Kaspersky: Volum crescut al muncii in randul angajatilor ce lucreaza la distanta |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 18 Nov 2021 10:23 |
In acelasi context, mai mult de o treime (37%) dintre respondenti au afirmat ca nu au observat o modificare a volumului de munca, in timp ce doar 9% au avut scaderi ale sarcinilor in domeniul de activitate din cauza noilor conditii de munca.
"In 2020, digitalizarea interactiunilor angajatilor a fost una dintre cele mai accelerate schimbari. Cu toate acestea, la inceputul lockdown-ului, 82% dintre manageri erau ingrijorati de faptul ca trecerea rapida la telemunca ar duce la o scadere a productivitatii, iar 69% dintre angajati au sustinut ca munca la distanta le-a afectat negativ starea emotionala. Pe masura ce ne apropiem de sfarsitul celui de-al doilea an al pandemiei, acesta este un moment bun pentru a reevalua implicatiile muncii la distanta pentru cei din sectorul IT", se arata intr-un comunicat de presa al companiei, transmis miercuri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, desi sondajul arata ca mai mult de jumatate dintre angajati au experimentat o crestere a volumului de munca, 64% dintre cei chestionati nu se simt mai epuizati la sfarsitul unei zile de lucru de la distanta. In acelasi timp, 36% din totalul celor intervievati au mentionat ca au mai multa energie lucrand de acasa, iar 28% nu au observat o diferenta intre cele doua formate.
Cand vine vorba despre stabilitate emotionala, modalitatea de munca de la distanta a fost bine primita de angajati: 67% au declarat ca se simt mai confortabil cand lucreaza de la distanta sau nu au observat o crestere a anxietatii din cauza orelor suplimentare, in timp ce 41% dintre respondenti s-au simtit chiar mai confortabil muncind de acasa, decat atunci cand lucrau la birou.
De asemenea, 36% dintre respondenti au spus ca se simt mai obositi si 33% ca se simt mai anxiosi lucrand de acasa.
"O solutie care se dovedeste populara in randul angajatilor este modelul de lucru hibrid. Acest format este foarte favorizat in randul fortei de munca, aproape jumatate dintre angajati (45%) trecand la modelul hibrid pana la jumatatea anului 2021. O alta solutie binevenita este implementarea practicilor corporative de wellbeing. Vestea buna este ca multe companii fac fata provocarii de a cauta modalitati care sa ajute la gestionarea potentialului burnout. Intr-adevar, 80% dintre firme investesc in cursuri de formare pentru a imbunatati competentele de baza, cum ar fi administrarea efficienta a timpului (31%). Companiile ofera, de asemenea, avantaje, cum ar fi concediu suplimentar platit sau concediu anual (30%) si ofera consultatii si cursuri de wellbeing online (29%). Cu toate acestea, raportul indica ca mai sunt inca lucruri de facut pentru a atenua volumul crescut al muncii in randul angajatilor care lucreaza la distanta. Doar 45% dintre firme au luat cel putin o masura practica, cum ar fi automatizarea operatiunilor de securitate sau angajarea de personal suplimentar pentru a combate epuizarea angajatilor", noteaza Kaspersly.
Sondajul Kaspersky a fost realizat recent pe un esantion de 4.303 de respondenti din domeniul IT.
|