Meetgeek: Noua aplicatie redacteaza cu acuratete minutele discutiilor purtate online |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Apr 2021 13:56 |
Fondul de investitii Early Game Ventures (earlygame.vc) anunta finalizarea unei runde de investitii de 150.000 euro in Meetgeek.ai (meetgeek.ai), startup de tehnologie care construieste un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams si Zoom. Robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participa la intalniri si apoi le trimite celorlalti participanti transcriptul si minutele conversatiilor, evidentiind diferite elemente precum concluziile la care s-a ajuns, ingrijorarile exprimate, sarcinile asumate si o multime de alte insight-uri.
Serviciul este disponibil pe site-ul companiei care ofera si un plan lunar gratuit.
Echipa DLA Piper, formata din Cristina Bucur si Ciprian Frandes, a asigurat asistenta juridica a tranzactiei, inclusiv setul de documente necesar intregului proces.
Necesitatea unui astfel de serviciu a devenit si mai presanta in conditiile pandemiei COVID-19, cand volumul de conversatii de afaceri a crescut enorm pe toate platformele online. Meetgeek promite sa creasca eficienta discutiilor purtate in mediul virtual si functioneaza ca un secretar foarte precis, care trimite tuturor participantilor informatii utile prin email. In plus, managerii au acces la sectiunea de analize, unde pot accesa diferite informatii, date si insight-uri despre cum decurg sedintele si discutiile echipei, precum si sfaturi practice despre cum pot fi acestea imbunatatite.
Printre domeniile care au cel mai mult de castigat folosind serviciul Meetgeek se remarca domeniul juridic si al asistentei avocatiale, domeniul tehnologiei IT, al consultantei sau cel financiar. O nisa foarte importanta o reprezinta sedintele consiliilor de administratie, unde este nevoie de minute ale intalnirilor, create cu obiectivitate maxima.
Dan Huru, co-fondator si CEO al Meetgeek, detine un doctorat in inteligenta artificiala si are o experienta de peste 10 ani in inginerie software. “In timp ce tot mai multe activitati sunt automatizate in cadrul companiilor, managementul intalnirilor a ramas in urma, iar costurile asociate intalnirilor ineficiente sunt considerabile. Viziunea noastra este sa oferim echipelor puterea de a-si insusi si a pune in aplicare o cultura a intalnirilor bazata pe cele mai bune practici. Intalnirile sunt adeseori vazute ca un rau necesar insa ele pot fi transformate cu ajutorul tehnologiei intr-o experienta pozitiva, care sa faca diferenta”, declara el.
Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game subliniaza: “Meetgeek pune la dispozitia fiecaruia dintre noi un secretar super-inteligent, care este disponibil 24/7, si care redacteaza cu acuratete minutele discutiilor purtate online. Utilitatea este evidenta, nevoia este intensa, iar clientii vor folosi serviciul cu o frecventa mare, de mai multe ori pe zi. Tehnologia Meetgeek completeaza infrastructura serviciilor de comunicare digitala si va deveni un standard la care nimeni nu va renunta in viitor.”
Early Game Ventures (EGV) este un fond de investitii cu capital de risc (venture capital) finantat cu prioritate prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 si cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.
Programul Operational Competitivitate 2014-2020 (POC) sustine investitiile menite sa raspunda nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare si inovare si (b) infrastructura subdezvoltata privind Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. POC beneficiaza de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala.
|