Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GARTNER (smartree): Sectorul software, asteptat sa creasca cu 12,7% in anul 2024
GARTNER (smartree): Sectorul software, asteptat sa creasca cu 12,7% in anul 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 12 Feb 2024 11:54
Investitiile in solutii IT la nivel mondial sunt de asteptat sa totalizeze 5 trilioane de dolari in 2024, ceea ce inseamna o crestere de 6,8% fata de 2023, conform ultimei prognoze a Gartner. Cea mai mare crestere, de 12,7%, este prevazuta pentru sectorul de software. Cresterile sunt puse pe seama proiectelor de optimizare si eficientizare, considerate cruciale in acesta perioada de incertitudine economica. 
Trebuie precizat ca prognoza Gartner din acest inceput de an este insa in scadere fata de cea din trimestrul precedent, care indica o crestere de 8% in ceea ce priveste investitiile generale in IT.
In 2023, rata generala de crestere in ceea ce priveste investitiile in IT a fost de 3,3%, si asta din cauza instalarii epuizarii, provocate de schimbarile succesive, in randul celor care conduc eforturile de transformare digitala in organizatii.
In 2024, lucrurile insa par ca se schimba, interesul pentru zona de IT fiind din nou unul ridicat, dar chiar si asa cei responsabili de acest segment de IT se vor gandi de doua ori inainte sa semneze noi contracte, sa se angajeze in initiative pe termen lung sau sa isi asume noi parteneriate. Pentru acele initiative care insa vor trebui implementate, acestia vor avea nevoie de o mai mare siguranta pe zona de rezultate si de masuri de diminuare a riscurilor.
In ceea ce priveste inteligenta artificiala (AI), chiar daca aceasta a avut parte de o promovare masiva in 2023, se pare ca nu va schimba semnificativ cresterea sumelor investite in IT pe termen scurt.
Potrivit Gartner, pentru segmentul de software, se preconizeaza anul acesta o crestere de 12,7%, aceasta reprezentand si cea mai mare crestere dintre toate segmentele IT. Acesta este urmat de serviciile IT, care vor continua sa inregistreze o crestere ridicata si in 2024, de 8,7%, ajungand la 1,5 trilioane de dolari.
Gartner estimeaza ca software-ul va depasi pana in 2028 sectorul aproape stagnant al serviciilor de comunicatii, care in 2024 va inregistra o crestere de doar 2,3%.
De asemenea, se asteapta ca in 2024 si segmentul de dispozitive sa creasca cu 4,6%, dupa ce anul trecut a suferit o scadere de 8,7%. 
Gartner preconizeaza si o crestere de 7,5% a investitiilor in data center systems, demonstrand o crestere a strategiilor on-premise sustinuta partial de o analiza continua a costurilor privind solutiile de tip cloud si a rentabilitatii investitiilor in cloud in randul liderilor din sectorul IT. 
Iata cum arata estimarea privind investitiile in IT (milione de dolari), la nivel global, potrivit Gartner:
 
 
Cercetarea Gartner se bazeaza pe o analiza riguroasa a vanzarilor realizate de un numar de peste o mie de companii furnizoare de produse si servicii IT din intreaga lume.
*** Articol publicat de Smartree, companie ce ofera servicii si solutii software integrate de resurse umane.
 
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
theda mar
EDIT-Structural
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
ness project
quadratum
rigips
siniat
viarom
leviatan
CDS
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
noark
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander