Agenda Constructiilor
Marti, 26 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Forscope: Cheltuielile cu serviciile cloud, cu 30% mai mari in 2023 decat in 2021
Forscope: Cheltuielile cu serviciile cloud, cu 30% mai mari in 2023 decat in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 24 Oct 2023 10:08
Cheltuielile utilizatorilor finali cu serviciile de cloud au crescut cu aproximativ 30% in 2023 fata de 2021, la nivel global, in ciuda unei oferte diversificate, arata o analiza Forscope Romania, sucursala locala a celui mai mare broker de software pre-detinut din Europa Centrala si de Est. Totodata, compania atrage atentia ca aproximativ acelasi procent de 30% il reprezinta cheltuielile inutile cu aceste servicii, in conditiile in care organizatiile nu reusesc sa identifice cu precizie nevoile proprii de spatiu de stocare si alte caracteristici oferite de cloud. In 2021, valoarea totala a cheltuielilor cu serviciile de cloud public pentru utilizatorul final s-au ridicat la aproximativ 392 de miliarde de euro la nivel global. Pentru acest an, datele Forscope indica un total de 562 de miliarde de euro, cea mai mare pondere fiind alocata serviciilor Software as a Service (SaaS), respectiv 33%. Potrivit Forscope Romania, doar incepand cu luna aprilie 2022, unii dintre cei mai mari furnizori de servicii cloud si-au scumpit oferta cu procente cuprinse intre 10% si 15%.
”Intr-un context economic imprevizibil, in care inflatia ramane ridicata iar companiile doresc sa reduca din costuri pentru a evita problemele financiare, perspectivele IT sunt mai putin favorabile decat se preconiza anterior. Clientii se confrunta cu cresteri de preturi legate de utilizarea cloud-ului, insa exista solutii care sa reduca aceste costuri pentru organizatii cu pana la 40% intr-un interval de cinci ani”, arata Ionut Les, Country Manager pentru Romania la Forscope.
Serviciile cloud includ adesea o gama larga de instrumente si functii care nu sunt utilizate in totalitate, dar care trebuie platite. Acestea reprezinta o parte fixa a pachetului si sunt prezentate in mod obisnuit ca o justificare pentru un cost mai mare al abonamentului. Desi pot fi necesare pentru unii utilizatori de volume mari de date, cele mai multe companii nu maximizeaza valoarea produsului, iar cheltuielile operationale devin treptat mai mari, fara niciun efect pozitiv tangibil asupra performantei angajatilor lor.
In acest caz, decizia optima este implementarea unei solutii hibrid pentru utilizatorii care nu au nevoie de putere mare, respectiv o combinatie de servicii cloud pe baza de abonament si de produse software perpetue, la fata locului. Aceasta permite organizatiilor sa isi ajusteze cheltuielile pentru software (si uneori chiar pentru hardware), obtinand in acelasi timp toate caracteristicile si serviciile de care au nevoie pentru a-si desfasura operatiunile.
”Abonamentele costisitoare pot fi reduse doar la utilizatorii care au cu adevarat nevoie de ele, iar restul angajatilor pot lucra cu aceleasi instrumente ca si pana acum, dar cu o cheltuiala semnificativ redusa pentru organizatie. Cu cat o companie poate controla mai bine cheltuielile cu cloud-ul, cu atat mai multi bani va avea la dispozitie pentru a angaja un inginer de software, de pilda, pentru a dezvolta un nou produs sau pentru a accesa un nou segment de piata”, precizeaza Ionut Les.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
concelex
AED
Acvatot 2019
Arduro
SIGM
konsent
SSAB
ness project
noark
DRS
viarom
ELECTROGRUP
MAKITA
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Ubitech
theda mar
leviatan
EDIT-Structural
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<