, in cursul anului trecut, precum si prin experienta acesteia in relatia cu furnizorii de tehnologie din portofoliu, au fost create premisele prevenirii unor intarzieri in activitate. Pe de alta parte, echipa tehnica a etapizat adecvat proiectele, astfel incat adoptia tehnologiei si a echipamentelor sa se faca intr-un timp scurt, fara efort considerabil.
Chiar daca situatia legata de lanturile mondiale de aprovizionare continua sa se deterioreze, luand in calcul noile restrictii aparute in China, Arctic Stream ia in considerare si nu poate nega posibile efecte nedorite, dar se bazeaza pe politicile de aprovizionare diversificate ale producatorilor, ca de exemplu Cisco Systems, ce are facilitati de productie mai dispersate geografic, in America de Nord, America de Sud, Europa si Asia.
Arctic Stream tine seama de orice disfunctionalitati in fluxurile de productie si de transport din sectorul IT care i-ar putea afecta activitatea, incercand sa anticipeze si sa minimizeze riscurile la adresa proiectelor pe care le are in implementare
In ceea ce priveste razboiul invecinat, in afara riscurilor de escaladare a conflictului, care pot afecta mai multe industrii si state din Europa Centrala si de Est, Arctic Stream nu este supusa unui risc imediat, deoarece nu are si nu a avut clienti si furnizori in Ucraina si Rusia.
„Le multumesc colegilor pentru un trimestru reusit, iar ceea ce ma bucura mai mult decat rezultatele financiare este faptul ca echipa Arctic Stream, extinsa de aproape trei ori de la inceputul pana la finele anului 2021, functioneaza unitar. Perioada pe care o parcurgem este plina de turbulente, pentru mai multe sectoare de activitate, dar scoate in evidenta si necesitatea intaririi infrastructurilor de securitate IT, pe fondul intensificarii atacurilor cibernetice. Astfel, directiile de dezvoltare Cybersecurity si Data Center raman prioritate pentru noi si ne concentram pe stabilirea de noi parteneriate si pe dezvoltarea de noi competente care sa raspunda cat mai bine nevoilor clientilor nostri. Din ceea ce observam, dincolo de climatul economic incert, interesul pentru proiecte de transformare digitala, atat in sectorul public, cat si in cel privat, se mentine ridicat, ceea ce ne da incredere ca oportunitatile de crestere a business-ului Arctic Stream vor continua sa apara. Tot ceea ce este nevoie sa facem este sa continuam sa ne consolidam echipa si nivelul de expertiza, pentru a putea valorifica aceste oportunitati la cel mai inalt nivel de performanta”, a declarat Dragos Octavian Diaconu, fondator si director general al Arctic Stream.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
rigips
ness project
quadratum
viarom
ERBASU CONSTRUCT
noark
concelex
CDS
leviatan
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander