Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CAMBASHI: Crestere anuala de 12% pe piata globala BIM, 21 miliarde USD in 2025
CAMBASHI: Crestere anuala de 12% pe piata globala BIM, 21 miliarde USD in 2025
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2022 06:17
Piata globala de software BIM - Building Information Modelling va ajunge la o valoare estimata de 21 miliarde USD pana in anul 2025, potrivit unui raport al companiei de cercetare de piata Cambashi. Autorii studiului precizeaza ca, desi adoptarea tehnologiilor digitale de catre sectorul de constructii este un proces mult mai lent decat in alte domenii, cum ar fi productia, absorbtia este in crestere.
Conform raportului Cambashi, companiile din intreaga lume au cheltuit circa 14 miliarde USD pentru achizitia si implementarea de solutii BIM, in anii urmatori cererea pentru astfel de solutii urmand a creste, procentual, cu doua cifre anual (+12% CAGR), pana la circa 21 miliarde USD in 2025.
"Tendintele de lucru de la distanta rezultate din pandemia globala, precum si initiativele si reglementarile guvernamentale, conduc la transformarea digitala in industria constructiilor. Acest lucru, la randul sau, accelereaza o crestere a cererii de software BIM, permitand industriei constructiilor sa evolueze de la «Epoca de Piatra» la «Epoca Digitala»", a declarat Petra Gartzen, Senior Consultant la Cambashi.
Conform datelor publicate, in prezent, aproximativ 200 de milioane de oameni lucreaza intr-o profesie legata de BIM, care incorporeaza servicii de arhitectura si design, inginerie civila si inginerie structurala, precum si proprietari si operatori de cladiri.
Cercetarea grupeaza si analizeaza solutiile BIM pe trei categorii, in functie de momentul utilizarii: proiectare (BIM Design), constructie (BIM Construct) si operare (BIM Operate).
Potrivit analistilor, piata BIM Construct ar urma sa se dubleze in urmatorii 5 ani (2021-2025). Industria globala de constructii (arhitectura, inginerie, constructii) cheltuie, in prezent, mult mai putin pe software in raport cu dimensiunea sa. Acest lucru ofera furnizorilor BIM o mare oportunitate de a comercializa instrumente pentru inginerie si management de proiect, care vor duce la imbunatatirea productivitatii in sector. BIM Construct creste, de asemenea, mult mai rapid decat BIM Design si BIM Operate, deoarece managerii au nevoie de acces la un instrumentar specific BIM, care este mult mai mare si mai complex decat cele utilizate de arhitecti si ingineri.
BIM Design este cel mai matur segment, cu cel mai mare grad de utilizare si care genereaza, in prezent, cele mai multe venituri pentru furnizorii de software. Cresterea BIM Design este puternic influentata de principalul jucator de pe piata, Autodesk. Se preconizeaza ca furnizorii non-Autodesk vor avea o revenire, atingand varful in 2022, inainte de a reveni la tendinta pe termen lung pana in 2025.
In BIM Operate este vizibil potentialul aplicatiilor Industrial IoT (IIoT).
Pentru a descarca raportul integral Cambashi, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
theda mar
EDIT-Structural
quadratum
siniat
CDS
Ubitech
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
rigips
ness project
leviatan
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander