Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - KASPERSKY: 34% din firmele mici isi informeaza angajatii despre securitatea online
KASPERSKY: 34% din firmele mici isi informeaza angajatii despre securitatea online
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 04 Iun 2020 12:26
Desi companiile mici sunt mai putin inclinate sa ofere personalului lor dispozitive ale companiei pentru a lucra de acasa, doar o treime dintre angajatii (34%) din aceasta categorie au primit instructiuni despre cum sa lucreze in siguranta de pe laptopurile, tabletele si smartphone-urile personale, pe durata auto-izolarii – in ciuda faptului ca tot mai multe date de afaceri parasesc perimetrul corporativ. Aceasta si alte concluzii ale ultimului studiu Kaspersky privind lucrul de acasa, evidentiaza importanta protectiei si constientizarii securitatii pentru companiile mai mici.
Lucrul de acasa, de pe dispozitivele personale, a devenit o necesitate pentru unele organizatii mici, pe durata pandemiei. Insa chiar si fara masurile de restrictie impuse de Covid-19, aceasta practica ramane relevanta pentru unele companii, intrucat ofera libertate mai mare angajatilor sa lucreze oricand, de oriunde, ajutandu-i in acelasi timp pe angajatori sa reduca din costurile echipamentelor IT. Cu toate acestea, pe langa beneficiile evidente pentru business, companiile trebuie sa ia in considerare protejarea dispozitivelor personale ale angajatilor in fata amenintarilor cibernetice, astfel incat datele importante ale companiei si ale angajatilor sa ramana in siguranta, iar angajatii sa poata lucra fara timpi morti ca urmare a ransomware-ului sau a altor infectari cu malware.
 
Pe durata pandemiei, trei din cinci angajati ai companiilor mici (57%) nu au primit echipamente corporative de la angajatorii lor, comparativ cu o medie de 45% din personalul care lucreaza in toate companiile, arata rezultatele Kaspersky. Desi optiunea de lucru cu echipamentele angajatilor poate fi singura care sa permita mentinerea activitatii pentru anumite companii, doar o treime dintre angajatii din companiile mici (34%) au spus ca au primit norme de securitate IT, pentru a lucra in siguranta de pe dispozitivele personale.
Aceste norme sau cerinte ar putea include, de exemplu, instalarea unei solutii anti-malware de catre utilizator sau oferirea acesteia de catre companie, folosirea unor parole puternice si unice pe dispozitivele si routerele Wi-fi si actualizarea periodica a sistemelor de operare ale dispozitivului, pentru a reduce riscurile cauzate de vulnerabilitati nerezolvate.
O astfel de lista de instructiuni a devenit tot mai necesara in ultimul timp, avand in vedere ca 35% dintre angajatii companiilor mici au recunoscut ca au inceput sa stocheze informatii corporative valoroase pe dispozitivele de acasa, precum si in serviciile personale de stocare cloud (25%).
 
Companiile mici se afla intr-o situatie dificila, iar prioritatea lor din momentul de fata este fata de business si de angajati, pe durata pandemiei. Prin urmare, nu este de mirare ca securitatea cibernetica poate ajunge pe locul doi. Cu toate acestea, implementarea chiar si a cerintelor de securitate IT de baza poate reduce sansele de infectare cu malware, de a avea plati compromise sau pierderi de date de afaceri. Mai mult, exista o multime de recomandari date deja de expertii in domeniul securitatii cibernetice, pe care companiile le pot impartasi cu angajatii lor, pentru a-i ajuta sa isi pastreze dispozitivele in siguranta. Si, desigur, cerintele trebuie respectate nu numai in timpul izolarii la domiciliu, ci si pe viitor, atunci cand personalul va mai lucra de la distanta", spune Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager, B2B Product Marketing la Kaspersky.
 
Recomandari Kaspersky companiilor mici, privind securitatea IT pentru a-si proteja angajatii care lucreaza de pe dispozitivele personale
  • Dispozitivele personale, de acasa, trebuie protejate cu o solutie antivirus. Kaspersky ofera companiilor mici o solutie dedicata, Kaspersky Small Office Security, care poate fi instalata de la distanta pe orice dispozitiv, fie corporativ sau personal si poate fi gestionata prin cloud.
  • Sistemele de operare ale dispozitivului, precum si aplicatiile si serviciile ar trebui sa fie mereu actualizate la cele mai recente versiuni.
  • Protectia prin parola ar trebui sa fie activata pentru toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile si pe routele Wi-fi.
  • Daca un router a ramas cu parola initiala, aceasta trebuie schimbata cu una noua, puternica. Functia de gestionare a parolelor dintr-o solutie de securitate ajuta la generarea si stocarea parolelor unice si puternice pentru fiecare cont.
  • Conexiunile Wi-fi de acasa trebuie criptate, in mod ideal, cu standardul de criptare WPA2. Acest lucru se poate face in setarile routerului.
  • Daca angajatul se conecteaza la retele Wifi necunoscute, trebuie sa foloseasca neaparat un VPN.
  • Utilizati o solutie de securitate care permite criptarea dispozitivului si a serverului si creeaza copii de rezerva pentru toate datele corporative – acest lucru va ajuta la restaurarea rapida a datelor, in cazul unei infectari cu ransomware.
  • Furnizati angajatilor o lista de servicii cloud fiabile pe care le pot utiliza pentru stocarea sau transferul datelor corporative.
  • Realizati o instruire de baza in domeniul securitatii cibernetice pentru toti angajatii. Acest lucru poate fi facut online si ar trebui sa acopere practicile esentiale, precum gestionarea contului si a parolei, securitatea e-mail-ului, securitatea endpoint si navigarea web. Kaspersky si Area9 Lyceum au pregatit un curs gratuit pentru a ajuta personalul sa lucreze in siguranta de acasa.
  • Nu in ultimul rand – asigurati-va ca angajatii stiu pe cine sa contacteze daca se confrunta cu o problema IT sau de securitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMRAWLPLUGhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
konsent
leviatan
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
GEWISS
BogArt
Arduro
rigips
quadratum
Ubitech
Acvatot 2019
SSAB
concelex
noark
MAKITA
VEGO
EURO BUILD
theda mar
DRS
CDS
ELECTROGRUP
AED

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<