Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Indicathor ESG: Platforma AI care automatizeaza rapoartele de sustenabilitate
Indicathor ESG: Platforma AI care automatizeaza rapoartele de sustenabilitate
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 09 Apr 2024 10:21
Antreprenorii Sandu si Sergiu Babasan investesc intr-un nou proiect de tehnologie – Indicathor ESG, prima platforma din Romania bazata pe AI, care automatizeaza colectarea datelor si generarea rapoartelor de sustenabilitate, facilitand astfel conformarea companiilor la standardele ESG (Environmental, Social, Governance) si implementarea strategiilor de sustenabilitate.
Lansarea are loc in contextul in care legislatia europeana privind raportarile de sustenabilitate devine din ce in ce mai stringenta si marcheaza un pas crucial in directia unui viitor mai sustenabil pentru mediul de afaceri romanesc, oferind o abordare holistica a gestionarii datelor relevante pentru sustenabilitate.
In prezent, doar un numar marginal de companii din Romania aloca resurse semnificative pentru sustenabilitate. Cu toate acestea, schimbarile recente in legislatia europeana indica o tendinta de crestere accelerata a interesului in acest domeniu, cu previziuni ce indica o extindere a obligativitatii raportarii la toate companiile cu peste 50 de angajati in urmatorii doi ani.
Indicathor ESG se adreseaza companiilor de consultanta in ESG, expertilor in elaborarea rapoartelor si strategiilor de sustenabilitate, precum si companiilor care urmaresc sa-si dezvolte propria strategie in acest domeniu. Printre partenerii strategici vizati se numara entitati de renume din sectorul bancar, companiile din Big 4, asigurari si specialisti in sustenabilitate.
"Prin Indicathor ESG, ne propunem sa revolutionam modul in care companiile abordeaza sustenabilitatea: transformam complexitatea datelor si reglementarilor in solutii simplificate si accesibile, asigurand astfel o tranzitie eficienta si responsabila spre un viitor sustenabil. Este o fuziune intre expertiza noastra tehnologica si cea ESG, construita pentru a imputernici organizatiile sa faca pasi importanti in directia responsabilitatii sociale si de mediu”, spune Sandu Babasan, investitor si antreprenor in serie. 
Indicathor ESG se distinge pe piata prin viteza ridicata de colectare a datelor, structurate conform celor mai populare standarde ESG, prin utilizarea inteligentei artificiale pentru validarea si generarea rapoartelor de sustenabilitate. Aceste caracteristici asigura acuratete, trasabilitate, predictibilitate si o calitate masurabila a actiunilor de sustenabilitate raportate, oferind un avantaj competitiv semnificativ pentru utilizatorii sai.
La baza Indicathor ESG sta expertiza combinata a unei echipe de 8 specialisti in tehnologie si experti ESG. De la inceputul dezvoltarii sale, acum 12 luni, platforma a fost gandita pentru a raspunde nevoilor complexe ale pietei de ESG, in crestere rapida.
"Solutia noastra inglobeaza atat cunostintele din domeniul ESG, avand parteneriate cu experti alaturi de care dezvoltam platforma, cat si expertiza tehnica – lucruri care duc la o solutie integrata, capabila sa devina un companion pentru clientii nostri, interesati de un viitor sustenabil”, spune Sergiu Babasan, investitor si antreprenor in serie, mentionand ca, in prezent, marimea pietei ESG este similara cu marimea pietei de eCommerce din 2007, iar investitia in dezvoltarea acestei platforme are loc in urma analizei atente a nevoii pe piata de ESG a unei solutii tehnologice de ultima generatie ce poate automatiza acest segment.
Modelul de business al solutiei Indicathor ESG este structurat pe doua directii principale: SaaS (Software as a Service) pentru clientii finali si White Labeling pentru partenerii strategici. 
Acest model permite companiilor sa acceseze platforma sub propriul brand, oferind o flexibilitate semnificativa in abordarea nevoilor specifice ale clientilor lor, cum ar fi bancile, spre exemplu, interesate sa ofere platforma clientilor eligibili pentru credite verzi. Iar aceasta abordare strategica subliniaza importanta colectarii datelor ESG pentru raportarea sustenabilitatii si ajuta la imbunatatirea amprentei de carbon, spre exemplu, care, in cazul unei banci, este generata, in proportie de 95% de clientii creditati. 
Pana la finalul anului, dezvoltatorii platformei vizeaza incheierea unui parteneriat cu cel putin un jucator mare din piata, pregatirea tehnologiei pentru internationalizare si contractarea primelor zeci de companii care au nevoie de Indicathor ESG.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
konsent
Acvatot 2019
MAKITA
noark
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ness project
quadratum
theda mar
CDS
leviatan
strabag nivel 1
concelex
Ubitech
viarom
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander