Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar introduce o noua functionalitate AI pentru documentatia santierului
PlanRadar introduce o noua functionalitate AI pentru documentatia santierului
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 16 Apr 2024 06:20
PlanRadar, una dintre cele mai importante platforme digitale de management al constructiilor, al proprietatilor imobiliare si al facilitatilor, anunta lansarea viitoarei functii "SiteView", care va imbunatati capacitatile deja solide de documentare, comunicare si raportare ale platformei. SiteView le permite utilizatorilor sa capteze imagini la 360 de grade ale unui proiect in timp ce se deplaseaza pe santier, imaginile fiind cartografiate automat pe un plan 2D, creand o inregistrare vizuala detaliata a activitatii in fiecare etapa a constructiei. 
Ibrahim Imam, co-director executiv al grupului, a declarat: "Aceasta functie schimba regulile jocului pentru utilizatorii PlanRadar, combinand experienta usor de utilizat cu cele mai inalte niveluri de acuratete, facand posibila realizarea unor planuri vizuale complete de constructie, precum si documentarea pe teren, a progresului si a imaginilor, in loc de a face mii de fotografii. In plus fata de platforma noastra principala de documentare, comunicare si ticketing, SiteView inseamna ca oricine lucreaza la un proiect poate acum sa se intoarca cu usurinta si sa se uite "dincolo de pereti" pentru a vedea exact ce a fost construit sau instalat, reducand adesea reluarea lucrarilor."   
 
 
Desi beneficiaza de o tehnologie de ultima generatie, solutia simpla inseamna ca echipele de constructori pot merge pe santier cu o camera de 360 de grade atasata la o casca, iar SiteView se ocupa de restul. Imaginile de captare a realitatii sunt transferate automat de la camera la aplicatie si sunt gata de a fi revizuite in PlanRadar la scurt timp dupa ce se incheie o plimbare pe santier, aliniind calea parcursa pe planul 2D. Odata ce imaginile sunt transferate, acest lucru ofera un nivel de eficienta care faciliteaza documentarea vizuala de tipul "as-builts" in cateva minute, precum si mentinerea rapida a oricarei documentatii vizuale de santier necesare.
In plus, o functie de comparare faciliteaza vizualizarea imaginilor capturate la doua date, una langa alta, in timpul constructiei, pentru a vedea progresul si pentru a detecta orice deviatii. 
Clemens Hammerl, Chief Product Officer, comenteaza: "SiteView reduce timpul de inspectie la fata locului si accelereaza colaborarea in echipa, permitand o vizualizare completa a santierului, chiar si atunci cand se lucreaza de la distanta. Imaginile fotografice la 360° ofera toata documentatia necesara pentru a vedea ce s-a intamplat, oferind o transparenta completa a proiectului. Avand nevoie de o instruire minima, utilizatorii pur si simplu seteaza o pozitie de pornire pe un plan de constructie 2D in cadrul aplicatiei mobile PlanRadar, se plimba pe santier si apasa butonul de oprire cand termina; algoritmii nostri sofisticati se ocupa de restul." 
SiteView utilizeaza tehnologia SLAM (Simultaneous Location and Mapping), aceeasi tehnologie folosita pentru automobilele fara sofer, pentru a studia medii necunoscute in timp ce se deplaseaza simultan prin ele. Functioneaza prin estimarea traiectoriei din  santier pe un plan de constructie digital, cu algoritmi care aliniaza in mod constant datele secventiale pentru a determina pozitia si traiectoria.
 
 
Calea este apoi aliniata la plan, folosind algoritmi de viziune computerizata alimentati de inteligenta artificiala, care integreaza estimarea adancimii si localizarea precisa. 
In mod esential, ofera echipelor de proiect o imagine de ansamblu detaliata, la 360 de grade, a activitatii si a progresului, totul in cadrul interfetei usor de utilizat a platformei PlanRadar. Adaugarea SiteView adauga un alt nivel de functionalitate la PlanRadar, care include deja functii de gestionare a documentelor, raportare si integrare, permitand clientilor sa conecteze toate procesele proiectului intr-un singur loc. 
Cu o vizualizare cuprinzatoare a lucrarilor disponibile pe parcursul fiecarei faze a constructiei, toate partile interesate de proiect pot beneficia de o transparenta totala a activitatilor. Acest lucru nu doar ca ajuta la prevenirea comunicarii eronate, ci si la atenuarea eventualelor dispute.
Viitoarea lansare este doar inceputul pentru SiteView, urmand sa apara actualizari continue, inclusiv integrarea BIM si posibilitatea de a face legaturi cu tichete pe imaginile 360°.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
rigips
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
siniat
strabag nivel 1
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
konsent
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander