Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITSoftware: Digitalizarea ofera solutii la provocarile actuale din constructii
BITSoftware: Digitalizarea ofera solutii la provocarile actuale din constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 22 Iun 2022 09:51
Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, „Real Estate Confidence Survey for Central Europe”, majorarea costurilor de constructie reprezinta cea mai mare provocare a anului 2022 pentru 90% dintre companiile imobiliare din Romania si din alte tari din sud-estul Europei.
Participantii la studiu considera ca razboiul din Ucraina a generat sincope pe lanturile de aprovizionare, accelerand scumpirea atat a materialelor de constructii, cat si a energiei. Aceasta preocupare, impreuna cu cea legata de inflatia generalizata, dificultatea de a gasi terenuri si incertitudinea generala din piata, se reflecta in perceptia dezvoltatorilor cu privire la evolutia marjelor de profit, 90% din acestia asteptandu-se la o deteriorare.
Transformarea digitala este din ce in ce mai des mentionata printre factorii meniti sa sporeasca competitivitatea organizatiilor si mentinerea profitabilitatii in industria de constructii. Ce este transformarea digitala? Implementarea tehnologiilor digitale pentru a crea sau modifica procesele de afaceri se numeste transformare digitala. Majoritatea companiilor decid sa treaca prin procesul de transformare digitala din mai multe motive. Unul dintre ele se refera la necesitatea de a ramane competitiv pe piata, iar utilizarea solutiilor software dedicate industriei de constructii o face posibila.
 
ERP, indicator de progres
Solutiile ERP constituie unul dintre cei mai reprezentativi indicatori de progres din sfera dezvoltarilor in domeniul software. Ele pot juca un rol fundamental in strategia tehnologica a companiilor din industria constructiei si reflecta progresul acestora in sfera digitalizarii si a automatizarii.
SocrateERP inseamna un pas inainte atat in ceea ce priveste eficientizarea, cat si in tot ceea ce inseamna rezultate mai performante, resurse mai bine alocate, procese mai fluide.
In ultimii ani, SocrateERP a castigat tot mai mult teren in industria de constructii din Romania, clientii nostri beneficiind de functionalitati critice pentru sectorul constructiilor.
 
Controlul santierelor
Sefii de santier pot introduce si pot consulta in orice moment date in sistem, direct din santier. Cele mai importante informatii sunt cele privitoare la consumuri sau receptii de materiale pe proiecte, pontaje si utilaje. Veti sti in orice moment cand si cu ce materiale trebuie sa va aprovizionati pentru proiectele de constructii, astfel incat sa nu existe intarzieri.
 
Aplicatie mobila pentru pontajul angajatilor direct de pe santier
SocratePontaje permite preluarea pontajelor de catre sefii de echipa sau sefii de santier direct pe mobil sau pe tableta pentru angajatii din subordine pe proiectele pe care le au in derulare, fiind disponibila introducerea orelor lucrate la nivel de faza si subfaza pentru maxim 3 zile (ziua anterioara, ziua prezenta si ziua urmatoare). Aplicaţia foarte intuitiva si usor de folosit, functioneaza in mod online, cat si offline, are o interfaţa prietenoasa si este potrivita pentru companii indiferent de marime.
 
Urmarirea proiectelor de constructii
Urmarirea proiectelor de constructii presupune urmarirea modului de realizare si stadiul fiecarui proiect. Asta inseamna ca pentru fiecare proiect exista in sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze si subfaze si pentru fiecare din acestea se urmaresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, faza, subfaza si activitate se poate genera un raport comparativ: previzionat versus realizat.
 
Urmarirea echipamentelor si a utilajelor
Echipamentele si utilajele sunt indispensabile in orice proiect de constructii. Tocmai de aceea este necesara o monitorizare a acestora, atat a timpului alocat pe proiect, faza sau subfaza, cat si a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj in parte se inregistreaza orele lucrate, consumul de motorina, precum si numarul de kilometri parcursi.
 
Sistem de raportare in timp real
Orice manager din constructii isi doreste sa aiba un control al proiectelor sale in derulare si al relatiei cu clientii si furnizorii, astfel incat sa stie stadiul proiectelor, al costurilor si al veniturilor si care este profitul in timp real.
Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din constructii isi pot urmari in timp real profitabilitatea, atat la nivel de proiect, cat si la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje si de transport realizate versus cele planificate la nivel de faza, subfaza si proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, productie in curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate.
Asadar, transformarea digitala in constructii nu mai este doar o optiune, ci un pas care va transforma radical industria si va face companiile de constructii mai competitive si mai agile.
 
* Un material de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist, la BITSoftware
 
VideoConfAC-iulALLBIMman and machineMESENBURGTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A apărut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
rigips
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
hilti
BMI_Icopal
Ubitech
strabag nivel 1
FRONTALE
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023