Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CYPE mizeaza pe o crestere anuala medie de 20% a vanzarilor de licente software
CYPE mizeaza pe o crestere anuala medie de 20% a vanzarilor de licente software
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Nov 2024 06:20
CYPE, companie internationala care dezvolta si distribuie programe de proiectare pentru profesionistii din domeniul constructiilor, si-a mentinut trendul de crestere a activitatii in 2024, marcata de o majorare de 20% a numarului de licente vandute, in raport cu nivelul din 2023. Pentru 2025, ing. Ovidiu Florea, General Manager CYPE Romania, estimeaza o evolutie si mai accentuata a activitatii, datorita mai ales investitiilor in cresterea echipei si calitatii programelor de proiectare pe care le comercializeaza. Obiectivul companiei, de altfel, este sa inregistreze o crestere medie anuala de 20%. "Aceasta trebuie totusi privita si in contextul incertitudinilor economice din cauza razboiului si din cauza deficitului mare pe care Romania il are - cel mai mare din Uniunea Europeana. In ciuda conditiilor externe, noi ne dezvoltam zi de zi si ne imbunatatim serviciile si calitatea programelor pe care le comercializam", spune ing. Ovidiu Florea. 
CYPE Romania a fost fondata in 2013, activa in domeniul ingineriei civile si analizei structurale, si in prezent ocupa o pozitie de top in cadrul sectorului de aplicatii pentru constructii, oferind o mare varietate de programe care se evidentiaza prin gama extinsa de solutii, fiabilitatea rezultatelor si facilitatea cu care acestea pot fi gestionate. 

- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru constructii? 
- La noi in tara exista, in continuare, o tendinta de adoptie a tehnologiei BIM, insa ritmul este lent si de multe ori exista o utilizare concomitenta a acestei tehnologii BIM cu desenul intr-un program CAD. Tendinta pe care o vedem este, in ansamblu, pozitiva si din ce in ce mai multe IMM-uri cu un numar mic de angajati recurg la adoptia tehnologiilor BIM si se digitalizeaza, semn ca trendul de digitalizare a ajuns nu doar la companiile medii sau mari, ci si la companiile mici cu pana in 3-4 angajati. De asemenea, imbucurator este faptul ca tot mai multe birouri de proiectare mici fac investitii in tehnologie, de la programe de desen CAD la solutii de calcul si detaliere avansate pe beton armat si metal care folosesc tehnologia BIM. Noi, in calitate de furnizori de tehnologie, vedem o crestere a interesului pentru digitalizare in domeniul constructiilor.

- Care sunt cele mai importante companii care utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- In acest moment avem peste 200 de clienti din toata tara care folosesc programele noastre, printre care se afla companii precum F&M Proiect, General Meel Electic, Nova Project & Konstruct Group, Vianet, Expert Proiect, Plan Expert, GG Tehnic Proiect, Vision Engineering & Consultancy, Saco Construct, Orizonturi 2025. Cei mai multi au optat pentru pachetul de programe CYPECAD+CYPE 3D, CYPE Steel Structures Pro (suita pentru metal), CYPE Structures Pro (suita pentru metal si beton).

- Cum evolueaza afacerile CYPE Romania, in acest context?
- Anul acesta ne-am mentinut trendul de crestere propus. In luna septembrie am atins deja rezultatele financiare ale intregului an 2023, ceea ce ne confera increderea ca putem sprijini si mai mult birourile de proiectare pentru a-si creste productivitatea si implicit veniturile, folosind programele noastre de proiectare. Estimam vanzari de peste 220.000 de euro in 2024 si credem ca anul viitor putem avea o crestere semnificativ mai mare. Din 2022 dezvoltam magazinul online www.licentecad.ro, unde am facut foarte accesibila achizitia programelor noastre, utilizatorii putand da comanda online si in cateva minute pot sa primeasca contractul si factura. De asemenea, am optimizat timpul de trimitere a licentelor electronice de la furnizori catre clienti.

- Ce investitii/ obiective aveti in vedere in 2024-2025? Aveti in plan lansari de versiuni noi ale aplicatiilor CYPE?
- 2024 este un an al consolidarii ca business, precum si ca echipa. Ne-am marit echipa si acesta este cel mai important pas pe care l-am facut. Urmeaza implementari foarte importante in toate programele noastre: CYPE, ZWCAD si CivilCAD. Dintre ele, amintesc traducerea programului de beton armat CYPECAD in limba romana. Aceasta implementare se va realiza anul viitor in prima parte a anului. In acest moment, toate programele de proiectare pentru metal sunt traduse in limba romana. Pe partea de dezvoltare, exista o evolutie continua a programelor noastre, precum si a serviciilor pe care le oferim. Dorim sa fim alaturi de birourile de proiectare cu solutiile noastre si sa ii putem ajuta, cat mai mult si cat mai repede, in implementarea acestora. Din acest motiv, in acest an am organizat mai multe training-uri fizice si sesiuni de instruire online cu clientii nostri.
In 2025, vom avea lansari importante de asemenea, vom pregati versiunea CYPE 2026, ZWCAD 2026 si o noua versiune CivilCAD pentru proiectantii de drumuri. Cel mai important aspect al activitatii noastre este acel moment cand discutam cu clientii si ne spun ca si-au imbunatatit productivitatea cu 100-200%, multi dintre ei dublandu-si numarul de proiecte si, implicit, cifrele de afaceri. Avem clienti care au facut investitii si angajari si au investit mai departe in tehnologie, inclusiv datorita programelor noastre, care au adus un aport pozitiv in companiile lor. Aceasta cred ca este cea mai mare satisfactie a noastra ca furnizori de tehnologie.

- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta? Ati observat o scadere a initiativelor si proiectelor de digitalizare a companiilor, in contextul inflationist actual? 
- In acest moment, ne confruntam cu o impredictibilitate la nivel economic, cauzata de razboi si de contextul inflationist actual - fenomen care se rasfrange si asupra comunitatii de ingineri proiectanti. Exista o retinere din partea unor ingineri de a face investitii in tehnologie, in digitalizare, tocmai din acest motiv de nesiguranta si de lipsa de perspectiva pe termen mediu-lung. Eu cred ca anul viitor va fi un prim semestru de adaptare la noile modificari fiscale, timp in care investitiile vor fi franate, dupa care in partea a doua a anului se va instala mai mult optimism si cu o tendinta de dezvoltare mai accentuata.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
CDS
BogArt
MAKITA
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
quadratum
DRS
noark
Arduro
konsent
SIGM
strabag nivel 1
Acvatot 2019
concelex
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
SSAB
MCA
theda mar
EURO BUILD
Ubitech
AED

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<