Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CE si OCDE sustin tranzitia industriala si accelararea transformarii digitale
CE si OCDE sustin tranzitia industriala si accelararea transformarii digitale
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Nov 2019 16:22
O echipa de experti ai OCDE si ai Comisiei au colaborat cu regiunile si cu cele doua state membre pentru a identifica obstacolele care au impiedicat crearea de locuri de munca si cresterea economica in aceste domenii. Obiectivul a fost de a-si consolida strategiile de dezvoltare pe termen lung, sprijinindu-se pe domeniile in care detin o pozitie concurentiala - asa-numita „specializare inteligenta”. Aceste strategii cuprind echitatea sociala, modernizarea economica si ambitiile in ceea ce priveste clima.
Pe baza acestei experiente, raportul prezinta un set de instrumente pentru autoritatile nationale si regionale, oferind solutii concrete pentru a aborda obstacolele din calea tranzitiei industriale in cinci prioritati principale.
Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeana de vecinatate si negocieri privind extinderea si pentru politica regionala, a declarat: „Prosperitatea si bunastarea la nivelul UE incep in regiunile noastre. Timp de doi ani, echipele de experti ai Comisiei si ai OCDE au lucrat impreuna cu actorii nationali si locali pentru a ii ajuta sa adere la inovare, la decarbonizare, la digitalizare si la dezvoltarea competentelor necesare pentru locurile de munca ale viitorului. Acestea sunt cele patru puncte cardinale ale unei tranzitii care ofera tuturor o sansa echitabila.”
Mai jos sunt prezentate cele cinci prioritati principale identificate de Comisie si exemple de provocari si raspunsuri politice conexe prezentate in raport:
1. Pregatirea locurilor de munca ale viitorului
Provocare: lipsa lucratorilor calificati pentru sectoarele economice emergente.
Raspunsurile politice: anticiparea necesitatilor in materie de competente pentru tranzitia industriala; consolidarea capacitatii intreprinderilor de a raspunde nevoilor lor in materie de resurse umane; implicarea partilor interesate de la nivel local in planificarea si elaborarea initiativelor regionale in materie de competente.
2. Actiuni de consolidare si diseminare a inovarii
Provocare: lipsa capacitatii de inovare in intreprinderile mici si mijlocii.
Raspunsurile politice: accelerarea transformarii digitale; extinderea retelelor de inovare si a grupurilor de sprijin pentru intreprinderi; consolidarea legaturilor dintre mediul academic si mediul de afaceri local.
3. Promovarea spiritului antreprenorial si a implicarii sectorului privat
Provocare: acces limitat la competente antreprenoriale si la retele pentru intreprinderile nou-infiintate si pentru intreprinderile in curs de extindere.
Raspunsurile politice: sprijinirea antreprenorilor in ceea ce priveste informarea, formarea, indrumarea si mentoratul, consolidarea retelelor antreprenoriale, cresterea participarii intreprinderilor nou-infiintate si a IMM-urilor la cercetarea colaborativa.
4. Trecerea la o economie neutra din punct de vedere al impactului asupra climei
Provocare: reconcilierea dimensiunii pe termen lung a unei tranzitii neutre din punct de vedere al impactului asupra climei cu actiuni economice pe termen scurt.
Raspunsurile politice: promovarea tranzitiei energetice la nivel local prin sisteme de sprijin financiar; integrarea tranzitiei catre o economie neutra din punct de vedere al impactului asupra climei in strategiile de dezvoltare regionala mai ample.
5. Promovarea unei cresteri favorabile incluziunii
Provocare: disparitatile teritoriale si legaturile teritoriale.
Raspunsurile politice: incurajarea cooperarii teritoriale prin intermediul parteneriatelor dintre mediul rural si cel urban; asigurarea conectivitatii digitale si a serviciilor digitale in regiunile indepartate.
Acest raport si recomandarile sale vor contribui la pregatirea viitoarelor programe din cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2021-2027, in cadrul carora sunt disponibile fonduri de peste 90 de miliarde EUR pentru cercetare, inovare, digitalizare si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiTotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
CDS
MAKITA
SIGM
leviatan
ELECTROGRUP
GEWISS
EDIT-Structural
Acvatot 2019
BogArt
SSAB
AED
rigips
DRS
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Ubitech
theda mar
VEGO
Arduro
quadratum
EURO BUILD
noark
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<