Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CELCO lanseaza noua sectiune BIM dedicata specialistilor si proiectelor sustenabile
CELCO lanseaza noua sectiune BIM dedicata specialistilor si proiectelor sustenabile
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 13 Iun 2024 10:57
In era digitalizarii, Celco face un pas semnificativ inainte prin lansarea noii sale sectiuni dedicate Building Information Modeling (BIM) pe website-ul oficial. Aceasta initiativa reflecta angajamentul companiei de a ramane in avangarda industriei constructiilor, oferind solutii inovatoare si sustenabile pentru specialistii din domeniu. Noua sectiune BIM faciliteaza accesul la produse BCA si termoizolatie Celco, optimizand procesul de proiectare prin integrarea atributelor tehnice esentiale direct in modele digitale.
 
Ce Este BIM?
Building Information Modeling (BIM) este o metodologie revolutionara de gestionare a proiectelor de constructii, care implica crearea si utilizarea de modele digitale tridimensionale pentru a imbunatati eficienta si precizia in proiectare si executie. BIM permite tuturor partilor implicate intr-un proiect sa colaboreze pe baza unui model digital comun, care contine toate informatiile necesare despre elementele de constructie, de la dimensiuni si greutate pana la coeficientii de conductivitate termica si izolare fonica.
Biblioteca BIM vine in ajutorul arhitectilor, proiectantilor si constructorilor pentru o mai buna gestionare si planificare a intreg proiectului, pe intreaga sa durata de viata.
 
 
Formatul IFC si Utilitatea sa
IFC (Industry Foundation Classes) este un format de fisiere deschis, neutru, destinat schimbului de date BIM intre diferite aplicatii software. Utilizarea formatului IFC in noua sectiune BIM Celco asigura compatibilitatea universala a modelelor, permitandu-le specialistilor sa acceseze si sa utilizeze informatiile indiferent de platforma de proiectare utilizata. Aceasta flexibilitate este esentiala pentru a garanta ca toate partile implicate in proiect pot colabora eficient si fara constrangeri tehnice.
 
Care sunt standardele BIM?
La nivel global a fost elaborat un set de standarde internationale (EN ISO 19650-1 pana la ISO 19650-5) pentru a facilita implementarea metodelor BIM in proiectele de constructii la nivel international, contribuind astfel la imbunatatirea intregii industrii a constructiilor.
La nivel national, in Romania, ASRO (Asociatia de Standardizare din Romania) a publicat versiunea in limba romana a primelor doua standarde: SR EN ISO 19650-1:2019, care trateaza Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de inginerie civila, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM), cu accent pe concepte si principii, si SR EN ISO 19650-2:2019, care se refera la Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de inginerie civila, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM), cu focus pe etapa de livrare a activelor.
Aceste standarde furnizeaza un cadru de lucru esential pentru implementarea si gestionarea eficienta a informatiilor BIM in proiectele de constructii din Romania, contribuind la standardizarea proceselor si imbunatatirea colaborarii intre toti actorii implicati intr-un proiect. Prin urmare, ele joaca un rol crucial in avansarea si adoptarea metodelor moderne de lucru in domeniul constructiilor, asigurand beneficii pe termen lung pentru intreaga industrie.
 
 
Beneficiile Noii Sectiuni BIM Celco
Noua sectiune BIM de pe website-ul Celco este proiectata special pentru a raspunde nevoilor specialistilor din constructii. Prin logarea in aceasta sectiune dedicata, utilizatorii pot descarca fisiere BIM Celco in format IFC, ceea ce le permite sa integreze produsele Celco direct in proiectele lor digitale. Aceasta functionalitate ofera numeroase avantaje:
Eficienta in Proiectare: Modelele BIM Celco sunt echipate cu multiple atribute tehnice, cum ar fi coeficientul de conductivitate termica, greutate, dimensiuni si coeficientul de izolare fonica. Aceste informatii detaliate ajuta proiectantii sa selecteze si sa utilizeze produsele Celco cu o precizie sporita, economisind timp si resurse.
Accesibilitate si Compatibilitate: Formatul IFC garanteaza ca modelele pot fi utilizate indiferent de software-ul de proiectare preferat de utilizatori, fie ca este vorba de Revit, ArchiCAD, Bentley sau altele.
Sustenabilitate: Integrand produse eficiente energetic si sustenabile in proiectele lor, specialistii contribuie la reducerea amprentei de carbon a cladirilor si la realizarea unor constructii durabile. Aceasta este in perfecta aliniere cu strategia generala Celco de promovare a sustenabilitatii in constructii.
 
 
Digitalizarea si Strategia Celco de Sustenabilitate
Digitalizarea este un element central in strategia Celco de a promova inovatia si sustenabilitatea in constructii. Prin adoptarea tehnologiilor avansate precum BIM, Celco isi propune sa optimizeze procesele de proiectare si constructie, reducand astfel risipa de materiale si resurse. Modelele BIM permit simulari precise si analiza performantei energetice a cladirilor inainte de constructie, ceea ce duce la cladiri mai eficiente si mai prietenoase cu mediul.
Noua sectiune BIM nu doar ca imbunatateste accesul la informatii critice pentru proiectanti si arhitecti, dar si sprijina obiectivele ecologice ale companiei. Produsele Celco, cunoscute pentru proprietatile lor excelente de termoizolatie si eficienta energetica, sunt acum mai usor de integrat in proiectele care vizeaza certificari verzi si standarde ridicate de sustenabilitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
leviatan
theda mar
konsent
siniat
strabag nivel 1
rigips
EDIT-Structural
CDS
SIGM
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
concelex
noark
CONCEPT STRUCTURE
viarom
SSAB
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Arduro

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander