Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - COVID Monitor: Aplicatie ce triaza suspectii Covid-19 utilizand Inteligenta Artificiala
COVID Monitor: Aplicatie ce triaza suspectii Covid-19 utilizand Inteligenta Artificiala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 09 Apr 2020 05:21
Compania clujeana Viki, specializata in solutii inteligente de automatizare, a dezvoltat Covid Monitor, o aplicatie online care permite testarea voluntara a populatiei la simptomele de Covid-19/ gripa/ raceala, utilizand un algoritm de Inteligenta Artificiala/ Machine Learning. Scopul platformei este de a reduce presiunea pusa pe sistemul medical in aceasta perioada si a fost realizata cu sprijinul Departamentului pentru Situatii de Urgenta si al Ministerului Sanatatii. Au fost desemnati parteneri in acest proiect Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes, Spitalele de boli infectioase Craiova, Timisoara, Cluj, Iasi si Constanta.
"Noi credem ca tehnologia propusa poate ajuta la mai buna gestionare si utilizare a resurselor limitate pe care le avem. Un algoritm bine setat va putea sa faca diferenta in cateva secunde intre simptomele de raceala, gripa sau Covid-19, procesand online zeci de mii de pre-testari (triaj) in fiecare zi, pana la sfarsitul pandemiei, fara sa oboseasca, fara sa se imbolnaveasca, fara sa puna in pericol resursa medicala umana. Fiecare pacient care este mai bine informat si ramane in siguranta acasa, inseamna mai multe resurse disponibile pentru cei care au cu adevarat nevoie de ele in spital", a subliniat Dan Chiuzbaian, fondatorul Viki, si coordonatorul proiectului Covid Monitor.
Prima versiune a platformei a fost deja finalizata si este disponibila la https://www.covidmonitor.ro
Conceptul se bazeaza pe stocarea unui numar mare de simptome si diagnostice preluate din centrele de triaj ale spitalelor (date de antrenament) si compararea modelului generat de ele cu auto-evaluarea furnizata de utilizatorii online, rezultand un diagnostic prezumtiv.
Componenta de Inteligenta Artificiala (Machine Learning) va face o clasificare automata a simptomelor particulare introduse de fiecare utilizator online in parte, incadrandu-l intr-o categorie de diagnostic (raceala, amigdalita, bronsita, pneumonie, insuficienta respiratorie), in functie de asemanarile si deosebirile identificate in datele de antrenament.
La aceasta data este activa interfata dedicata personalului medical. Aceasta permite crearea unui cont de utilizator specializat, necesar pentru introducerea si accesul la datele pacientilor, respectiv la statisticile obtinute in urma procesariii informatiilor introduse in sistem.
"Dupa ce vor fi introduse suficiente date medicale astfel incat aplicatia sa poata gasi un pattern al simptomelor, va fi activata si interfata pentru utilizatorii care doresc sa se testeze online. Aceasta interfata le va pune la dispozitie un chestionar cu un set de intrebari specifice simptomelor Covid-19, adresate intr-un limbaj comun, usor de inteles indiferent de nivelul de pregatire, menit sa investigheze in detaliu simptomele, datele epidemice si factorii de risc, pentru determinarea cat mai exacta a prognosticului bolii", precizeaza fondatorii Covid Monitor.
Pentru informatii suplimentare si spijin in acest proiect, click aici
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
viarom
VEGO
strabag nivel 1
theda mar
leviatan
SIGM
Arduro
konsent
Ubitech
ELECTROGRUP
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
Acvatot 2019
DRS
MAKITA
CDS
ness project
noark
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
EDIT-Structural
SSAB
AED

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<